Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '12

 
Kategori
Güncel
 

Neler oluyor? neler olacak? muhtarlar, belediye ve kamu yöneticileri biraya geldi...

Neler oluyor? neler olacak? muhtarlar, belediye ve kamu yöneticileri biraya geldi...
 

Alt yapı çalışmalarından, 2013 yılında uygulanmaya başlanacak ve aynı anda hem kredi kartı hem de pasaport olarak kullanılabilecek akıllı karta; 2B alanlarından ön ve geri görünüm alanlarına, doğal afetlerden yeni istihdam sahaları konusuna kadar geniş yelpazeli bir istişare toplantısı…

Beykoz’un muhtarları, Belediye yöneticileri ve kamu bürokratları ile bir araya geldi, Beykoz’u masaya yatırdı!

Beykoz Muhtarlar Derneği’nin, ilçenin idari ve sivil erkânıyla bir araya gelerek, bilgi alışverişinde bulundukları ve sorun ve taleplerin dile getirildiği mutad istişare toplantısının bu ayki oturumu yapıldı.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Kaymakam Süleyman Erdoğan, Belediye Başkan Yardımcıları, Jandarma Yüzbaşı Kadir Kalaycı, Müftü Hüseyin Demirtaş, bazı Meclis üyeleri, Beykoz idari ve mülki yapılanmasında görevli yöneticiler ile muhtarların katılım gösterdikleri kahvaltılı toplantı, Beykoz Korusu Sosyal Tesisleri’nde (Hasır Restoran) gerçekleştirildi.

İlçeye yeni gelen kamu müdürleriyle tanışma olanağı da sunan bilgilenme toplantısının açılış konuşması, ev sahibi sıfatıyla Muhtarlar Derneği Başkanı Cavit Gül tarafından yapıldı.

Muhtarlar Derneği Başkanı Cavit Gül’ün listesi

Dernek Başkanı Cavit Gül, misafirlerini selamlayarak başladığı konuşmasında, toplantıda bilgilenmeyi planladıkları konuları şu başlıklar halinde sıraladı:

“ Köylerin içme suları ve altyapı çalışmaları, yağmur suları, elektrik trafolarının yetersizliği, elektrik hatlarının yer altına alınması, sel felaketinde zarar gören tarım arazisi sahiplerinin mağduriyetleri, henüz onaylanmayan Büyükşehir Yasası nedeniyle mahalle statüsüne geçecek olmaları dolayısıyla köylerdeki tarım arazilerinin durumu, 2013 yılında kullanılmaya başlanması planlanan akıllı kimlik kartları, mahkeme kararıyla ormanda olan yerlerin güncellenmesi, kış ayına giriliyor olmasına rağmen köylülerin ormandan zati ihtiyaçlarını henüz temin edememiş olmaları dolayısıyla yaşadıkları mağduriyet, ilçede yeni yapılacak okullar ile yapılan okullarının pansiyonlarının yetersizliği, devlet okullarının durumu, 2B tapuları, rayiç bedeller, asfalt çalışmaları, köy planları, proje alanlarındaki mahallelerin durumları ve bunların tapu alıp alamayacakları, selden mağdur olan vatandaşların durumunun ne olacağı, Yerel Yönetimler Yasası gereğince muhtarların giderlerinin Belediye encümen kararıyla iyileştirilip iyileştirilmeyecekleri hususu.”

Yücel Çelikbilek

2B ve fiyatlar konusu

2B’de yeni fiyatlar, açıklanmış olanların altında olacak

Başka bir programa katılmak üzere toplantıdan erken ayrılmak durumunda kalan Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, sözlerine Belediye olarak 2B ile ilgili yaptıkları çalışmaları ifade ederek başladı. Belediye Başkanı, bu konuda halihazırda yenide fiyat belirleme çalışmalarının yapıldığı hatırlatmasında bulundu. Yetkililerin şu anda arazide sesli olarak fiyat tespitleri yaptıklarını, vatandaşlara ve emlakçılara sorular sordukları bilgisini veren Çelikbilek, bu konuda yapmış oldukları itirazların ilgili makamlarca dikkate alındığını kaydederek, bu nedenle kendilerine teşekkür etti.

