Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '09

 
Kategori
Siyaset
 

Neye layıksanız, öyle yönetilirsiniz

Neye layıksanız, öyle yönetilirsiniz
 

Nüfusumuzun %90 ı ekonomik çöküntü yaşıyor. AKP ye oy verenler, ilk başlarda umutluydular. Umutlar yavaş yavaş azaldı ve bu günlerde bitti, bitecek. AKP kurmayları, umutları yeniden yeşertmek için, avanta dağıtımını hızlandırdılar. Yiyecek poşetlerini kömür torbaları takip etti. O da yetmedi, beyaz eşya dağıtımı başladı.

Milyonlarca insan işsiz. Milyonlarca insan evsiz. Milyonlarca insanın iş bulma umudu da yok. Milyonlarcası kredi kartları sayesinde bir müddet daha ayakta durmaya çalışıyor. Milyonlarcası borç batağına batmış. Fakirlik, fukaralık perişanlık insanları sarmış sarmalamış. İktidar bu duruma çare olacağına, insanları sadaka vererek kendine bağımlı tutmaya çalışıyor.

Benim güzel ülkemin, güzel insanları. Seçimden sonra size verilen buzdolabına ne koyacaksınız? Size verilen fırınlarda ne pişirecesiniz? Size verilen çamaşır makinalarında hangi deterjanla, hangi çamaşırınızı yıkayacaksınız? Yırtık donlarınızı mı? Elaktrik faturanızı kim ödeyecek?

Bu güne kadar bu iktidarın yaptıklarını, yapamadıklarını, gözden geçirin. İp uçlarını önünüze koyun. Başınızı ellerinizn arasına alın ve düşünüp karar verin. Bu ülke nereye gidiyor? Bu ülke nereye götürülüyor? Bu güzel ülkenin geleceği ne olacak? Aldığınız beyaz eşyalara, birkaç torba kömüre, çeyrek altına, bir poşet bulgura, makarnaya değermi? Çocuklarınızın geleceği ne olacak? Onlarda sizin gibi mi yaşasınlar istiyorsunuz? Çevreniz bakın. Komşularınıza bakın. Yarınından emin olan kaç kişi tanıyorsunuz?

Benim güzel ülkemin, güzel insanları. Fakir olun, ama onurunuzla yaşayın. Fakirlik gelip geçici olabilir. Onursuzluğun çaresi yok. Kanlarını, canlarını verip, bu ülkeyi kurtaranların torunlarının bu durumda olması ne acı. Eminim şehitlerimizin kemikleri sızlıyordur. Düşünürün biri demiş ki: " Neye layıksanız, öyle yönetilirsiniz" Biz buna mı layığız?

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..