Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Ne dersin tasarımcı? Senin bahçen büyüklüğü ne kadar?

Ne dersin tasarımcı? Senin bahçen büyüklüğü ne kadar?
 

İhtiyacı olan bir dostuma bir hikayemi anlattım. Ruhlarımız tekamüllerini tamamlamak için yaşama başlarken bazı seçimler yaparlar. Yapılan her seçim yolumuzu, duruşumuzu ve geleceğimizi, sonuç olarak yaşayacaklarımızı belirler aldığımız derslere veya alamadığımız derslere bağlı olarak tekamülün bu yolu bazen uzar bazen kısalır.

Bu dünyasal faaliyetlerimizi sürdürmek için sahip olacağımız bir bahçe, bakımı her şeyi bizim tarafımızdan gerçekleştirilecek bir bahçe.

Bazen büyük bahçe seçenler başkalarından daha çalışkan, yaratıcı, hırslı oldukları halde bahçeleri, daha küçük bahçe seçenlere göre bakımsız, bazen pis ve karmaşık görünebilir.

Daha küçük belki de çok küçük bahçe seçenler o bahçedeki her şeyle yakından ilgilendikleri halde her şeye daha uzun zaman ayırabilirler. Dostlarına akşam 5 çayları düzenlerler, yemekler verirler birçok şey yaptıkları halde kendilerine ayırabilecek daha bir sürü zaman kalır.

Büyük bahçe seçmiş ruhlar ise vaktinin birçoğunu bahçenin bir yanından diğerine savrulmakla ve yorulmakla geçirir. Aslında komşumuzun küçük bahçesinden çok daha güzel bahçe yapma potansiyelimiz vardır fakat bunu gerçekleştirecek zamanı ve çabayı bir türlü bir araya getiremez.

Bu arada çoğu zaman bahçemiz saldırıya uğrar, en nadide bitkilerimiz hoyrat çizmeler altında ezilir. Biz buna bile zamanında müdahale edemeyiz, çünkü bahçenin diğer yanında hayati bir uğraşımız vardır.

Her şeye rağmen dostlarımız için bir akşam yemeği düzenlediğimizde bahçemizin bakımsızlıktan bataklığa dönmüş yerlerinden sivrisinekler gelir ve güzel ve müthiş düzenlediğimiz geceyi berbat ederler.

En yüksek enerjiyi harcarız ama koruyup hakim olamadığımız için en iyi ürünlerimiz en tembel ve en hoyrat ellere bedavadan geçer.

Daha küçük, hakim olabileceğimiz bir bahçeye geri çekilebilir miyiz dersin? Dünyaya geliş sebebimizde bu tekamülü yaşamamız olduğu için bunu ancak gerçekten anladığımızda bahçemizin bölümlerini bırakıp alanımızı küçültmemize veya bazen de başka yardımcılar almamıza izin verilir yoksa o geniş bahçenin yollarında kuyularında kaybolur gideriz.

Ne dersin tasarımcı? Senin bahçen büyüklüğü ne kadar?

www.kamca.org
www.kamca.net

 
Toplam blog
: 202
: 994
Kayıt tarihi
: 29.06.07
 
 

Sosyal medya danışmanı, grafik tasarımcı.  ..