Belediye Başkanı, “ Eminim ki fiyatlar açıklanmış olanların altında fiyatlar olacak. Bu fiyatlar vatandaşı ne kadar memnun eder, bu ayrı bir konu. Bizdeki algı şu, ‘ Bunların tamamı bedava verilmeli; olursa iyi olur, olmazsa bundan şikâyetçiyiz’ Cebinde parası olan da şikâyetçi oluyor; zaten fakirin sesi çıkmaz. En çok parası olanlar bağırıyor, çünkü paradan harcamak çok zordur. En çok problem çıkartanlar, parası olanlar” dedi.

Özel proje alanları konusu…

Arsalar henüz Beykoz Belediyesi’ne devredilmiş değil

2B kapsamındaki fakir vatandaşlar ile ilgili düşünceleri olduğunu belirten Belediye Başkanı, sözlerinin devamında 9 mahallede yapılması planlanan  “ Özel Proje Alanları” konusuna değindi.

Bu konudaki taleplerini Bakanlık’a ilettiklerini kaydeden Çelikbilek, şunları söyledi: “ Şu anda bu arsalar bize devredilmiş değiller. Biz bununla ilgili teşebbüsümüzü yaptık. Çevre Bakanlığı da bizim bu projeleri takip etmemizi uygun gördü ve bunu Maliye Bakanlığı’na bildirdi. Nihai kararı Maliye Bakanlığı verecek ama en azından biz yolun büyük bir kısmını aştık. Yani biz, 9 mahallemizde (Çavuşbaşı’nda 5 tane, İncirköy, Soğuksu, Gümüşsuyu, Yenimahalle) özel proje alanları yapacağımızı talep ettik. Bunu Maliye Bakanlığı bize devrederse, bu bitmiş olacak.”

Eğer Maliye Bakanlığı bu alanları Belediye’ye devretmez ise…

“ Eğer Maliye Bakanlığı bu alanları belediye’ye devretmez ise, gene eski sistem içerisinde, yani 2B her yerde nasıl uygulanıyorsa herkes gibi uygulanacak. Yoksa ‘ bu, bitti; biz arsaların tamamını aldık’ diye bir kaide yok. Maliye Bakanlığı’nın yapacağı uygulamaya bağlı. Maliye Bakanlığı buradaki rakamları beğenir- beğenmez, hoşuna gider- gitmez, vermeyi düşünür-  düşünmez ayrı konu. Biz o noktada çalışmalarımızı yapıyoruz. Ama aşılması gereken birinci eşiğimizi aştık. Nedir o birinci eşik?  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın - varsa önümüze koymuş olduğu engelleri aşarak-  biz Özel proje Alanları’nı şu anda Maliye Bakanlığı’na kadar taşıdık. Bunu hallettiğimiz zaman bu 9 mahallemizde çalışma yapacağız.”

Bu alanlardaki vatandaşlar, arazileri için daha az ödeme yapacak

Konuşmasının devamında Özel Proje Alanları’nın Türkiye’de bir ilk olduğunu ve bu konuda herkesin bir şey söylediğini kaydeden Beykoz Belediye Başkanı, “ Uygulamada daha önce örnekleri olmadığı için, yürürken birtakım şeyleri de öğrenmiş olacağız” açıklamasını yaptı. Çelikbilek, şunları söyledi: “ Biz burada vatandaşımıza intikal ettireceğimiz arsayı brüt arsa üzerinden değil, net arsa üzerinden intikal ettirmeyi kafamıza koymuştuk. Yani, donatı alanları düştükten sonra kalanın parasını vatandaştan alacağız diye yola çıktık biz. Bu bizim vaadimiz idi ve öyle yağacağız. Vatandaş daha az ödeme yapmış olacak.”

Diğer mahallelere haksızlık diye bir şey yok!

“ Diğer mahalle ve köylerin tamamını bu uygulamanın içine alma şansımız yok. Haksızlık mı? Haksızlık diye bir şey yok. Neticede uygulanabilir bir alan olmazsa, yapacak bir şey yok. İstanbul’un tamamındaki ilçeler nasıl bu işi yapıyorlarsa veya bu insanlar neye muhatap olacaklar ise, aynısına muhatap olacaksınız. Dolayısıyla burada herhangi bir yanlışlık söz konusu değil.”

