Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Eğitimci ve Yazar Uğur KALKAN

http://blog.milliyet.com.tr/ugurkalkan

07 Ağustos '16

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Ne düşündüğünüze dikkat edin

Ne düşündüğünüze dikkat edin
 

İnsan beyni olumsuz düşüncelerle kaplıysa olumlu düşünceye

yer yoktur ve bunun tam tersi de mümkündür.

- Ahmet Şerif İzgören

‘Her şey düşünceden ibarettir.’  Çok klişe bir cümle biliyorum; ancak geçmişimizi, bugünümüzü ve yarınımızı düşünceler oluşturdu, oluşturuyor ve oluşturacaktır. Biz nesneleri, kişileri, olayları, durumları ve her şeyi inançlarımızla, önyargılarımızla, korkularımızla ve endişelerimizle değerlendiriyor ve anlamlar yüklüyoruz. Sonuçta da öyle görüyor ve yaşıyoruz. İşte bu yüzden düşünceler, yani bizler hayatın yöneticileriyiz.

Bizi, düşüncelerimizden başka hiçbir şey sınırlayamaz. Ancak bakış açılarımızı bu anlatılanlar çerçevesinde yeniden düzenlemek gerekmektedir. Nasıl bakarsak öyle görürüz, yani nasıl düşünürsek o şekilde hayatlar yaşarız. Düşünce kalıplarımızı olumlu yönde değiştirerek gerçek gücümüzün farkına varıp, sonra kişisel mükemmelliğe, başarı ve mutluluğa ulaşabiliriz.

Aslında hiçbir şey iyi veya kötü değildir.

Her şey bizim onlar hakkında ne düşündüğümüze bağlıdır.

- William Shakespeare

Unutmayalım ki nesnelere ya da olaylara bizler anlamlar yüklüyoruz. Hiçbiri iyi veya kötü değildir, sadece her şey düşüncelerimizin anlamlandırdığı durumlardan ibarettir. Bu durumları nasıl değerlendireceğimiz, doğal olarak bizi etkileyecektir. Şöyle bir düşünün; bir başarısızlık sonucunda bu durumu bir kazanç olarak değerlendiren ve bu başarısızlıktan bir sonuç ve ders çıkarmayı ilke haline getiren bir birey için dünyanın sonu gelmeyecektir. Aksine bu düşünce tarzına sahip bireyler, daha güçlü bir motivasyonla daha yüksek hedefler belirleyeceklerdir.

Benim kuşağımın yaptığı en büyük keşiflerden biri,

insanın düşüncelerini değiştirerek yaşamını da

değiştirebileceği gerçeğini bulmasıdır.

- William James

Şimdi nerede olduğunuz, hangi hayatı yaşadığınız veya nelere sahip olduğunuz geçmişteki düşünce yapılarınızın ürünüdür. Şu an ki düşünceleriniz ve bu yöndeki seçimleriniz bir, beş veya on yıl sonraki hayatlarınızı belirleyecektir. Bu yüzden ne düşündüğünüze dikkat edin ve geç kalmadan doğru düşünün, fırsatlar yaratın ve doğru kararlar verin.

Özgür iradeye sahip bireyler olarak kendi iç ve dış dünyanızın sorumlususunuz. Önerim şimdi düşündüğünüz her ne ise biraz daha dikkatli olun. 

Eğitimci ve Yazar Uğur KALKAN                                                                         www.kuantumzeka.com

 
Toplam blog
: 16
: 1189
Kayıt tarihi
: 28.01.14
 
 

Eğitimci ve Yazardır. Uzmanlaştığı alanlarda seminer ve eğitimler veren yazar, farklı kurum ve de..