Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '10

 
Kategori
İnançlar
 

Nacip Fazıl, Erbakan, Erdoğan

Nacip Fazıl, Erbakan, Erdoğan
 

MSP nin kuruluş aşamasıdır.

Erbakana büyük bir teveccüh vardır. Ve bu teveccüh sadece halktan değil dönemin kanaat önderlerinden de oldukça yoğun bir şekilde gösterilmektedir. Neticede Erbakanın siyasi söylemleri oldukça cazibelidir inançlarına bağlı kesim için. Yanında halkın sevgisini kazanmış şair yazar vs. taifesini alıp şehir şehir gezen Erbakan yine böyle bir toplantıda yanında Üstad Necip Fazıl Kısakürek bulunduğu halde bir salonda oldukça kalabalık bir topluluğa hitap ederken bir Erbakansever çıkar ve "Peygamber Erbakan" diye gırtlağını yırtarcasına bağırır.

İsterseniz bundan sonrasını Necip Fazıl ın kendi dilinden dinleyelim.

O kendini bilmez adam öylesine haddini aşan bir şekilde bağırınca benim gözlerim, kulaklarım ve tüm uzuvlarımla dikkatim birlikte yola çıktığım ve tüm gücümle destek verdiğim Erbakana kilitlendi. Tabi aldığımız Tasavvufi terbiye gereği bu terbiyesize haddini bildirmek gerekecekti. Aklımdan salonda linç edileceği dahi geçmedi değil. Ben Erbakanın tepkisinin ağırlığının bu adamın salonda linç edilmesine sebep olacağını düşünürken, Erbakan "pişmiş kelle gibi sırıtmakla yetindi."

Bir süre daha bekledim acaba Erbakan adamın ne dediğini duymamış olabilirmiydi? Ki bu imkansız adam öyle bağırdı ki salon dışındakilerin dahi rahatlıkla duymuş olmaları gerekirdi. Ama sırıtmak dışında bir tepki gelmedi.

Sonra...

Sonrası şu Üstad bu olaydan sonra Erbakana olan desteğini tamamen çekmiştir ve bir daha asla o zevatla herhangi bir ortamda bulunmamıştır.

Yıl 2009. aradan 40 yıldan fazla zaman geçmiştir. Erbakan gitmiş yerine Erdoğna gelmiştir. Zaman birçok şeyi değiştirmiş, zihniyet iktidara gelmiştir.

Ancak zaman bazı şeyleri değiştirmemiş olmalı ki aynı zihniyet yine aynı ifadeleri kullanarak birilerini Peygamber ilan etmekten vazgeçmemiştir. Olay 1 yıl önce gündeme gelmiş, konuşulmuş, rahatsızlıklar dile getirilmiş ancak mecliste farklı bir şekilde ifade edilince tepki gösterme gereği duyulmuştur.

Değişen önemli bir konu da; Üstad dan sonra bu zihniyeti destekleyen o karakterde insanların olmamasıdır.

 
Toplam blog
: 20
: 573
Kayıt tarihi
: 19.01.09
 
 

Dünyayı gördüğüm gibi okuyan biriyim. Başkalarının ne gördüğü ile ilgilenmiyorum. İlginç olmayan bir..