Planlar konusu…

Köylerin planları etap etap yapılıyor

Beykoz’un planları konusunda üç yıla yakındır çalışma yaptıkları bilgisini de veren Belediye Başkanı, “ Köy planlarımızın 5 binlikleri 7 senedir Kurullar’da bekliyordu. Onları raftan indirttik, tekrar güncellensin diye Büyükşehir’e iade ettik. Birinci etapta Riva Deresi’nin solunda kalan beş tane köyümüzün ( 1. Bölge: Riva, Bozhane, Kılıçlı, İshaklı, Göllü) planları çıkartıldı. Şu anda bunların beş binliklerinin onaylarını aldık, Kuruldan geçti. Şu anda onların binliklerinin hazırlığını yapıyoruz. Arazi çalışmaları var yapacağız ve Kurul’a göndereceğiz. İkinci etapta, yukarıdan başlayan beş köyümüz var ( 2. Bölge: Mahmutşevketpaşa, Alibahadır, Paşamandıra, Öğümce, Cumhuriyet); onlar da sonuçlandı. Kurul’a gönderildi şu anda, beş binlikleri tamamlandı. Bekliyoruz, geldiği anda binliklerini de yapacağız” dedi.

Üçüncü bölge köyleri ( Görele, Zerzavat, Akbaba, Dereseki, Kaynarca, Anadolufeneri, Poyraz, Elmalı, Örnekköy) ile ilgili planların ise şu anda Büyükşehir Komisyonu’nda olduğunu ve henüz sonuçlandırılmadığını kaydeden Belediye Başkanı, bunun sebebinin ise bu köyler ile ilgili planların yapılması noktasında Çevre Bakanlığı’nın ‘ beş binliklerin ilçe belediyesi tarafından yapılması ve binlik planlar ile birlikte Kurul’a verilmesi’ şeklindeki genelgesine dikkat çekti. “ Beş binlikler Büyükşehir Komisyonu’ndan çıksın, biz binlikleri yapacağız” diyen Belediye Başkanı, Komisyon’un söz konusu genelgeye dayanarak, beş binlikleri yapmaması durumunda ise, bu planların kendileri tarafından yapılacağına işaret etti. Yücel Çelikbilek, Beykoz’un planları ile ilgili 3-4 yıldan beri yaptıkları çalışmaları “ çok ciddi” olarak nitelendirdi.

Geri Görünüm ve Etkilenme alanları konusu…

Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, sözlerinin devamında Beykoz’un “ Geri Görünüm ve Etkilenme Alanları” konusuna da değindi.

Bu alanlar ile ilgili beş binlik revizyon planlarının “ Büyükşehir Komisyonları’na indirdiklerini” ifade eden Çelikbilek, “ Oradan çıkacak, arkasından Kurul’a gelecek; sonra da biz binlikleri göndereceğiz” dedi.

Geri Görünüm ve Etkilenme Alanları’nın dışında kalan yerlere gelince…

Geri Görünüm ve Etkilenme Alanları’nın dışında kalan “ Birinci Etap” denilen yerler ile ilgili çalışmanın da yapıldığını hatırlatan Belediye Başkanı, şu bilgileri verdi: “ Bu çalışma da şu anda Büyükşehir’de bekliyor. Ancak Büyükşehir’den biz bunu yazı ile talep ettik çünkü Çevre Bakanlığı’nın gönderdiği Genelge kesin. Birinci Etap’taki beş binlikleri biz yapacağız artık. Yani, doğal sit’in olduğu yerlerde geri görünüm ve etkilenme ile ilgili kısımlar Büyükşehir’e ait, onun dışında kalan yerlerinki ise İlçe Belediyesi’ne ait.”

Vatandaş bunu nasıl anlayacak?

Bu konularda yapılan yazışmaların çok uzun sürdüğünü kaydeden Belediye Başkanı, “ Ben bunu vatandaşa nasıl anlatacağım? Ben anlamıyorum, vatandaş nasıl anlayacak?” eleştirisinde bulundu.

