Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '08

 
Kategori
Bilim
 

Neler yok olacakmış!..

Avusturalyalı Gelecek Bilimciler hiç üşenmeden, oturup 2050 yılına kadar nelerin yok(!) olacağının listesini çıkartmışlar.
İşte o listeden bazı örnekler:
2011 Yıılında; Telefon Telleri tarihe karışacak, uzaydan görüşmeler yapılacakmış(!)(Kuşlar tellere konmayınca, bizdeki avcılar ne yapacak?)
2012 yılında; Dial-up internet ulaşımı, ortadan kalkacakmış(!)(Bırakın kaybolmasını bizim ülkemize ancak gelir)
2013 yılında; Teşekkür unutulacak, faks makinası tarih olacakmış(!)(şu anta teşekkür çok azaldı. Faks makinasınında kimler tarafından, ne için kullanıldığını bilmeyen bir sürü insan var)
2014 yılında ; Kaybolmak tarihe karışacakmış(!)(köyünden dışarı çıkmayanlar çoğalacak desenize)
2015 yılında; Telefon rehberine ihtiyaç kalmayacakmış(!)(sanki şu anda var. 11811 e paralı sorma bakalım)
2016 yılında; Bilgisayar fareleri, yaşlanma, tarih oluyor, Anti Aging ve estetik ameliyatlarla herkesin genç kalması sağlanacakmış(!)(iş verenler yaşadı. Milleti ölünceye kadar çalıştırıp, sırtlarından bol para kazanırlar) Bankalardaki müşteri hizmetleri kısmındaki telefonlara bilgisayar bakacakmış(!)(Bu bizim ülkemizde olamaz, o zamana kadar emeklilerin banka şubelerindeki kuyruk çilelerine bir çözüm bulunabilir mi?)
2018 yılında; Kütüphane, Postane, DVDler, bedava park yerleri, sıfır beden, Kasaplık mesleği ortadan kalkacakmış(!)(Bizim toplumumuzun zaten Kütüphane ile arası iyi değil, Postane; eh işte, DVD olmasa da olur! zaten bedava park yeri yok, insanlarımızın alım gücü olmadığı için şu anda da kasaplık mesleğine ilgi yok ve her geçen gün kasaplar bir bir kapanıyor)
2020 yılında; Telif hakları ortadan kalkacakmış(!) (Bizde zaten olmayan şeyin kalkması, pek de önemli değil)
2022 yılında; Bloglar, imla kuralları, Maldivler ortadan kalkacakmış(!)(Bunların içinde blogların ortadan kalmasına üzülürüm, diğerleri pek de önemli değil)
2023 yılında; Çalışılmayan hafta sonu olmayacakmış(!)(sanki şu anda var! mesayi falan derken milleti gece gündüz, hafta içi, hafta sonu demeden çalıştırıyorlar)
2024 yılında; Masaüstü Bilgisayar ortadan kalkacakmış(!)(Bize gönderin, daha bilgisayarın ne olduğunu bilmeyen çok insanımız var)
2025 yılında; Parasız oto yollar ortadan kalkacakmış(!)(Sankı şu anda parasız oto yol varda)
2026 yılında; Öğle Yemeği, FM radyo, samimiyet ve kırışıklıklar ortadan kalkacakmış(!)(son dönemlerde öğle yemekleri zaten ortadan kalktı.Samimiyet zaten çok azdı! kırışıklıklar, o da parası olanda olmuyor)
2030 yılında; Çocukluk ve anahtar ortadan kalkacakmış(!) (sanki şimdi çocukluk varda, siz sabahları bir sanayiye gidin de, olan çocukluğu görün. Anahtarın olmasıda fazla bir şey ifade etmiyor. Hırsızlar en sağlamını bile parçalıyorlar)
2033 yılında; Bozuk para ortadan kalkacakmış(!) (işte bu iyi)
2034 yılında; Ucuz Seyahat ve Bangladeş ortadan kalkacakmış(!)(Bizde seyahatler zatan pahalı, Bangladeş ortadan kalkarsa, doğal afetlerle yaşamaktan kurtulur insanlar)
2035 yılında; Orta sınıf, petrol, spam, Aborjinler ve mikrosoft ortadan kalkacakmış(!)(Burada beni ilgilendiren, orta sınıf, o da bizim ülkemizde çoktan bitti.)
2036 yılında; Petrol ile çalışan araçlara bağımlılık ortadan kalkacakmış(!)(desenize ABD o zamana kadar Iraktan çıkmayacak)
2037 yılında; Buzlar, doğal yollarla çocuk sahibi olmak ortadan kalkacakmış(!)(İnsan oğlu için çok önemli, insanların bence; olmazsa olmazı, çocuk yapmak, buza çare bulunurda, çocuk yapmanın diğer yolu kabul görürmü bilemiyorum)
2038 yılında; Sükünet ortadan kalkacakmış(!)(sankı şimdi insanlar çok sakinde)
2039 yılında; Özür dileme ve AB ortadan kalkacakmış(Son zamanlarda zaten özür dileme azalmıştı. AB ortadan kalkacaksa, biz niye girmeye uğraşıyoruz, şunun şurasında 30 yıl sonra AB diye bir sözcük kalmayacak)
2040 yılında; Cüzdan, Halka Açık bedava yerler, Kağıt para ve sağırlık ortadan kalkacakmış(!)(cüzdan içine konulacak birşey olmayınca; bence de gereksiz, kağıt paranın kalkacağını sanmıyorum. En güzelide duymayan insanların yeniden duymaya başlaması)
2042 yılında;Gravat ortadan kalkacak(Buna en fazla araplar ve bizim Akp'liler sevinir her halde bu ülke Gravatı beline takan milletvekilleri de gördü)
2044 yılında; Gelecek bilimciler yok olacakmış(iyide kardeşim bu listeyi şimdiden niye hazırladınız)
2049 yılında; Googl ve Körlük ortadan kalkacakmış(!)Google'nin ortadan kalkması önemli değil, körlüğün ordadan kalması, insanlık için çok önemli. Her ne olursa olsun görmek çok güzel)
2050 yılında; Estedit ameliyat, fiziksel acı, çirkinlik ve ölüm...

Bu yılları herkesin yaşaması dileklerimle...
 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..