Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '15

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Non / Art Tüyap Sanat Fuarı’nda

Non / Art Tüyap Sanat Fuarı’nda
 

Non /Art Musa Güney, Sevim Kaya, Alişan Derin, Mehmet Yıldırım Dabakoğlu ile Tüyap Sanat Fuarı'nda...

"Her insan bir şekilde sanatın bir dalıyla ilişki içinde olmalıdır. Doğasında var olan enerjiyi, coşkuyu, duyguyu yaşamalı ve paylaşmalıdır.” Diyen Musa Güney’in resimlerinde çıkacağımız yolculuk kendi bilinmezimize götürüyor bizi. Doğa soyutlamalarında elementlere dokunuyoruz, toprağın dişi, doğurgan, bereketli ve besleyiciliğini; suyun yansıma gücü ve bilgeliği, aynı zamanda soğukluk, değişkenlik ve gizliliğini; havanın içeriğinde ise ateş ve suyun birleşimini, erkeksiliğini, fikir ve muhakeme unsurlarını temsil eden bir hayat nefesi olduğunu hissetmekteyiz.

“İşlerimde görünmeyene ulaşma çabası varolma ve yokolma arasındaki bağlantıyı izleyiciye sunmaktayım” diyen Sevim Kaya resimlerinde; ruh göçü kavramı irdelenmektedir.

Bilinen batı tarihinde ilk kez Pisagor ve Platon gibi eski Yunan bilgin ve filozofları tarafından dile getirilmiş olan ruh göçü kavramı bilinen ve kabul görmüş bir kavramdır.

Bu döngüde insanlar, hayvanlar hatta bitkiler tarafından yapılan tek ortak şey sonsuz bir reankarnasyon içinde üremektir.

Ve sorgulama başlar : Neydi temeldeki sorun? Bugüne değin dış dünya bir amaç değil bir araç olmuştur sanatçılar için.  Bu araçtan vazgeçip özünü arayan insan sonsuz bir tekrardan başka bir noktaya ulaşamamıştır. Toprağın özünü sorgulamalı. Doğanın oyununun içinde oyun oynamak değil de temalarla var olmalı. Ruhun karanlık aydınlatılmamış noktalarından beslenmelidir.

 

Sergi 7 – 15 Kasım 2015 tarih aralığında salon 809’da görülebilir.

 
Toplam blog
: 84
: 605
Kayıt tarihi
: 05.03.09
 
 

Konya Akşehir doğumluyum. Selçuk Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, İnşaat Mühendisliğ..