Planlar yapboz tahtası olmamalı

Yücel Çelikbilek, sözlerinin devamında şunları söyledi: “ Ben inanıyorum, inşallah yolumuz açık. Bir yılda Beykoz’u planlı hale getirebileceğimize inanıyorum. Bu planlar bittikten sonra da bir daha değiştirilmemesi için elimizden ne geliyorsa yapmamız lâzım. Yapboz tahtası olmamalı; Beykoz’da yaşayan insanların artık bu planlarla öleceklerini bilmeleri lâzım.”

Beykoz’a büyüme hakkını kolay kolay vermeyecekler

“ Beykoz’u İstanbul’un akciğeri kabul ediyorlar. Şu gelmesin aklınıza: Beykoz fakirlerden arındırılacak… Bunlar ile alâkası yok, bunlar safsata.   Ama esası ne? Beykoz, Kuzey ormanlarına ait, İstanbul’un akciğeri olan bir bölge. 15 milyon nüfus bir tarafa, 250 bin nüfus bir tarafa. Bizi onlar için feda etmeyecekler ama bize de başka ilçelerde olduğu gibi büyüme hakkını da kolay kolay vermeyecekler, bunu da bilesiniz. Orman müdürümüz veya bölge müdürümüz ‘Ben ormanları konuta açıyorum’ derse ben sevinirim tabii ama çok zor, öyle bir şansı da yok.”

Beykoz’un nüfusunu 500 bine çıkartmak mümkün olmayacak

“ Dolayısıyla Beykoz’da bu haliyle, buradaki planlar ile iyileştirmeleri yapacağız, dönüşüme kapı açıyoruz; yerinde dönüşümü inşallah sağlayacağız ama Beykoz’un 250 bin nüfusunu 500 bin’e çıkartalım derseniz, bu asla mümkün olmayacak. Beykoz, 300 bin kişi olduğu zaman çok iyi bir ilçe olmuş olur. Nüfus değil, iş yapanlar burada çoğalırsa, buranın insanlarının buradan alacağı paylar artmış olur.”

Yaşanan sel felaketi

Sözlerine, Beykoz’da son yaşanan afetin 2006 yılında yaşanmış olandan daha büyük olduğunu hatırlatarak devam eden Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, son sel felaketinin 2006 yılındakinden daha büyük yaşanmasına rağmen, hasar ve zaiyatın daha az olmasının sebebini ise, yapılan dere-ıslah çalışmalarından kaynaklandığına işaret etti.

Beykoz’a has bir davranış

Afetlerin her zaman hasarlara yol açtığını ve bunun dünyanın her yerinde yaşandığını kaydeden Yücel Çelikbilek, Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşanan son Sandy kasırgasını örnek vererek, burada kimsenin “ Belediye Başkanı neredesin? Yol Bakım Müdürü, Kaymakam, muhtar neredesin?” diye sormadığı hatırlatmasında bulundu. Belediye Başkanı, “ Felaket geleceği zaman herkes arabalarını yükler, evinin camının çerçevesini kapatır ve şehri boşaltırlar. Bizdeki gibi sıkıntısı ve rahatsızlığı olan kimse de çıkmaz. Bizdeki gibi dedikodu yapan da çıkmaz. ‘ Neredesin?’ diye soran çıkmaz. Bu bizdedir sadece. Bu, sadece Türkiye’ye has, biraz da Beykoz’a has bir davranıştır. Başka kimse bunu bu kadar ayyuka çıkartmaz” dedi.

Derenin dibine ben mi ev yap dedim?

İnsanların derelerin dibine ev yapmasını, “ Sana derenin dibine evi ben mi yap dedim’ şeklinde eleştirenÇeklikbilek, “ Hatta bize gelmiş, izin de vermek istememişim üstelik; kalkıyorsun bana tacizde bulunacaksın!” eleştirisinde bulundu.

Kaymakamlık’ın yardım konusunda alacağı karara uyacağız

Belediye Başkanı, “ Onun için Kaymakamlık’ın bu konuda alacağı kararlara biz uyacağız, Belediye’nin bu konuda bir sorumluluğu yok ama biz Kaymakamlık bize ne gönderirse ona uyacağız. Bu, gönül almadır. Kendilerine biz de inşallah gerekeni yapacağız” açıklamasını yaptı.

