Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '16

 
Kategori
Astroloji
 

Oğlak burcu

Oğlak burcu
 

Güneş, Oğlak Burcunda;
 
Güneş, 21 Aralık 2016 (13:44) Çarşamba günü Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Kış Solstisi olarak adlandırılan Güneş'in 0º Oğlak burcuna geçişi; yaklaşık her yıl 21, 22 Aralık tarihlerinde, Güneş'in ufuk düzlemi üzerinde Kuzey yarımkürede yıl içinde bulunacağı en alçak, Güney yarım kürede ise en yüksek konumuna gelişini ifade eder. Gündönümü burcu olan Oğlak Burcunun en temel ifadelerini yazımda bulabilirsiniz.
 
Oğlak Burcu  
 
Oğlak Burcu, 'kış gündönümü' olarak bilinen, kuzey yarım kürede Güneş'in ekvatora en uzak noktada olduğu, mevsimin kış'a dönüşü olarak kabul edilen gün ile başlar. Doğada zorlu şartların baş göstermeye başladığı, soğuyan hava ve aydınlığı azalan günler ile birlikte artan karanlığın içine çekilen yaşam döngüselinde yer alan Oğlak burcu, içe dönük, melankolik ve gelecek günlerin belirsizliğine karşı güven duygusu arayışı güdüsü içinde olacaktır.
 
Oğlak burcu, sembolünde de varolan zirveye çıkmış bir oğlak gibi, başarıya, statüye, mükemmelliğe, zirveye varmaya adanmış amaç duygusunun beden bulduğu bir burçtur. Yine bu burcun sembolünde yer alan Oğlak cinsinin, tabiatın en zorlu şekillendiği sarp yamaçlar ve uçurumlarda tehlikelere karşı çekingenlik göstermeyen ve rahatça hareket edebilme becerisine sahip oluşu gibi Oğlak burcu da, zor şartların içinde hayatta kalma becerisini gösteren, yenilgilere karşı yılmaz ve her zaman sonuca odaklanma azim ve iradesine sahip olan içsel bir benliği ifade eder.
 
Oğlak burcunun hedefi her daim yüksekler olacaktır. 
 
Hedefler, hedeflerini gerçekleştirir olma, tepede olma, zirveye tırmanma, her zaman yapılabilecek olanın en iyisini yapma güdüleri ile hareket eden Oğlak burcunun taşıdığı mükemmellik arayışı, çalışkanlığı, azim ve disiplin anlayışı bu burcun amaçladığı başarıları elde edebilecek olmasının en önemli sağlayıcısı olacaktır.  Oğlak burcunun hedefi her daim yüksekler olacaktır. Yukarılara doğru uzanacak olan bir tırmanış Oğlak burcunun hayat görüşünü şekillendiren en temel dürtü halini alacak ve Oğlak burcu kişisel benliğini toplumsal içerikli yansımalar sağlayacak başarılar ile ortaya koyma arayışları içerisinde bulunacaktır.
 
Bu burç, Sümer mitolojisinde bedeninin üst kısmı bir oğlak alt kısmı ise bir balık şeklinde olarak resmedilmiş olan, okyanusların altında yaşayan ve sahip olduğu bilgeliği insanlığa taşıma amacı ile karaya çıkan akıl, su ve zeka tanrısı olan Enki ile özdeşleştirilir.
 
Başarılarına duyulan saygı en büyük övünç olacaktır.
 
Varmayı hedeflediği zirvenin uzun soluk gerektiren yolunun taşıdığı sorumluluğu sabır, kararlılık ve soğukkanlılık ile yüklenecek olan Oğlak burcu, zirveye çıkmanın nasıl bir bedel gerektirdiğini çok iyi bilir. Çalışkanlığı, görev anlayışı, sorumluluk duygusu ve dikkat çekici sabrı ile hareket etme prensibini taşıyan bu burç, kısa vadeli işler ya da planların değil, uzun vadeli işlerin ve planların hedeflendiği bir nitelik gösterecektir. Bir işkolik olarak adlandırılan Oğlak burcu için çok çalışmak, işine odaklanmak, işi hayatının merkezi haline getirmek doğal bir güdü halini alır. Oğlak burcunun elde ettiği başarılarının karşılığında aldığı övgüler ve ödüller kendi benliğinde aradığı onay ihtiyacını giderecektir. Fakat Oğlak burcu başarıları karşısında alçak gönüllülüğünü hep koruyacaktır. Bir Oğlak burcu için en büyük takdir başarılarının saygı görüyor olmasıdır. Kendine olan saygı anlayışı güçlü olan bu burç için başarılarına duyulan saygı en büyük övünç olacaktır. 
İyi bir planlama ve iyi bir yönetim becerisine sahip olan Oğlak burcu, işlerin neticelenmesi için bu özelliklerini en üst seviyede kullanmaya dönük disiplinli ve soğukkanlı hareket edecek, kontrolü ve yönetimi elinde tutma arayışı içine girecektir. Pratik zekası ile birleştirdiği planlama, organize etme ve yönetimsel becerileri bu burcun en gelişmiş niteliksel özellikleridir. 
 
Sorumluluk duyduğu işleri için oldukça fazla zaman ayırıyor oluşu Oğlak burcunu sosyal hayattan kopartan, yalnızlaştıran bir unsur halini alabilir. Oğlak burcunun başarı ve çalışma odaklı yönü onu sürekli kontrollü, gerçekçi, temkinli hareket ediyor olma dürtüleri içinde bırakacaktır. Zaman içinde Oğlak burcunun en çok kaçındığı şey, aslında oldukça duygusal olan kişiliğini ortaya koymaya karşı duymaya başladığı korku halini alabilir. Duyguları ile olan bağlantısında sınırlama içine girmek Oğlak burcu için kırılganlığına karşı yapılan bir savunma biçimi halini alır. Oğlak burcunun, içsel bütünlüğünü sağlayabilmesi, kendine, kendi özerkliğine olan güvenini hiçbir dışsal şarta bağlamadan edinebilir olması ile gerçekleşecektir. Satürn yönetiminde bir burç olan Oğlak burcu vücutta dizler, kemikler ve cilt tabakasının temsilcisidir. 
 
Dilâra B. Efeoğlu
 
https://www.instagram.com/dilarabasarefeoglu
 
Toplam blog
: 100
: 688
Kayıt tarihi
: 25.04.16
 
 

Dilâra Başar Efeoğlu sayfanın içeriğini oluşturan Felsefe, Ezoterizm, Spiritüalizm ve Astroloji a..