Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '16

 
Kategori
Futbol
 

Nefes Kesen Çeyrek Final

Almanya ile İtalya arasındaki final niteliği taşıyan çeyrek final maçında gülen tarafı seri penaltı vuruşları belirledi ve Almanya yarı finale yükselmeyi başardı.

İtalya’nın Almanya’ya yıllardır kabus olması nedeniyle Löw, İtalya karşısına takımını farklı bir dizilişle sahaya çıkarttı. Almanlar her zamankinin tersine bu maça aynı İtalya gibi üçlü defansla başladılar. Almanya böylece İtalya’nın orta sahada bir kişi fazla oynamasının da önüne geçmiş oldu.

Lakin bu sefer de oyun orta sahada sıkıştı ve daha çok orta saha mücadelesi şeklinde geçen bir 45 dakika seyrettik.

Maç öncesinde Almanya’nın hücum, İtalya’nın ise savunma yönüyle ağır bastığını yazmıştım. Gerçekten Conte de takımını bildik defansif anlayışla sahaya sürdü. İtalyanların planı önce defans güvenliğini sağlamak, bu arada bulabilirlerse bir gol bulup maçı tamamlamaktı. Çünkü Almanların orta sahaları ve hücumcularıyla başa baş mücadele edemeyeceklerini Conte de biliyordu. Olmazsa da maç uzatmalara, en kötü penaltılara taşınırdı. Nitekim penaltılara kadar da Conte’nin planı tuttu.

İlk yarıda Almanya golü arayan taraf gibi gözükse de katı İtalyan savunmasını geçemedikleri gibi, eğer bir gol yerlerse bunu kolay kolay çıkartamayacaklarını bildiklerinden onlar da defans güvenliğini elden bırakamadılar ve yukarıda da belirttiğim gibi atak üstünlüğü Almanya’da olmasına rağmen daha çok orta saha mücadelesi şeklinde geçen bir ilk yarı izledik.

İkinci yarıda da durum değişmedi. Fakat Gomez’in akıl dolu pasıyla gelişen organizasyonda Panzerler Mesut Özil ile 1-0 öne geçtiler.

İtalya’nın bu gole cevap vermesi çok zordu. Nitekim Gök Mavililerin beraberlik golü penaltıdan geldi.

Böylece Conte’nin planı tuttu ve maç penaltılara kadar gitti. Heyecan dolu penaltı vuruşları sonucunda ise kazanan Almanya oldu.

Esasen iki takım arasında ciddi bir kalite farkı vardı. Almanya kadro bakımından İtalya’dan çok üstündü. Lakin İtalya’nın bir sistem takımı olması Almanya’yı haklı bir korkuya ve önlem almaya yöneltti. Acaba Almanya kendi oyununu oynasaydı sonuca daha mı erken giderdi, yoksa İtalya’nın ekmeğine yağ mı sürerdi?

Sonuçta hak eden tarafın kazandığını düşünüyorum. Almanya’yı bu turnuvanın favorileri arasında gördüğümü daha önce belirtmiştim. Ayrıca yine daha önce Almanya- İtalya maçını kazanan tarafın finalde ve hatta final sonrasında kupayı kazanan taraf olarak seremonide yer alacağını da ifade etmiştim. Bu fikrimde hala ısrar ediyorum. Bence Almanya Dünya Kupası’ndan sonra Euro 2016’nın da en büyük favorisidir.

Elbette hiçbir maç oynanmadan kazanılmaz. İzleyip göreceğiz. Ancak bir defa daha şunu görme şansımız oldu ki, sadece defans yapmak asla kazanmak için yeterli bir taktik değildir!

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..