Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '11

 
Kategori
Futbol
 

Neredesin Bobo?

Anlaşıldı, Beşiktaş gol yemeden maç tamamlayamayacak. Yine beraberlik sayısını yedi Beşiktaş. Ve yine yemeden önce kaçırdı. Fernandez'in nefis serbest vuruşuna " altın kafa " atan Fabian Ernst gemisini kurtarak kaptan oldu. Ersnt'in golünden sonra yine farkı ikiye çıkaracak hucumları harcadı.

Dünkü yenilerden Holosko işini yaptı. Üst üste ilk onbir başlamayacak oyuncu bir anda kendini Quaresma'nın cezası nedeni ile ilk onbirde bulunca bizim ülkedeki ulemalar hep " hat trick " bekliyor. Ne saçma değil mi? Holosko, yine bilindiik koşularını yaptı, iki kere dar açıdan da olsa gol vuruşu şansı yakaladı, bir de Hugo'ya top çıkarma şansını " önce sürüp, sonra vereyim " dediği için biraz Quaresmalaşarak harcamış oldu...

Cenk'in, Beşiktaş'ın Casillas'ı olma evrimi tam da o'na benzer şekilde yürüyor. Her üç maçtan birinde " aha böyle " goller yiyor. Ama inanılmaz refleks özelliği ile maçlar da kurtarıyor. Mesela Trabzon, mesela Kiev gibi. Cenk'in Neitzsche okuması yetmez. Kaleciler basit gol yemeyecek. Hele büyük takım kalecileri zamanla hiç yemeyecek ve hatta 10 maç üst üste gol yemediği peryotlari bile olacak. Cenk bana gore bu" ayarda " bir kaleci.

***

Veli Kavlak bu senenin piyangosu. Kalitesi derbi maçlara yetmese de, bu tip maçlarda rahatlıkla sorumluluk üstlenip, onun altından kalkmasını biliyor.

İsmail Köybaşı gelecek 10 yılın yurtta ve dünyada önemli sol arka oyuncularından biri zaten. Başarı ile oynuyor. Hele önünde Quaresma v.s. olmazsa daha da iyi oynuyor.

Beşiktaş, Orduspor karşısında yaratıcı oyuncuları yerine mecburiyetten mücadeleci oyuncularla çıktığı maçı kazanmasını bildi. Fernandez'in duran top üstünlüğü maçı kazanmasını sağladı.

Ama hala Beşiktaş'in bir oyun kültürü, taş gibi bir şablon üstünde şekillenen fizik, ruh ve eylem bütünlüğü oluşmadı. Oluşması da zor görünüyor, çünku gerçek hocası içerde. Yalancı hocası da kenarda  Necip'i oyundan çıkarıp, neden yerine Toraman'ı aldığının mantıklı bir açıklamasını arıyor...

***

Son söz de Hugo Almeida için olsun... Nerdesin Bobom?

Beşiktaş önemli bir virajı döndü. Antalya'dan evine 3 tane puan getirdi ama sorunlarını yine gideremedi. Çok iyi bir santrafor ihtiyacı Mustafa Denizli'nin LigTV'deki altın yorumunda saklı. Pektemek, Edu'yu, Akyüz'ü, Bobo'nun yerine alındılar ama üçünü toplasan Bobo etmiyor demişti.

Şimdi, Bobo etmeyecek listesine Hugo Almeida da dördüncü sıradan girdi... Umarım bu liste uzamaz. Gaziantep'ten Muhammed Demir bu listeyi uzatmadan bitirir kanaatindeyim.

 
Toplam blog
: 48
: 386
Kayıt tarihi
: 11.09.11
 
 

Futbol on bir oyuncu ile oynanır, binlerce kişi tribünde, milyonlarca kişi evinde TV karşısında i..