Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Pınar Zeynep Efendioğlu

http://blog.milliyet.com.tr/headhunter

03 Ekim '07

 
Kategori
İnsan Kaynakları
 

Nedir bu insan kaynakları?

Nedir bu insan kaynakları?
 

Kısaca, insan kaynakları, kurumların kısa ve uzun vadeli hedeflerini gerçekleştirebilmeleri için, insana odaklanmaları; yani, şirket kültürüne uygun donanımlı ve doğru elemanların seçilip, yerleştirilmesi, organizasyonu, ücretlendirilmesi eğitilmesi, kariyer planlarının yapılması, motive edilmesi, değerlendirilmesi, iş güvenliği ve sağlığı ile özlük haklarının korunup, gözetilmesi fonksiyonlarının tümüne verilen addır.

Günümüzde, şirket yönetiminin tek hedefi üretim, kar ve büyüme olmamalıdır, artık, rekabet öyle bir hale geldi ki, makine, tesis, teknoloji, para ile satın alınabiliyor, şirketler benzer maddi olanaklara sahipler, ama önemli olan kurumlar arasında rekabet üstünlüğü yaratacak insan kaynağından faydalanıp elde tutabilmek.

Peki nasıl elde tutabiliriz. Giriş cümlemde de bahsettiğim gibi, odaklanarak, yani haklarını savunarak, yeri geldiğinde takdir edip, yeri geldiğinde ödüllendirerek, değer vererek, en azından ofisinde huzurlu bir ortam yaratarak, iyi bir kariyer planı yapıp, performansını objektif olarak değerlendirerek vs… diye bu örnekleri çoğaltabiliriz.

Peki, sizin kafanızdaki insan kaynakları nedir??

 
Toplam blog
: 11
: 8695
Kayıt tarihi
: 27.09.07
 
 

24/06/1974 İstanbul doğumlu, evli 2 çocuk annesiyim. Boğaziçi Koleji mezunu, A.Ü. Halkla İlişkiler m..