Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '06

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Nereden başlamalı

Nereden başlamalı
 

Gün olmuyor ki trafik kazalarından ölenlerin haberlerini duymayalım. Kaybedilen canların, sakatlanmaların önü kesilmiyor. Merak ediyorum son yirmi yılda can ve mal kaybına neden olan başka bir olgu var mı diye Türkiye'de: Terör, deprem, diğer doğal felaketler.

Konu felaketlerden açılmışken, engelleyemesek de etkisini en aza indirmek bizim elimizde. Tabi zamanında önlemleri alabilirsek.

Resimdeki kadar sevimli olmasa da içimizdeki canavara dönmek istiyorum. Karşısındakine insan gibi yaşama hakkı vermeyen canavara, kuralları ihlal etmekten çekinmeyen, ihlal edenleri uyarmayan veyahut ceza yetkisini şahsi çıkarları doğrultusunda kullanan canavara. Kendi içimizdekini okşayıp sevdiğimiz, başkalarınınkini teşir edip ego tatmin ettiğimiz canavar. Bir türlü terbiye edemiyoruz çünkü kabul etmiyoruz onun varlığını. "Hatasını kabul etmeyenin hiç bir gelişme sağlamayacağı" gibi canavarımızı da kabullenmeden düzeltemeyeceğiz kendimizi.

Nasıl mümkün olabilir canavarı terbiye etmek? Basit bir çözümü var aslında, bir şey yapmadan önce iki kere düşünmek: Bir kendi bakışımızla, iki karşımızdakinin bakışıyla.

 
Toplam blog
: 2
: 509
Kayıt tarihi
: 26.08.06
 
 

1983 doğumluyum. 2006'da Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü'nden mezun..