Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Temmuz '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Muzlu, mürdüm erikli yaş pasta

Muzlu, mürdüm erikli yaş pasta
 

Özel günlerin vazgeçilmezi pastalardır. Ne yazık ki hazır alınan pastaların kremaları çoğunlukla sadece kremşantiden oluşuyor ve ne küçükler ne büyükler bundan pek hoşlanmıyor ve ucundan yiyorlar. Oysa evde yapılan pastaların kırıntısı kalmıyor. Çünkü daha hafif oluyor. Hem de daha besleyici ve katkı maddesiz oluyor. 

Malzemeler: 

4 kahve fincanı un,  

4 kahve fincanı şeker,  

4 yumurta,  

2 çorba kaşığı siyah kakao 

2 çay kaşığı karbonat, 1 çorba kaşığı limon suyu 

1 paket vanilya 

Pişmiş pasta hamurunu ıslatmak için 1 su bardağı süt 

Muz ve mürdüm eriği 

Kreması için: 2 su bardağı süt,  

1 su bardağı soğuk su,  

4 çorba kaşığı un, 3 çorba kaşığı kakao,  

1 su bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı katı margarin,  

Arzu edilirse kakaolu hazır krem şanti (1 poşet) 

Ayrıca kakaolu sevmeyenler hem hamurunda hem kremasında kakao koymadan da bu tarifi uygulayabilirler. Hamuru kakaolu, kreması beyaz olunca daha da lezzetli oluyor. Kremaya kakaosuz krem şanti konulabilir o zaman. 

PASTA TABANI YAPILIŞI: Yumurta iyice çırpılarak hacmi büyütülür. Daha sonra toz şeker ilave edilir. İyice çırpılır. Daha sonra un, kakao ve kabartma tozu, limon suyu ve en son vanilya ilave edilir.Daha sonra dibi yağlanmış ve unlanmış tepsiye yayılır. Orta hararetteki fırında pişirilir(180 derece). Fırından çıkarılan kek ılımaya yakın soğutulur ve ortasından ikiye kesilerek kesilen parçaların iç kısımlarına 1 su bardağı soğuk süt elle serpiştirilir. 

KREMA yapılışı: 1 su bardağı soğuk suda un ve kakao iyice karıştırılıp soğuk süte konulur ve şeker ilave edilir. Karıştırarak koyu puding haline gelinceye kadar pişirilir. Ilıyınca margarin ilave edilir. Bu krema mikserle iyice karıştırılarak hazırlamış olduğumuz kekin üstüne ve arasına sürülür. Lezzeti dahada artırılmak istenirse hazır kakaolu krem şanti poşeti çok az soğuk sütte eritilerek elde yaptığımız soğuk haldeki kremaya ilave edilir ve iyice karıştırılır. Pastanın üstüne arzu edilirse rendelenmiş çikolata, robotta çekilmiş ceviz, pudra şekerine veya limonlu, şekerli suya batırılmış muzlar ve mürdüm erikleri konur. Ayrıca muzların üstüne evde olan reçellerden herhangi birisinin suyu dökülür. 

Pasta en az bir saat dinlendirildikten sonra servis yapılır. 

Şayet uzun uzun uğraşmak istemiyorsak hazır pasta tabanı alıp sadece krema ve meyve işlemlerini uygularız. 

Afiyet olsun, güzel günler sizin olsun. 

Sibel Koçarslan 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..