Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '13

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş, “liderlik koltuğu”na oturma fırsatı yakalamıştı!

Beşiktaş, “liderlik koltuğu”na oturma fırsatı yakalamıştı!
 

Her maçın bir “şanslı”sı, bir “şansız”ı vardır.

Bu maçın “şansız”ı da Sivok oldu. Duran toplarda gole en yakın futbolcu olduğunu bir kez daha gösterdi. Sivok, beraberlik golünü attı, ama Belediye’nin beraberliği sağlayan golünde de onun “pay”ı oldu.

Garip bir “pay”ı olma!

Doka, seken topu eliyle düzelti, biraz ilerledi, Allan McGregor'un ileri çıktığını görünce uzaktan kaleye şut çekti. Gel gör ki top, arkasını dönen, gerisini geriye çıkaran Sivok’a çarptı, yön değiştirdi, gitti kaleye girdi.

İşte maçın en “şansız”ı...

Sonra?

Sonradan oyuna girenlerin “kurtarıcı rolü” üstlenmeleri, “umut" olmaları beklenir. Doka’nın attığı beraberlik gölüyle bekleneni verdiğini gördük. Beşiktaş’ta ise uzun süredir sakat olduğu için oynamayan Fernandes, ikinci yarıda Beşiktaş’ın “umudu” olamadı. Çünkü Fernandes, ürkek oynuyordu; sonuca etki etmekten uzaktı. Fernandes’in, ikinci yarının daha sert geçeceği düşünülürse, haftaya oynarsa, nasıl olacağı bir soru işareti.

Beşiktaş da, Belediye de, 3 puanı alıp gidebilirdi. Yakalanan gol fırsatlarını kaleciler değil, daha çok, yakalayanlar değerlendiremedi.

*****

Her iki takım için de kazanma isteği, maçın başında anlaşıldı. Kenarlardan kaleye gidişler, ataklar, paslardaki güzellik, bir an önce gol atma istediğinden geliyordu. İlk anlarda Belediye, Beşiktaş’ın sahasından çıkmasını engellemek için baskı yapmaya başladı. Gol geldi geliyor derken golü atan Holmen oldu.

Öne geçen Belediye, ikinci gol ardında koşarken duran topların adamı Sivok, Beşiktaş’ı sevindirdi.

Belediye'de, Holmen, Zeki ve Cihan ile Webo’ya destek oluyordu. Beşiktaş’ta ise Holosko, Olcay, Oğuzhan, Elmedya, Belediye savunmasını zorluyordu.

Zorlama, zorlanma!

Belediye, beraberliği sağladıktan sonra, özellikle sonlara doğru, beraberlik bozulabilirdi. Beşiktaş, ayağına gelen kısmeti, “liderlik koltuğu”na oturmayı elde edebilirdi. Böyle olsaydı, Belediye, ortada olan bir maçtan yenik çıkmış olacaktı.

Beraberliğe her iki takım da sevinmiş olmalı!

*****

Beşiktaş, çok gol atma yanında çok gol yeme özelliğini sürdürdü. 40 gol atan Beşiktaş’ın 27 gol yemesi düşündürücü olmalıydı. Şu anda Süper Lig’de Beşiktaş’ın dışında en çok yiyen iki takım daha var. Bunlar, bir maçları eksik, kümede kalma mücadele veren Mersin İdmanyurdu’yla Elazığ...

Beşiktaş, çok gol yemeden ne zaman kurtulur?

Üst sıralara oynayan Galatasaray üç puan yitirdi, Beşiktaş bir puan kazandı.

Haftaya TT Arena’da kozlar paylaşılacak.
 

http://www.facebook.com/turgutcelik

https://twitter.com/#!/turgutcelik

turgutc@ttmail.com




 

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..