Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '21

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Narsist İlgi Budalası

Ona seveceği bir boy aynası hediye ederiz ki, kendisini görmekten hiçbir şeye fırsat bulamasın.
 
Kendini kabul ile kendini beğenme arasında ince bir çizgi vardır, o çizginin bir tarafı kabul, diğer tarafı rettir.
 
Bozulan bir makine gibi insanda da bir şeyler yolunda gitmemeye başlıyorsa onun eskisi gibi olmasını beklemeyin. O hep kendini düşünüp sürekli duygu sömürüsü yapıp enerjinizi düşürecektir. Böyle insanları düzeltmenin imkanı olmadığını yaşayan görür, bunlar yalanlardan beslenir, bol palavra atar sonra yaptıklarını unutur ve yalanının gerçek olduğuna kendisi de inanmaya başlar. Sizi düşürür de düşürür, toplum içinde yerden yere çalar, hep kendini iyi gösterir ve över.
 
Şeytanın şekil almış halidir narsistler, kemiğinizi, suyunuzu emerler, asla üzülmez hatta daha nasıl canını yakarım diye planlar yaparlar, hançeri saplar bunda da ne varmış ki canım derler.
 
Denenmiş denenmez. İstediği kadar tedavi olsun ya da birileri yardımcı olsun. İnsanın kendi isteyecek bir şeyleri değiştirmeyi, kendisi çözüm yolu arayacak. Yoksa geçici çözümler olur, bunlar bir süre idare eder sonra yine kaldığı yerden devam eder. Ya olduğu gibi kabul edecek ya da unutacaksınız.
 
Bu tür insanlarda aşağılık kompleksi vardır, hırsları ve öfkeleri de ondan. Narsist kişilik bencildir hep kendini düşünür. Kendi dediği doğrudur. Eleştiriye açık değildir, kendilerini göremezler. Çözümsüz insanlardır ve tek yolu uzak durmaktır.
 
Hep almak ister, alamadığı zamanda bir şekilde yaralamaya çalışır, inat, intikamcı ve kincidirler. Gördüğünüz sizi rahatsız eden tavrını ona karşı kullanarak konuşabilirsiniz. Kendi tavrını sizde gördüğünde belki irite olacak ve kendisine çeki düzen verecektir. Ne yapıyorsa aynısını ona yapıp kızarsa 'sen böylesin böyle seviyorsun diye bende senin gibi olmaya karar verdim' deyin. Bakalım ne yapacak, belki düzelir ve hatalarının farkına varır. Dinsizin hakkından imansız gelir misali.
 
Onlarla tartışmaya girip içlerini rahatlatmayın, yok sayın, önem vermeyin, hiç beklemedikleri bir anda onlardan uzaklaşın. Onlara politik yaklaşmalısınız.
 
Her şeyi onlar bilirler. Kafalarında kurgularlar, psikolojik şiddet yanlısıdırlar, küfürleri hiç bitmez, her şeyi kendisine misilleme olarak görür. Başa çıkmak imkansızdır, tehdit ederseniz bir müddet siner. Anlaşmak çok zordur, çok konuşur, sadistliği vardır. Mesafenizi koruyup uzak durun.
 
Yaptığı şeyleri görmezden gelmek en iyisi. Onlar kendilerini hep mükemmel, doğru ve haklı zannederler, onların en zayıf noktası ve en büyük açıkları değer görememektir.
 
Egosuyla oyna, umursama, o yokmuş gibi ilgisiz davran bırak o seninle iletişim kursun, adı üstünde narsist ilgi budalası.
 
En iyi narsist uzaktan sevdiğindir. Dayanamayacak kadar, canın yanana kadar sabredersin. Onun doğruları ve gerçekleri evrensel, seninkiler kişiseldir. Kural koy kendine, sınırların olsun. Onun seni ne kadar yakınına çektiğini fark etmediğinde, sınırların seni durdursun, bu seni biraz korur. Yine de fazla yaklaşma ışığa koşan güve gibi yanarsın. Her insanda biraz narsistlik var. Bu öz güven için gerekli yeter ki içi boş olmasın. Değerlisin ve onun onayına ihtiyacın yok. Bunu unutma yeter.
 
Narsist kişilik bozukluğu olan kişilerde empati duygusu gelişmemiştir. Üzgün olduğunuzu sıkça dile getirmedikçe anlamayacaktır. Kesinlikle tartışmaya girmeyin siz hep haksızsınızdır ona göre, yarışmayın, dışarıdan nasıl göründüğünüz ile çok ilgilidir, eğer duruşunuzu pasif görürse ezer, sert görürse saygı duymak zorunda kalır.
 
Her şeyi onlar bilirler, susmazlar, saygısızdır, sevgiyi bilmezler, yalan konuşurlar, merhamet, vicdan yoktur, zarif değildirler, kendi yaptıkları hep doğrudur, şiddet eğilimlidirler, küfür ederler, aile kavramı yoktur, kendi ana ve babasına bile saygıları yoktur, egoisttir, bencildir, imanları zayıftır, küfür eğilimlidirler, otorite bozuktur, yerinden doğrulamaz tembeldirler her şeyi ayağına isterler, olayları ifade biçimleri abartılı, saçma ve çelişkilidir, güvensizdirler, halüsinasyon görürler. Liste uzar gider. Böylelerine tek çözüm yıllarda sürse kendi haline bırakmak, yokmuş gibi davranmaktır.
 
Seni üzer, sinirlendirir ve bundan zevk alırlar. Üzerine yalandan ağlayıp üste çıkarlar sırf sen kendini suçlu hisset diye, böyle pisliktirler.
 
Kendini ulaşılmaz dağlarda kar sananlar bir gün mutlaka çamurlu su olarak ayaklar altına sızarlar.
 
Ona ne yaparsan yap yetersiz görecek, gözü doymayacaktır. Maddeci insanlardır, maneviyat onlarda sıfırdır. Çok yorucudurlar, hep bir umutla beklersin biraz daha biraz daha, eline hiçbir şey geçmediği gibi giden zamana yanarsın.
 
Narsist insanlar maalesef çevremizde çok fazla var ve çok tehlikeliler. Hep kendisini kusursuz sanan ve birilerinin kusurlarıyla yücelmeye çalışan, ne yaparsanız yapın memnun edemeyeceğiniz, bencil ve empati yeteneği olmayan, maddiyatçı insanlardır. Laf anlatamazsınız kendinizi yormayın, kurtulabiliyorsanız kurtulmaya çalışın yoksa hayatınızı mahvederler.
 
İnsanlara tepeden bakmak kibirdir. Acımasız olmak merhametsizliktir. Sadece kendini sevmek bencilliktir. Kötü ahlak ile psikolojik rahatsızlık birbirine çok benzer.
 
Böyle insanların hayatlarında gerçek dostları yoktur, tüm ilişkileri samimiyetsizdir, yüzeysel olur ve böylece yalnız kalırlar.
 
Haksızlığı her kabul ediş daha büyüğünü doğurur. Haksızlık yapanlar kurnazlık yaparak karşı tarafı suçlar. Bu tür virüslerle adil olmadıkları için mücadele etmek zordur.
 
Buna kişilik bozukluğu değil de, şeytanın insan kılığına girmiş hali desek daha doğru olur.
 
HÜLYA ÇAKICI
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..