Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '09

 
Kategori
Futbol
 

Neden kaybettik?

Neden kaybettik?
 

TÜRK MİLLİ TAKIMI


TÜRK MİLLİ TAKIMI İSPANYAYA İKİ MAÇI DA NASIL KAYBETTİ?

Türk Milli Takımı Avrupa Şampiyonası'nda 3. oldu. Bu 3. lük sırasında turnuvanın şampiyonu İspanya idi.

Türkiye İspanya ile oynamadan 3. oldu. Genel düşünce grup maçlarından önce biz mi yoksa İspanya Milii takımı mı daha iyi sorusuna cevap aranıyordu. Oynanan turnuvada acaba biz İspanya'yı yenecek tek ülke takımı biz
olabilir miydik ? Ülke insanı olarak kendi takımımıza gizliden inanıyorduk. İspanya'da kaybetsek burda kazanırdık.

En kötüsü iç sahada berabere kalırdık. Genel olarak herkes böyle düşündü.

Futbolda her türlü sürpriz sonuç vardır. Fatih TERİM gibi deneyimli bir teknik direktörünüz varsa kurulan milli takımınız isimleri bile sürpriz isimlerden oluşabilir. Şimdi maçların analizine geçtiğimiz zaman neden kaybettik ? Hakikaten iyi oynanılan iki maç sonucunda hiç puan alınamaması üzüntü verici iken gerçek hakkımız ne idi? Bu sorulara kendimce yanıt vermek için huzurlarınızdayım.

Aslında İspanya gibi istim üstünde ve makine gibi futbol oynayan bir takıma evinde kaybetmek kadar normal gözüken bir sonuç olamaz. Ama oynanılan bir 45 dakika var ki çok üstün bir oyun sergilendi. Gol atamadık son vuruşlarımız iyi olduğu halde Casillas gibi kaleci iki kurtarış yaparak gol yemedi ve oyunu beraberlikte tuttu.

Volkan da kötü maç çıkarmadı. Kolay ve şanssız bir gol yedik. Yan top golü yedik. ORTANIN YAPILDIĞI KANATTAN ARKA DİREĞE ORTA YAPILDI. OYUNCU RAHAT VE KÖTÜ VURDUĞU TOP BİR DİĞER İSPANYOL DEFANS OYUNCUSUNUN TAMAMLAMASI İLE GOL YEDİK. Gol yedikten sonra ordan maçı kaybettik.

Kaleye bile gidemedik. Atak ve tehlike yaşatamadık. Hücum yapamadık. Maçı kaybettik.

İstanbul da İspanya iç saha maçında ilk 45 dakika çok üstün bir oyun ile maçı 1 - 0 galip bitirdik. Aynı kadro ile oynadık. ikinci 45 dakika kornerden yan top arka direkde bomboş pozisyonda İspanyol oyuncuya kafa vurdurduk. Penaltı golü yedik maçı 1 - 1 getirdik. Maç berabere bitecek derken faul yapılması gereken yerde faul yapılmadı golü bomboş kaleye yedik. Golü atan futbolcunun yanında hiç kimse yoktu. Maçı 2-1 kaybettik. Bosna Hersek'den 4 puan geriye düştük. 3. olduk

Kemdimce yanılabilirim.. Duygusal da davranarak öyle bir yorum da yapabilirim ama ben sade bir vatandaş olarak düşünüyorum da, pekiyi milyonlarca dolar alan ve profosyonel olan gerek teknik heyet gerekse futbolcular aşağıdaki hataları nasıl yaparlar?

1- Milli Takım çok kısa oyunculardan kurulması hata idi. Yan top golü yemememiz imkansızdı. Öne geçtiğimiz halde yan top arka direk varyasyonunda hep tehlike yaşadık ve golleri boyle yedik. Hiç tedbir alınamadı. İ. ÜZÜLMEZ futbolcuya kafa vurdurmamaya çalışsa penaltı olmayacaktı belki ama genede biz yan top golü yiyecektik. Kısa kaldık EMRE AŞIK dışında kafa vuracak futbolcunuz yoksa gol yersiniz.

2- Kadroda stoper yoktu. Bu takım bir ülkenin milli takımı ise istediğiniz kadar stoper bulursunuz.. ÖNDER TURACI, İBRAHİM TORAMAN en basit aklıma gelenler. Trabzonspor veya Sivasspor'dan birer oyuncu alınabilirdi. EGEMEN gibi.. Bile bile takım defansı zayıflatıldı.

3- Takım bir türlü yeni isimler ile takviye yapılamadı. Alternatifsiz hep aynı isimler ile yola devam ediliyor. Ayrıca oyuncu değişikliklerinde hatalar yapılıyor. Takımın kurtarıcı diye girecek bir isim yok. Avrupa'da oynayan isimlerden bir türlü yararlanılamıyor. Tuncay dışında .. Hamit dışında oyuncu yok.

4- Oyun istediğimiz gibi giderken oyunu soğutmaya yönelik strateji yok. Kazım gibi ayagında sabaha kadar top tutup oyunu soğutabilecek oyuncu hiç denenmedi. Ne İspanya'da ne de İstanbul'da..

5- İstanbul da maç 1 - 1 son dakikalara girilmiş, sakin oynamayı beceremedik.. Berabere bitirmemiz gereken maçı kaybettik.. Maç sonunda suçlu benim demek o 1 puanı geri getirmiyor.. Maç esnasında gerekli uyarılar yapılmalıdır.

Fatih TERİM ile bu futbolcular çok büyük başarılar ve mutluluklar yaşadık.. Asla onları üzemem.. Kendime de bunu yakıştıramam.. Ama kendi stratejimizi ve hak ettiğimiz puanları almalıydık.. Oynanan futbola göre .. Bence orda beraberlik, iç sahada oynanan oyuna göre galibiyet en kötüsü beraberlik idi.

Fakat bu kadar kısa oyuncu ile iki maçı fark yemeden kaybetmek bile, İspanya'nın kötü oyun oynamasına bağlıyorum. İspanya çok iyi oynasa, bu kadar kısa oyuncu ile oynarsanız sadece yan toplardan çok gol yersiniz..

Çok farklı yenilgiler de alabilirsiniz.. En azından çok üzüntü yaşamadık.. İyi oynadık. Tek tesellimiz prestijimizi fazla kaybetmedik. Gruptan çıkma şansımız fazla olmasa bile mucizeleri başarmak Türklerin yapabileceği bir iştir. Yani bizler hep son anda kazanıp gruptan çıkmışızdır.. Hiç rahat rahat gruptan çıkmadık.. Bu da ümitlerin bitmediğini gösteriyor..

SEVGİ VE SAYGILARIMLA.. TOPRAK

 
Toplam blog
: 146
: 842
Kayıt tarihi
: 14.09.08
 
 

Ben ticaretle uğraşan biriyim. Hobilerim arasında felsefe, sinema özellikle türk sineması, spor ö..