Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '12

 
Kategori
TV Programları
 

Niye Kuzeyciyiz?

Niye Kuzeyciyiz?
 

Yazımın başında şunu belirtmeliyim ki, Kuzey Tekinoğlu'nu bu kadar çok sevmemizde en büyük pay Kıvanç Tatlıtuğ'un. Öyle muhteşem bir oyunculuğu varki gerçek olsa ancak bukadar inanabilirdik.

Kuzey Güney Dizisi'nin 51.Bölümü'nün son iki dakikalık sahnesinde sinyallerini aldık ki, muhtemel bir Kuzey&Güney Savaşı yakında patlak verecektir yine yeniden, fakat bu sefer daha ağır sonuçlar bekliyoruz çünkü Kuzey'in gözü her zamankinden daha kara.

Peki neden seviyoruz bu kadar Kuzey'i? Annesi Handan Hanım'ın bile göremediği neyi gördü Gülten Hanım da sahiplendi bizim gibi? Elbetteki Ece&Melek kaleminden çıkan o karakterini.

Hani algılarımızı diziyle birleştirdikçe resmen içimizdeki boşlukların dolması bu yüzden.

Yıkılmaz, kaya gibi, sağlam görüntüsünün altında sevgiye ilgiye muhtaç aşırı duygusal bir yanı var Kuzey'in.

Abisi için dört duvar arasına girip hayallerinden vazgeçebilicek kadar yürekli bir adam. Uğruna ölümü göze alabilicek kadar çok sevdiği aşkı Cemre'yi, abisi de sevdiği için kalbine gömecek kadar şerefli bir adam. Namuslu bir adam.

Sevmese bile aynı nikah altında olduğu için karısını kendi annesine, babasına dahi ezdirmeyecek kadar sahiplenen, aldatılmasına rağmen zor durumda olduğunu gördüğünde kol kanat gerip evini açacak kadar vicdanlı bir adam.

Belki hatırlarsınız, iki kardeşin çocukluğunda, babası annesini döverken elindeki cam parçasıyla abisinin alnını kanatıp dikkatleri üzerlerine çekip annesini kurtarıyordu Küçük Kuzey. İşte o çocuk delikanlıyken de babası annesine tokat attığında babasına "Anneme dokunmaaaa!!" diye çıkışarak yumruk atmış ve adeta babasının dilinde annesinin koruması olmuştu. Bir kadına asla el kaldırmayacak kadar düzgün bir karakteri var bu adamın.

Fazlasıyla dürüst, yalana dolana asla bulaşmayan dizin entrikasız tek karakteri. Gözyaşlarını sıkça gördüğümüz hatta bizlerinde gözyaşlarını sele çeviren de bir ses tonu var sazı eline aldığında. Ailesine düşkün, ailesi için kendi hayatını bir çok kez feda etmiş bir adam.

Bir parça utangaç, "iş sevgiye gelince takılan", biraz da suskun ama fazlasıyla zeki aynı zamanda da gururlu bir adam. Hani yiğidi öldürüp hakkını verenlerden, adam gibi adam hatta adamın dibi bu Kuzey Tekinoğlu!

İşte ya "böylelerinden fazla kalmadı" mantığına kapılıyoruz böyle çok severek izliyoruz yada herkesin onun bu kadar iyi olduğunu görmemelerine sinirlendiğimiz için biz sahiplenmek istiyoruz.  Çünkü Kuzey fedakar davrandığı pek çok kimseden takdir görmedi bugüne kadar hatta başta abisi ve annesi biraz zaman önceye kadar da babası olmak üzere herkes üzerine geldi bu adamın.

Belki gelmeye de devam edecekler ve biz daha da onu haklı bulacağız izlerken.. Kuzey adamlığını göstermeye devam etsin, bizim yönlerimiz hep Kuzey'i gösterecek.

 
Toplam blog
: 4
: 1663
Kayıt tarihi
: 02.12.12
 
 

Okudukça daha çok yazan, yazdıkça daha çok okuyan bir üniversite öğrencisi.. ..