Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '09

 
Kategori
İnternet
 

Nasıl yeni müşteri bulabilirim?

Nasıl yeni müşteri bulabilirim?
 

Eğer sanal mağazanızı açtıysanız ya da daha açma aşamasında iken ne tip müşterilere ihtiyacınız olduğunu belirlemiş olmanız gerekmektedir. Bunu yaparken birkaç yöntem izleyebilirsiniz;

- X firmasının tüm çalışanları benim müşterim olabilir
- X firmasının İnsan kaynakları departmanı çalışanları benim müşterim olabilir.
- …………. Meslek grubu (Ör Avukatlar) benim müşterim olabilir.
- …… ila …… yaş aralığında olanlar(ör 18-35) benim müşterim olabilirler.
- Mevcut müşterilerim arkadaşlarını getirsin.

Yukarıda şekillendirmeye çalıştığımız şekilde çeşitli profillerde müşterilerinizin kimler olabileceğini belirlemelisiniz.

Bundan sonra yapmanız gereken bu gruplara nasıl erişebileceğinizi belirlemektir. Örneğin X firması çalışanları müşterim olabilir diyorsanız o firmanın İnsan kaynakları yöneticisi veya bu konuda size yardımcı olabilecek ilgili kişiye ulaşmaya çalışmalısınız.

İlgili kişiye ulaşmadan önce o firmanın çalışanlarına nasıl bir fark yaratacağınızı, ne tip avantajlar sunacağınızı, neden onlar için doğru bir mağaza olduğunuzu anlatabileceğiniz belki kısa bir sunum, tanıtım yazısı veya broşürünü mutlaka hazırlamış olmalısınız.

Eğer bir meslek grubunu hedef kitleniz olarak görüyorsanız o meslek grubuna ait dernek ve meslek kuruluşlarına ulaşmaya çalışmalısınız. Bu meslek kuruluşları üyelerinin yararına olan şeyleri onlara duyurmayı tercih edecektir ancak üyeleri için gerçekten bir fark yaratıyorsanız.

Eğer belli bir yaş aralığını hedefliyorsanız o zaman o yaş aralığının tüketim alışkanlıklarına ilişkin araştırmaları okumalı, sitenizi ilgili grubun ilgisini çekecek bilgi ve içerik ile donatmalısınız.

Eğer mevcut müşterilerim arkadaşlarını getirsin diyorsanız o zaman “Arkadaşına Öner” gibi bilinen yöntemleri kullanmalı fakat öneren ve önerilene en azından ilk alışverişte bir avantaj sunmalısınız.

Yeni müşteriler yeni eğilimler ve modaların rüzgarları ile gelebilirler. Bu yüzden konunuzla ilgili sitenizde yeni bir eğilim, akım veya modaya yönelik ürünleri ana sayfadan sunmalı ve eposta gibi araçlarla duyurmalısınız.

Özellikle sitenizde diğer satış sitelerinden farklı ve ucuz olan ürünlerinizi ön plana çıkartmalı Google vb. reklam alanlarında bu ürünlerinizin reklamını yapmalısınız. Sizi farklılaştıran ve müşteri için en avantajlı olanı sunduğunuz sürece yeni müşteriler elde etmeniz kaçınılmazdır.

Sitenizi ile ilgili istatistikleri incelerken müşterilerin neden almaktan vazgeçtikleri konusuna özel bir özen göstermeniz gerekir. Bu noktada sitenizden çıkmak isteyen müşterilerinize alternatif indirim, bedava kargo gibi özellikler sunarak alışverişlerini tamamlamalarını sağlayabilirsiniz.

Sitenizin ziyaretçilerine neyi hangi koşullarla sattığınız takdirde gelebileceklerini uygun bir şekilde sormalısınız. Eğer talebi bilirseniz satışı yönetmeniz kolaylaşır. Çeşitli basit anketlerle kimin müşteriniz olacağını belirleyebilirsiniz.
 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..