Beykoz’un bütçesi konusu…

Yalılar emlak vergisinden muaf

Konuşmasının devamında, Büyükşehir bütçeleri konusuna da değinen Yücel Çelikbilek, Beykoz’un bütçe büyüklüğü bakımından, gelir olarak İstanbul’un 39 ilçesi arasında 30. sırada olduğu hatırlatmasında bulundu. Belediye Başkanı, “ Peki bu gelirlerimiz reel mi? Değil! Giderlerimiz gerçek mi? Giderlerimiz gerçek. Neden? Şişli’de sadece emlak geliri 302 milyon TL. Beykoz’un emlak geliri ise 18 milyon TL! Büyük bölüm emlak vergisi vermez bizde; muafiyetler vardır; yalılar vermez, istisnaları vardır.  İstanbul’un arazi bakımından ise beşinci büyük ilçesiyiz. 600 kilometre yolumuz, 3 bin sokağımız, 287 de caddemiz var. Biz bu alanları temizlemekle, ayakta tutmakla da mükellefiz. Gideri en yüksek olan ilçelerden bir tanesiyiz. Nüfusa vurulduğu zaman, nüfus başına en fazla yatırım yapılan ilçe biziz. Ama inşallah yeni planlar ile rahat edeceğimizi (düşünüyorum.) İnsanlarımız başkalarına bakarken bu gerçeği duyarak bakmalılar, ezbere konuşmamalılar. Yani, o bölge insanı belediyelerine para ödüyorlar. İnsanlar ödüyorlar ve karşılığını da alıyorlar. Peki bizimkiler ödüyor mu? Bizde yok! İlçesine en az para ödeyen ilçe Beykoz halkı. ”

Baklacı Mahallesi’nin kurbanlık yeri şikâyeti

Beykoz’da ufak ufak kurban yerlerine asla müsaade etmeyeceğiz

Çavuşbaşı’nda bulunan kurbanlık alanı ile ilgili olarak Baklacı Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların Kaymakamlık’a şikâyet dilekçesi sundukları bilgisini de veren Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, şunları söyledi: “ Bizim orası olsun diye bir iddiamız yok. Orası en uygun yer. Belediye’nin kendi alanı olmasına rağmen biz fedakârlık ettik, burayı gösterdik. Vatandaşlarımızın böyle bir itirazı olmuş. Muhtarlarımız bir yer belirler ise biz ona uyarız, problem yok ama Beykoz’da on yerde Kurban merkezi bulunmaz; buna biz de müsaade etmeyiz. Buna ne temizlik olarak yetişebiliriz, ne kontrol edebiliriz, ne de buraya gelen hayvanların tek tek muayenesini yaparak, kurbana uygun mu değil mi diye denetleme şansımız var. Mekân bulmada muhtarlarımız bize yardımcı olurlar ise, tek bir alan olmak şartıyla biz sizlere uyarız. Yoksa illa Çavuşbaşı- Baklacı olsun diye bir derdimiz yok veya illa Beykoz içerisinde olsun diye bir derdimiz yok. Beykoz Çayırı, Küçüksu Çayırı bundan sonra olmaz. O zaman Beykoz’da kurban alanı açtırmayacağız; herkes gidecek Ümraniye’den, Sultaniye’den alışverişini yapacak. Eğer toplu kurban yeri bulamazsak Beykoz’da, ufak ufak kurban yerlerine asla izin vermeyeceğiz Belediye olarak.”

Daire yöneticileri bilgiler aktardılar

Belediye Başkanı’nın konuşmasının sonrasında ise kamuda görev yapmakta olan daire müdürleri söz alarak, Muhtarlar Derneği Cavit Gül’ün sorularını yanıtladılar.

Bu bilgilendirmelerden bazılarını dikkatlerinize sunuyoruz.

Orman İşletme Müdürlüğü’nün Bilgilendirmesi:

Kılıçlı ve İshaklı köylerinde mahkeme kararıyla ormanda olan yerlerin güncellenmesi ile ilgili olarak… “ Çıkan yeni yönetmelik çerçevesinde çalışmayı yapacak olan Komisyon’a görev verilmiş vaziyette. Top, şu anda Komisyon’da.”

