Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '17

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Nimet Erenler Gülkökü - Ayakları Yere Basan Mistik Bir Yazar Olarak İlerliyor

Nimet Erenler Gülkökü - Ayakları Yere Basan Mistik Bir Yazar Olarak İlerliyor
 

O, Uzak Doğu Zen felsefesi ile Şamanik öğretiyi sosyolojik çalışmalarıyla buluşturan usta bir kalem…

Araştırmacı Yazar Nimet Erenler Gülkökü, “Kendimin bir ‘Aşk Kadını’ olduğumu sanırdım, oysa anladım ki ben bir ‘Bilgi Kadını’ymışım” diyor. Aslında bu söylemiyle seçtiği yolu açıkça dile getiriyor.

Pekiyi aşkın yolu bilgiye çıkar mı?

Bu cümledeki “bilgi”, ego savaşlarının ardındaki bir güç unsuru olarak değil, kendine giden yoldaki evrensel bilgi olarak ifade ediliyor.

Gün geçtikçe daha mutsuz, daha yorgun ve daha tahammülsüz insanlar haline geliyoruz, öyle değil mi?  Eğer bu durumdan mustaripseniz; yazarın üçüncü kitabı olan “Bilinçteki Sıçramalar” tam size göre.

Bilinç ve rüyalar üzerine derinlemesine bir çalışmanın sonucunda ortaya çıkan bu kitap, bilinç kavramını sorgulanıyor. Bilinçaltı çözümlemeleri, yaşadığımız sorunlara ışık tutuyor. Rüyalarımızı anlarken, iç dünyamızdaki karmaşayı da düzenlemeye fırsat sunuyor. Gerçekten bilinçli bireyler miyiz? Yoksa önyargı ve şartlanmışlıklarla mı hayatımızı sürdürüyoruz?

İnsanlığın üzerinde etkisi olan din olgusu, ezoterik bilgi ışığında yazarın ilk kitabı olarak “Kur’an-ı Kerim’in Apocryphası” ismiyle yayınlandı. Yazar burada dinlerdeki beşeri olanla kutsal olan arasındaki farkı su yüzüne çıkıyor. Bizi görünenin ardındaki görünmeyenle karşılaştırıyor.

Yazarın ikinci kitabı  “İnsanlığın Apocryphası” ismiyle yayınlanmıştır. Nimet Erenler Gülkökü bu kitapta; Yahudiliğin kutsal kitabı olan 5 ciltlik “Tora”yı inceliyor. Uzun bir araştırmanın meyvesi olan kitap, tek tanrılı dinlerin kökenine ışık tutuyor. Özellikle sembolik dilin günümüzde nasıl önemsizleştirildiği ve bizden nasıl saklı tutulduğu üzerine çok kapsamlı açılımlar yer alıyor.

Şimdilerde ise yazar Nimet Erenler Gülkökü art arda  çıkacak olan dördüncü ve beşinci kitabına hazırlanıyor.

Dördüncü kitabı “Küllerinden Doğmak” yakın bir zamanda okuyucusuyla buluşacak. Kitap Erhan Kolbaşı’nın önsözüyle yayına hazırlandı. Bu kitabın içeriği hayatın içinde yaşadığımız duygulardan toplumun farklı zaman dilimlerine kadar insanı ilgilendiren birçok olguyu içermektedir.

Burgazada’da yazmaya devam ettiği beşinci kitabının konusu ise, kadın ve kadın bilinci.  “Gayanna” adlı kitabın alt başlığı: “Kadının ve Adamın Ruhuna Dokunmak İçin” olarak belirlendi. Yazımı devam eden bu kitap da kadın- erkek ilişkisinde yaşanan sorunlara alışılmışın dışında çözümler sunarak irdeliyor.

Nimet Erenler Gülkökü; felsefik, psikolojik, ezoterik, bilimsel, sosyolojik ve edebi açıdan konulara yaklaşarak okuyucusunu dünyasal ve ruhsal bir yolculuğa sürüklüyor.

Yazarın diğer makaleleri, lakonikleri, görsel ve yazılı basındaki haberlerine ulaşmak için www.nimeterenlergulkoku.com  adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bu yazı http://www.medyaege.com.tr/ayaklari-yere-basan-mistik-bir-yazar-olarak-ilerliyor-53694h.htm  adresinde yayınlanan bir haberden alınmıştır.

 
Toplam blog
: 17
: 375
Kayıt tarihi
: 11.11.16
 
 

"Yazmak benim için hayatı anlama çabasıdır" diyen Araştırmacı Yazar ve Sosyolog Nimet Erenler Gül..