Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '20

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Nasıl Bilirdiniz?

Bu  dünya anlamsızsa bile, insan olmak oraya bir anlam katabilmeyi gerektirir.”

Paul Tillich

  

Bazı insanlar vardır; herkes için iyidir. Yüzüne bakınca Nurunu görürsün! Hasan Hoca öyleydi. O tonton hali, beyaz saçları kocaman gözlükleri ile her halinizi kucaklayacak, her yaramazlığınıza sanki arka çıkacak gibi duran babacan bir tavır içinde olurdu her zaman.

 

Hacettepedeki öğrencilik yıllarımızda İstatistik derslerimize girerdi. Kitap defter açık sınav yapardı, böyleyken bile en zor sınavlar onun sınavları olurdu. Hem kopya çekmeye kimse tenezzül etmez hem de herkesin en iyi öğrendiği ders olurdu. Çünkü amacı hiç bir zaman bağcı dövmek değil; aksine üzüm yemekti..

 

Soyadları ailesine  babasının fizikçi olması  nedeniyle  Atatürk tarafından verilmiş. Annesi ise 26 Yaşında Türkiye’nin en genç öğretim üyesi unvanını almış.  Akadmeisyen bir ailenin çocuğu olarak kendisi de çok  başarılı  bir eğitim ve iş hayatının içinde pek  çok alanda hizmet etmiş gerçek  bir bilim adamı  ve entelektüeldi.

 

Yıllar geçti... Hep bıraktıklarımızın bıraktığımız yerde kalacağını sanırız. Ama öyle olmaz! Bir salgın çıkar göremezsiniz kimseyi, bir ölüm gelir kapıya dayanır, bildikleriniz önemini yitirir ve hiç bilmemiş gibi olursunuz! Cenazesine gidemez, namazında imamın "nasıl bilirdiniz?" sorusuna İyi Bilirdik! diye yanıt veremeyecek oluşunuza, elinizle bir tas su dökemeyecek oluşunuza yanarsınız.... Eni konu sallar sizi, değerleri, önemsediklerinizi..

 

Sonra birden neyin önemli neyin önemsiz olduğunu yeniden sorgularsınız. Çünkü yaşarken, o acımasız koşturmacanın içine dalmışken HAYATı, ÖZ olanı, şekilsiz sevgiyi, değerleri, ruhu unuttuğunuzu fark edersiniz!

 

 Hayatının  anlamını  bulup o anlam ile yaşayan, kendine olduğu kadar başkalarının hayatlarına da anlam katan, hizmet eden herkese Selam olsun! Aslında onlar hep  diridirler! Damla iken Ummana karışarak akışın içinde olmaya devam ederler!

 

Hasan Hocamız bu ikindi Koronavirüs sebebiyle Hakka yürüdü! Nur olsunlar! Ailesine tüm sevenlerine büyük sabırlar ve kolaylıklar dilerim.

 

Evet bir cenaze namazının ardından olmasa da biz her zaman Hasan Hocayı İYİ BİLİRİZ! Hem sözle hem kalben bulunduğumuz yerlerden, yüreğimizin en derin yerinden seslenerek İYİ BİLİRİZ! BÜTÜN HAKLARIMIZ HELALDİR.

EVVEL GİDENE SELAM OLSUN!

O GÜZEL  RUHU  ŞAD OLSUN!

19.4.2020

 
Toplam blog
: 35
: 155
Kayıt tarihi
: 07.01.14
 
 

Hacettepe Ü. İİBF Yüksek Lisans Ankara Ü. Din Psikolojisi Doktora Araştırmacı- Yazar ..