Köylülerin zati ihtiyaçları konusunda ise… “ İşletme şefi arkadaşlarımız programlarını yapıp yılın sonuna kadar bunu gerçekleştirmiş olacaklar.”

İlçe Tarım Müdürlüğü bilgilendirmesi:

Afet ile ilgili olarak… “ Afet ile ilgili tespitlerimizi yaptık; hazır. Bakanlık’a da sunduk. Şu anda gelecek emre göre hareket edeceğiz. Köyleri de çok beklenti içerisine bırakmamak açısından bir şeyi ifade edeyim: Tarım ile ilgili işlemler artık sigorta kapsamında. Yani, tarım yapan her çiftçi sigorta yapmak zorunda. Dolayısıyla, mal varlığının yüzde 40’ının kaybedilmesi durumunda bu kanuna işlevliğe giriyor. Yaptığımız tespitlerde yüzde 40’ı bulan çiftçimiz maalesef yok. (Yardım konusu) sadece Belediye ile yapılacak işlemlere kaldı.”

Mahallede tarım olur

Köylerin mahalle olması konusu…“ Köylerin ‘ mahalle’ olması tarım alanları ile ilgili olarak bir şey ifade etmiyor. Toprak Kanunu’na göre hareket ediliyor. Kanun’a göre hareket ediliyor. Mahallede tarım olur. Bu kanun çerçevesinde hareket edildiği zaman çok sorun olduğunu zannetmiyorum.”

Mal Müdürlüğü bilgilendirmesi:

2B ile ilgili olarak…“ Maliye Bakanlığı rayiçleri 2010 yılında belirledi. Yeni Yasa’da herhangi bir değişiklik yapılması şu an mümkün görünmüyor. Ya yönetmelik çıkması, ya da Yasa’da değişiklik olması lâzım. Maliye Bakanlığı’ndan bize verilen bilgiye göre, iller arasında fiyat farkları olmaması için, rayiçler açıklanmadı. Büyük paftalar üzerinde rayiçler yerleştirilerek, son kontrolleri yapılıyor. Eğer rayiçler arasında bir hata varsa ( bir taraf yüksek, bir taraf az), bunlar giderilmeye çalışılacak. Bu bittikten sonra da açıklanacak.”

Nüfus Müdürlüğü bilgilendirmesi

“ Eğer bir aksilik olmaz ise, pilot olarak biz 1 Haziran 2013 tarihinden itibaren yeni akıllı kimlik kartlarını vermeye başlayacağız. (Bu kartlar) ehliyet büyüklüğünde. Üstünde sadece kimlik ile ilgili bilgiler olacak. İki tane çipi olacak. Nüfus ile ilgili diğer bilgiler ve diğer işlemler ile ilgili bilgiler… Şu andaki bilgilere göre vizesiz ülkelere geçişte vizesiz pasaport olarak kullanılacak. Emniyet Müdürlüğü ile anlaşılır ise, tamamen pasaport yerine geçecek. Bilet olarak kullanacaksınız; İstanbul kartlar, akıllı kartlar kalkacak. Tahminime göre, beş yıl sonra başka hiçbir kart taşımayacaksınız, kredi kartı da dahil. İstanbul’da 11 ilçede pilot uygulama olacak. Biz, çalışmalarımıza başladık; ( Beykoz’da) 1 Haziran’da pilot olarak çalışmalara başlayacağız.”

AYEDAŞ Müdürlüğü bilgilendirmesi

“ Sizlerden gelen en büyük sorunlar, elektrik nakil hatlarının yer altına alınması ve voltaj düşüklükleri. Beykoz bölgesi olarak bizim en büyük handikapımız, çok büyük bir alana hizmet vermemiz ve köylerin çoğunlukta olması. Hatlarımızın yaklaşık yüzde 75-80’i hava hatları. Dolayısıyla doğal afetlerde, hava muhalefetlerinde etkilenmemesi mümkün değil. Ancak bu, bir yatırım konusu. Köylerde özellikle iletim hatlarının yer altına alınması büyük yatırımlar istiyor. Bizim alçak gerilim haricinde, orta gerilim hatlarımız bile havada dururken, alçak gerilim hatlarının yer altına alınması bir plan, program dahilinde olmaktadır. Yatırım projelerinde kısım kısım bunları projelendiriyoruz. Beykoz Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış oldukları yol ve kaldırım çalışmalarında hava hatlarının yer altına alınması, bizim için daha kolay olmaktadır.”

