Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '12

 
Kategori
Yılbaşı
 

Öfke, utanç ve yeni yıl...

Öfke, utanç ve yeni yıl...
 

Yeni Yıl Kartı...


Öfke, Utanç ve Yeni Yıl…

Yeni yıl! Ne kadar da coşku verici bir telaffuzu var.

Bir de bunun karşıtı var; Eski Yıl!

Evren’in kendi bu aslında. Gece - Gündüz, Doğmak – Ölmek, Med - Cezir, İyi - Kötü, Savaş – Barış, Sevgi – Nefret… Daha da çoğaltabiliriz. Tüm bunları sıralarken kendimizi nereye konumlandıracağız? Gece mi? Gündüz mü?

Yeni ve eskiyi kıyaslamak da her babayiğidin harcı değildir. Eskiyi pek ala bilirsin de, yeni bilinmezliktir.

Bilinmeze yol alırken bilinenlerimizle hesaplaşma içinde oluruz. Ne kadar çok yaşanmışlık var. Ve ne kadar çok pişmanlık… Çoğu zaman da geçen günlerin çoğu birbirinin tekrarı olmuş. Hafta pervasızlığı ile başlarken yine inadına aynı pervasızlığı ile bitmiştir.

Değişik zamanlarda hissettiğimiz de bizimle gele durmuştur. Ne kadar çok şeye öfkelenmişiz ve ne kadar çabuk öfkemize yenik düşmüşüz. Aslında öfke kara bir bulut gibidir. Biriktirdiği yağmur sularını bırakamadan, esen rüzgarın etkisi ile dağılıvermiştir. Ya utançlarımız? Ne demeli dilsiz, kör ve sağır tanıklıklarımıza. Sanırım unutamadığımız en önemli şey utancımızdır. Aşağılanıp, yok sayılan birçok şeye seyirci kalmışlığımız değil midir utancımız? Kimine göre aşağılanan , kimine göre dövülen, kimine göre öldürülene seyirci kalınmaktır utanç…

Öfke geçse de buna karşın utanç kalıcıdır. Öfkelendiğimizde yaşadığımız yoğun duygu seslenişini utancımızda da dışa vurmayı becerebildiğimiz oranda insanız…

Ben derim ki; gelin yeni yılda utançsız bir yıl yaşayalım. Olur olmaza öfke duyduğumuz kadar, gördüklerimiz, duyduklarımız ve okuduklarımız karşısında sessiz kalmayalım. Sessiz kaldığımız her haksızlık gönül hanemize utanç olarak kazınacaktır.

Her yeni yıl, yeni tazelenen umutların, çoğalan sevgilerin habercisidir…

2013 Yılının gönlünüzde utançsız güzel sayfalar açması dilleği ile mutlu bir yıl diliyorum:))))

Nice Yıllara…

Hasan Dede

28.12.2012

 
Toplam blog
: 46
: 1265
Kayıt tarihi
: 30.01.12
 
 

1967 Muş - Varto Doğumluyum. Kişinin kendini anlatması zordur aslında. Ne yazarsam yazayım, ne be..