Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '12

 
Kategori
Futbol
 

Ne seninle ne de sensiz : Ricardo Quaresma

Ne seninle ne de sensiz : Ricardo Quaresma
 

Bir deli çocuk. Top ayağına bu kadar mı yakışır bir adamın. Hatta kimilerine göre Cristiano Ronaldo'dan çok daha yetenekli. Şimdiler de ise Beşiktaş taraftarını adeta ikiye bölmüş bir isim RQ7.

Barcelona, Inter, Chelsea maceralarından sonra neredeyse futbolu unutma noktasına gelen Quaresma, Beşiktaş'ta hiç beklemediği bir pozisyonda buldu kendini. "Kurtarıcı".

Beşliktaş'ı kurtardı mı kurtaramadı bu konuda da düşünceler farklı. Bir kısım taraftar kalsın bir kısım taraftar gitsin diyor. Peki Quaresma'ya ne olacak ?

Şimdi ana gündem maddesi Quaresma kalmalı mı; gitmeli mi ?

Samet Aybaba göreve gelir gelmez ilk icraatı; Quaresma'yı takımda istemediğini söylemek oldu. Nedenlerini de anlattı durdu. Kendince haklı noktaları elbette vardı; lakin 7 milyon euro bonservis bedeli olan artı olarak 3,750 milyon euro yıllık ücreti olan bir adamı daha ilk günden istemediğini beyan etmek Beşiktaş'ın ne kadar menfaatineydi ?

Daha sonrasında başkanın ve hocanın demeçleri yağmur gibi yağmaya devam etti. Sanırsınız ki Beşiktaş'ın tek gündemi Quaresma. Tabiki bunda medyanın da pompalaması mevcut. Hatta tüm Beşiktaş yöneticileri hep birlikte Quaresma karşıtı yorumlar yapmaya başladılar.

"Ağalar, beyler durun etmeyin eylemeyin" diyen de çıkmadı. Şu anda Quaresma gönderilmek isteniyor. Ama yönetimin önünde çok büyük iki engel var. Birincisi Avrupa'da hiç bir kulüp takımının oynatmak istemediği ve gelecek sezon sözleşmesi bitecek bir oyuncu için bonservis bedeli vermek istemez. İkincisi ise gelecek teklifler Katar ve Rusya'dan olsa da Quaresma oralara gitmek istemez.

Bu durumda ortaya çıkan tabloda Quaresma Beşiktaş'ta kalır. Samet hoca oynatırsa ne ala; oynatmazsa locada oturur, idmanına çıkar ya da çıkmaz, sezon sonu hem 3.750 milyon euro yıllığını alır hem de bonservisi de üstüne kaymak niyetine bedavaya getirir. Beşiktaş'ın zararı 10 milyon euroyu geçer.

Beşiktaş bu adamdan faydalanmak zorunda. Satış opsiyonuna girilirse bu kadar tantanadan sonra Beşiktaş 1 milyon Euro'ya bile bu adamı satamaz. (Quaresma istemezse o paraya da satamaz.) Aldığı parayı Avrupa'da vermezler; öte taraflara da Quaresma'nın kendi gitmez.   Beşiktaş maddi olarak en değerli oyuncusunu böyle ucuz harcama lüksüne sahip değil. Sözleşmesi iki yıl uzatılmalı; gerekli maddi indirimle birlikte takıma monte edilmeli. İki sene içinde de pazarlaması yapılmalı.

Ama görünen şu ki; Beşiktaş taraftarı bu adamı gerçekten çok seviyor. Hani derler ya sitem sevgiden doğar; taraftarın sitemi de bundan. Artık top yönetimde taraftarla takımı bütünleştirmeli. Böyle zor günlerde Quaresma takımda kalmalı, çeşitli organizasyonlarla takım taraftara götürülmeli. Taraftar bütünleşirse bu seneki en büyük kazanç olacaktır. Haydi yönetim..."Şimdi değilse ne zaman

 
Toplam blog
: 106
: 1591
Kayıt tarihi
: 11.07.11
 
 

Metin ve haber yazarı ..