Yeni trafo alanları gerekiyor

“ Bir problem de voltaj düşüklükleri. Voltaj düşüklüklerini engellemenin tek yöntemi, voltaj düşüklüğü olan bölgeye trafo tesisi. Bunu içinde yaklaşık 10-12 metrekarelik bir yere ihtiyaç duyuyoruz. Tokatköy ve Çiğdem mahallelerinde bununla ilgili yer temin etmemiz gerekiyor.”

Tapu Müdürlüğü bilgilendirmesi

“ Ekili araziler ile ilgili olarak tüm tescilleri tamamladık. Bu konuda Maliye Bakanlığı’nın devirler ile ilgili talebini bekliyoruz.”

Yol Bakım Daire Başkanlığı 8. Bölge Müdürlüğü bilgilendirmesi

“ 2006 ve 2009 yılında olan sel felaketi 2012 yılında daha azdı ancak yağış olarak daha fazlaydı. Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, yağmur suyu az olursa müdahale eder. Dere ıslahı çalışmaları bizi ilgilendirmiyor ama bütün dilekçeler, şikâyetler Yol Bakım’a geliyor.”

Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan: Cam, Beykoz’da istihdam alanı olabilir

İstişare toplantısının sonunda ise Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan söz aldı. Erdoğan, afet ödemeleri konusuna değinerek, “ ( Yaşanan felaketler) bizim boyutumuzda afet olabilir ama devletin, yasanın kabul ettiği afet tanımı daha farklı. Dolayısıyla, her yağmur yağdığında derenin kenarındaki evi zarar gören, ‘Benim yardımıma koşsunlar, bana yardım etsinler yok’ dedi.

Bütün bunlara rağmen tespit işlemlerinin yapılarak, ilgili birimlere yazılar yazdıklarını ifade den Beykoz Kaymakamı, “ İlgili birimlerden bu konuda herhangi bir para gönderilir ise, onları miktarı ölçüsünde ödeyecekleri, aksi takdirde Vakıf’tan ya da Belediye’den ödeme yapmanın şu anda mümkün olmadığı” bilgisini verdi.

İhtiyacı olan vatandaşlara kömür dağıtımı başladı

Konuşmasının devamında, felaketler ve tehlikeler yaşanmadan önce gerekli önlemlerin alınmasının önemine işaret eden Beykoz Kaymakamı, ihtiyacı bulunan vatandaşlara kömür dağıtımı yardımına başladıklarını da kaydederek, göreve gelmesiyle birlikte bu dağıtım miktarını 2 bin 500 tondan, tekrar 4 bin ton’a yükselttiklerini kaydetti.

Muhtarlardan, sosyal yardımlar konusunda gördükleri haksızlıkları ve gözlemlerini kendilerine bildirmeleri ricasında bulunan Erdoğan, yerinde tespitler yapabilmek amacıyla Vakıf’a yeni araçlar aldıklarını da belirtti.

Bazı vatandaşların ihtiyaçları olmadığı halde Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan talepte bulunduklarını hatırlatan Kaymakam Erdoğan, “ Buna üzülüyorum, Bizi boş yere uğraştırıyorlar. Her hafta yüz dosya inceliyoruz. Görüştüğümüz yüz dosyanın neredeyse yarısı red çıkıyor” dedi.

Beykoz’da “Cam” konusunda yapılabilecek çalışmalar

Camın merkezi olan Beykoz’da cam konusu üzerinde neler yapılabileceği konusunda çalışmalar yapmaya başladığı bilgisini veren Süleyman Erdoğan, “ Beykoz’da değeri yüksek el sanatları binlerce kişiye ekmek sağlayacak çok önemli bir konu. Turizm çekme olanağı yüksek. Güzel bir istihdam alanı olabilir ama ( bugüne kadar) bunu başaramamışız. Beykoz niye yapmadı, niye yapamadı, onu öğrenmek istiyorum” açıklamasını yaptı.

Haber: Arzu Başlantı

arzubaslanti@yahoo.com

foto galeri: www.beykozguncel.com

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..