Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '21

 
Kategori
Güncel
 

Nasıl Define Bulunur?

Bir veciz, atasözümüz vardır ve ne de güzeldir: “Kenarına bak bezini al, anasına bak kızını al” der. Bir top bez alacak hiç kimsenin bezin tamamını incelemesi kolay değildir. Üstelik zaman kaybıdır. Ne yapmalı o halde biraz numune alıp bakmalı. Bu yemeğin tadına bakıp tuz koydum mu yoksa unuttum mu ile eşdeğer bir davranış. Diğer konu daha asimetrik ve tartışmaya açık olacağından o konuya girmiyorum.

Bir başka bakış açısı; tanımlama da gidilen yerde o yerin yönetici seçtiği insanlara bakılarak yapılabilir. Takdir edilir ki aslan meclisinde aslan olması, köpek meclisinde de köpeğin baş olması normaldir de insanlar arasında bunu anlamak nasıl mümkün olur?

Nasıl yapmalı, ne etmeli de bir yere vardığımızda nereye vardığımızı tam olarak anlama imkânına kavuşsak türü anlayış her zaman insanların kafasını karıştırır. Pazarlamacılar, yabancılar, eğitimciler, dışarıdan gelen hemen herkes gibi gezginler, elbette siyasetçilerin çok işine yarayan bir bilgidir bunlar aynı zamanda. Öyle ya gidilen yerde her zaman doğru adımı atmak için doğru noktadan girmek gerekir. Bu konuda sayısız eser vardır. Kişisel gelişim çalışmalarının en çok uğraştığı noktalardan birisi de bu konudur. Elbette amacı kötüdür demiyorum. Doğru iletişim için de tanımak, doğru tanımak, doğru noktaya parmak basmak önemlidir. Şimdilerde revaçta olan nevigasyon cihazlarına gömülerin yerlerinin yüklendiğini bir hayal edin!

Doğru yaklaşım, doğru bilgi ile doğru kişileri bulduğunuz zaman o toplumu idare etmek, rüşvete bağlamak, sömürmek de gömü bulmakla eşdeğer olsa gerek. Tabi ki biz gömü aramıyoruz. Anadolu’da biliyorsunuz burası eski medeniyetler açısından oldukça zengin olduğunda bunu yani gömü arama işini yıllardır yüzyıllardır yapanlar da var, bulanlar da var. Duyuyoruz…

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..