Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '08

 
Kategori
İlişkiler
 

Nedir kadın ?

Nedir kadın ?
 

Nedir kadın ?


Nedir kadın ? Hem vefalı bir evlat ve kardeş, hem iyi bir eş, hem iyi bir anne.Çok güzel. Başka ? Başka yok işte. Kadından ne beklenirki daha. Evlenmeye geç kalmak büyük sorun. Peki, evlendin. Eşini öyle bir seçmelisin ki tam onikiden. Yoksa işin yaş. Aile baskısı bir yandan, toplum bir yandan alıp götürür tüm direnme gücünü. Bunları öyle planlamalısın ki hata yapmaya imkan vermemelisin. Bilmem belki bu yüzden kadın için daha hazırlıklı ve garantici denir uzmanlar tarafından.

Doğurgandır kadın. Ne güzel birşeydir. Annedir. Ama anne olmak ile elinden giden hayatın ne olacaktır. Geri döndürmek çok zordur artık. Yine büyük bir yük işte. Yine al omuzlarına ve yılmadan devam et yeni hayatına. Ne kadar iyi bir eşe sahip de olsan da çocuk, anne odaklı olmak zorundadır. Bunu hiç birşey değiştirmez. Hayatın artık en değerli varlığının hükümdarlığındadır. Bebeğinin. Herşeyini ona adarsın. Öyle olmalıdır çünkü. En azından bir süre. Sonra ne olur ? İhmallerin başlar. İhmal edersin çünkü. Bu kadının elinde değildir. Annedir artık.

Bu elinde olmayan içgüdüsel davranış seni kötü cezalandıracaktır. Sen sorumluluklarını halledip eski hayatını geri almak için güç toplayıp direnirken, biri ipini çekiverir işte. Herşeye hazırlıklı olan benliğin bunu planlamamıştır. Başa dönemezsin artık. Kabullenmeli yada gitmelisindir. Aslında kabullenmek değildir bu. Yine bir savaştır. Değerlerin için savaşıyorsundur ama bunun adı kabullenmek olarak konulmuştur.

Kadın ne ister ? Elinde mesleği olsun ister, ayakları yere sağlam basmalıdır. Eğitim ister. Elbette aile kurmak da ister. Çocuk sahibi olmak kadar güzel ne vardır. Aslında çok bir şey değildir istediği. Anlaşılmak ister. Görev edinmek istemez vereceklerini. Paylaşım ister.

Bu dünyada kadın olmak bir şans mıdır.? İyi bir kadın olmak için ne yapmalıdır ?. O kadar çoğaltabilirim ki bu soruları. Öğretilerimi gözden geçirdikçe çıkardığım sonuçlar hep vardı zaten. Değişmedi. İstisnaları ayrı tutuyorum elbette. İstisnalar birgün mutlaka azınlıktan çıkıp çoğunluk olacaktır eminim.

 
Toplam blog
: 11
: 476
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

Yazmaktan, anlatmaktan, konuşmaktan yanayım. Kendimce de yazıyorum işte.  Almış olduğum muhabebe ..