Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '20

 
Kategori
TV Programları
 

Netflix’te göze çarpanlar

Yeni sezonda peş peşe yayına sokulan dizilerle ekran yarışı kıyasıya sürerken Netflix’in Türkiye’de ürettiği yapımları da, sektörde günden güne güçlenen, yeni rakip olma yolunda.

Nitekim; ‘Guguk Kuşu’nun ünlü hemşiresini başrole taşıyarak onun yaşam öyküsünü işleyen ‘Ratched’… Fransız devrimine giden sürece farklı bir gözle bakan ‘La Revolution’‘Tepedeki Ev’in yaratıcısından gerilimli aşk öyküsüne gotik bir boyut katan ‘The Haunting of Bly Manor’… Mars’ta koloni kurma yolculuğunu duygusal ve ailevi desteklerle ele alan ‘Away’… Göbeklitepe’den fantastik bir öykü çıkartan ‘Atiye’… Ve nicesi hâlihazırda Netflix’in göze çarpan işleri olarak izleyiciyle buluşmakta.

Görüldüğü üzere bu seçki bolluğunda herkese uygun iş mevcut. Dahası eskilerden yenilere sayısız dizi ve filmle abonelerine geniş bir yelpaze sunan platform, farklı ülkelerin yapımlarının dünyaya açmalarına da olanak sağlamakta. Nitekim Türkiye’de üretilecek yeni yapımların 190 ülke ile aynı anda gösterime girecek olması da bu olanağın önemini ortaya koyuyor. Bu bağlamda Türkiye’de üretilecek internet dizilerinin değeri ve kaliteleri artarken izleyiciye sunulan hikâyeler de, ekranlara kıyasla daha özgün ve güçlü oluyor.

Nasıl ki duyurusu yapılan yeni Netflix Türkiye projeleri, dizicilik açısından yaşanan bu gelişimin ispatı konumunda! Hal böyleyken ilerleyen günlerde izleyiciyle buluşturulması planlanan diziler arasından göze çarpanlara bakacak olursak…

‘50M2’DE YAKALANAN İKİNCİ ŞANS…

Yapımcılığını BKM’nin üstlendiği, senaryosu Burak Aksak tarafından kaleme alınan ‘50M2’ için söylenecek ilk söz, bir değişim hikâyesi anlatacağı şeklinde olacaktır!

Yönetmenliği Burak Aksak ve Selçuk Aydemir tarafından üstlenilen, başrolünde Engin Öztürk ile Aybüke Pusat’ın yer aldığı dizi, Gölge karakteri üstünden yürütecek öyküsünü.

‘İkinci bir şansı elde etmek kolay ama onu değerlendirmek sandığımızdan daha zordur’ diyen senaryo, bu süreçte Gölge’nin geçmişini arayışını ve bulduğu gerçekle hayatına yeni bir yön verişini sunacak izleyicisine.

27 Ocak 2021’de tüm dünya ile aynı anda yayınlanacak olan dizinin genel hikâyesini kısaca özetlersek…

Gölge, kendisini büyüten Servet Nadir’in kirli işlerini yapmaktadır. Çocukluğuna dair hiçbir şey hatırlamayan Gölge, kendisini geçmişe bağlayan fotoğrafın peşinde koşar. Fotoğraftakilerin kim olduğunu araştırdıkça da aslında bir yalanın içinde yaşadığını anlar. Servet Nadir’in sırlarıyla beraber kaçan Gölge, Güzelce Mahallesi’ndeki 50 metrekarelik terzi dükkânına sığınır. Mahalleli onu ölen terzi Adil’in oğlu Adem zanneder. Karanlık geçmişinin köşeye sıkıştırdığı Gölge’nin gidecek başka bir yeri yoktur ve yeni kimliğiyle 50 metrekarelik terzi dükkânında yaşamaya başlar. Ne kadar zorlu olsa da mahalle Gölge’yi, Gölge de mahalleyi değiştirecektir.

‘FATMA’… BİR KADININ DÖNÜŞÜMÜ!

2021’de yayınlanması planlanan ‘Fatma’, her şeyden önce bir mini dizi olarak gelecek karşımıza. Sıradan bir temizlikçi olan başına gelenleri işleyecek olan senaryoda kendi halinde sıradan bir kadının nasıl dönüşüme uğradığı aktarılacak izleyiciye.

Başrollerinde Burcu Biricik ile birlikte Uğur Yücel, Olgun Toker, Mehmet Yılmaz Ak, Hazal Türesan, Gülçin Kültür Şahin, Deniz Hamzaoğlu ve Çağdaş Onur Öztürk’ün rol aldığı dizinin senaryosu, yönetmenliği Özer Feyzioğlu ile paylaşan Özgür Önürme tarafından kaleme alınıyor. Genel hikayeye kısaca baktığımızda…

Fatma, kocası hapiste olan bir temizlikçi kadındır. Ancak Zafer’in hapisten çıkması Fatma’nın hayatında dönüm noktası olur. Zafer serbest kaldıktan bir süre sonra ortadan kaybolur. Fatma da kayıp kocası Zafer’i ararken beklenmedik bir cinayet işler. Zafer’in karanlık bağlantılarının bu cinayeti öğrenmesiyle de, ‘Fatma’nın, görünmez katile dönüşümü başlar.

Fatma’nın bundan sonra hayatta kalmak için öldürmeye devam etmekten başka çaresi yoktur artık. Olaylar geliştikçe bu durum, Fatma için bugüne kadar yaşadığı her şeyin intikamını alabileceği bir ritüel hâline gelir. Bu şekilde hayata devam ederken kocasını aramayı da sürdüren ‘Fatma’ artık bir yandan koca dünyaya sığdıramadığı masum oğlunun öcünü almak isteyen bir annedir. Diğer yandan da işlediği cinayetlerde kimsenin kendisinden şüphe etmediği ‘temizlikçi kadın’!

PERA PALAS'TA GECE YARISI

Netflix’in yeni projelerinden en dikkat çekeni bana göre, Red Arrow Studios şirketi olan Karga Seven Pictures tarafından hayata geçirilecek olan ‘‘Pera Palas’ta Gece Yarısı’’!

Charles King’in aynı adlı ödüllü kitabından uyarlanan yapımın konusu kadar Elif Usman tarafından kaleme alınıyor olması projeye artı değer katıyor zira. Yapımın yönetmen koltuğunda yine Karga Seven’dan Emre Şahin yer alıyor. Sekiz bölümden oluşan dizi, genç bir gazeteci olan Esra’nın, İstanbul’daki efsanevi Pera Palas Oteli ile karşılaşmasını konu alıyor.

Otel hakkında yazı yazmak üzere görevlendirilen Esra, yanlışlıkla tarihi odalardan birinin 1919 yılına açılan bir kapı olduğunu keşfeder. Esra bu kapıdan geçmişe doğru bir yolculuk yapar ve modern Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e karşı düzenlenen siyasi bir komplonun ortasına düşer. Artık kurnaz otel müdürü Ahmet ile birlikte Türkiye tarihinin akışını ve geleceğini korumak zorundadır. Ancak, Esra, İstanbul’un en çılgın kulübünün sahibi, yakışıklı ve gizemli Halit ile tanışır tanışmaz, 1919 İstanbul’unda hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını ve kimsenin aslında söylediği kişi olmadığını anlar.

BİR DENİZALTI HİKÂYESİ

Başrolünde Kıvanç Tatlıtuğ’un yer aldığı, yönetmenliğini ise Tolga Karaçelik'in üstlendiği aksiyon-macera türündeki dizi de Netflix Türkiye’nin göze çarpan projelerinden!

OGM Pictures yapımcılığında hayata geçecek olan dizinin yazar kadrosu, Jason George önderliğinde Atasay Koç, Cansu Çoban ve Sami Berat Marçalı’dan oluşuyor.

Dizinin içeriğine gelince…

Denizaltında araştırma görevine katılmaya hazırlanan, özgür ruhlu dalış eğitmeni ve deniz biyologu Arman’ın hikâyesi dizinin konusu.

Dünyayı vuran bir doğa felaketinin sonucunda, Arman ve bilim ekibinin hayatta kalmak için bir askeri denizaltıya binmesi gerekir. Arman ve ekibi, neler olup bittiğini anlamaya çalışırken bir yandan da bu askeri denizaltının gerçek görevinin ne olduğunu araştırmaya başlar. Arman, her şeyin sonunda kendini, ekibini ve aslında çok daha fazlasını kurtarma yolunda başarılı olabilecek mi? Göreceğiz.

SONUÇTA; Uysallar, Kuş Uçuşu, Kod Adı: Kulüp, Erşan Kuneri gibi dizi projelerinin yanı sıra Mücadele Çıkmazı, Azizler, 9 Kere Leyla, 96 Yazı, Beni Çok Sev gibi filmlerin de duyurusunu yapan Netflix, Türkiye’deki varlığını gittikçe güçlendirme niyetinde olduğunu her şekilde ortaya koyuyor. İzleyici adına da güzel bir niyet!

Anibal GÜLEROĞLU

guleranibal@yahoo.com

www.twitter.com/guleranibal

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..