Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '20

 
Kategori
Astroloji
 

Oğlak burcunda Ay tutulması

Genel anlamıyla Ay tutulması

5 Temmuz günü saat  07:43 de Oğlak burcunun 13°37´ derecesinde  yarı gölgeli Ay tutulması meydana gelecek. Yarı gölgeli Ay tutulmalarında Ay, Dünya’nın yarı gölge konisinden geçer ve rahat gözlenemez. Tutulma Güney ve Batı Avrupa’dan, Kuzey Amerika ve Afrika’nın çoğundan, Güney Amerika’dan, Antarktika’dan, Pasifik, Hint ve Atlas Okyanusu’ndan gözlemlenecek.

Bu tutulma ile Yengeç-Oğlak aksı tutulmalarına 2028’e kadar ara veriyoruz. Bir sonraki Oğlak burcundaki Ay tutulması 6 Temmuz 2028’de gerçekleşecek.

Tutulma 149 numaralı Saros serisine ait. Bu serinin ilk tutulması 13 Haziran 1984’de meydana gelmiş. Toplam 71 tutulmalık, çok yeni bir döngünü  başında, 3. tutulmasını yaşayacağız. Serinin sonlanması ise 20 Temmuz 3246 yılında olacak.

Seriyi göz ardı edersek Oğlak burcunun 13° sindeki bir önceki Ay tutulması aslında bize 2001 yılını işaret etmekte. Fakat 21 Haziran’da meydana gelen Güneş tutulması da yine 2001 yılına atıfta bulunduğundan tekrara girmeden, bir öncekine yani 6 Temmuz 1982 yılında meydana gelen tutulmanın etkilerine göz gezdirelim! Yurtdışının önemli başlıklarına bakarsak; Arjantin’in Falkland ve Güney Georgia Adaları’nı işgali yüzünden çıkan İngiltere-Arjantin savaşında, Arjantin teslim olarak, geri çekildi. Ürdün Kralı Hüseyin, Ürdün-Filistin Konfederasyonu kurulmasını önerdi. İsrail, Beyrut’u işgal etti. İspanya’da sosyalistler seçim kazandı. Afganistan’da Salang Tüneli’nde 2000’ den fazla kişi öldü. Bizde ise Banker Kastelli olarak bilinen Cevher Özden önce yurtdışına kaçtı ve mallarına el kondu. Ardından Türkiye’ye getirilerek, tutuklandı. Devlet Başkanı Kenan Evren tarafından tv lerdeki banka reklamları yasaklandı. Ermeni terör örgütü Asala’nın, Esenboğa Havalimanı’nda düzenlediği saldırıda 8 kişi yaşamını yitirdi, 72 kişi yaralandı. Sanık Levon Ekmekçiyan ölüm cezasına çarptırıldı. Bülent Ecevit demeçleri yüzünden 2 ay 27 gün Ankara Merkez Kapalı Cezaevinde tutuklu kaldı. Ottowa Büyükelçiliği Askeri Ateşesi Atilla Altıkat uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü. 1982 Anayasası için yapılan halk oylaması sonucunda % 91.3  evet oyu çıktı ve 12 Eylül’de yürürlüğe girdi. Milli Güvenlik Konseyi ve Devlet Başkanı Kenan Evren Cumhurbaşkanı oldu.

Sizler de kendi hayatlarınızda 2001 ve 1982 yıllarına geri dönerek, yaşadıklarınız doğrultusunda çıkarımlar yapabilir ve bu tutulmanın etkilerine yönelik ipuçlarını yakalayabilirsiniz.

Sepherial’e göre kaynaklarda Oğlak burcunun ikinci dekanında gerçekleşen Ay tutulmaları için ‘askerlerin taarruzu, soygunlar ve tutuklamalar’ notunu görmekteyiz.

Tutulma döneminde şartlar oldukça dik, zorlayıcı, girişimlere açık. Kararlı, ısrarcı, çıkarları önde tutarak yapılacak riskler görülebilir. Fakat iletişim, algı sorunları, sübjektiflik problem yaratacaktır.

Tutulmaya sabrı, ciddiyeti, mantığı, sorumluluk anlayışı, sistem kurmasıyla bilinen Oğlak burcu ev sahipliği yapacak ki gölgesinde duygu yoksunluğu, aşırı kontrolcülük ve hesapçılık, melankoliklik bulunur. Bu burç devletle, politikacılarla, yöneticilerle, mühendislerle, bilim insanlarıyla, organizatörlerle, iş insanlarıyla, finansçılarla, hesap ve vergi uzmanlarıyla, tarihçilerle, arkeologlarla, inşaat, deri sektörü ile, kütüphanecilerle, arşivcilerle, antikacılarla, maden işçileri ve emekçilerle ilişkilidir.  Dolayısıyla tutulma ile birlikte yukarıdaki özellikleri ve bu meslek gruplarına ilişkin gelişmeleri de  daha belirgin gözlemleyebiliriz.

Yükselende toplum önünde olmayı, gözlerin ona dönmesini ve alkışı, sırtının sıvazlanmasını seven, gölgesinde ego, kibir, caka ve müsriflik bulunan Aslan burcunu görmekteyiz. Tutulma sırasında şartlar anlamlandırmaya ve dengelenmeye çalışırken rahat hareket etmeye izin vermemekte. Elde olmayan durumlar karşısında geri çekilmeyi işaret etmekte. Direk hareketi değil de perde arkasından çalışmaları, hamleleri göstermekte. Yükselen derecesinde Giansar ve Acubens sabit yıldızları göze çarpmakta. Bu sabit yıldızlar cesaret, keskin düşünceler, seyahat, yaratıcılık, optimistlikle ilişkilendirilmekte. Bu özellikleri dışavuruma yansıtmak kolay mı zor mu, ne kadar gerçekleştirilebilecek tutulma ile göreceğiz.

Tutulmanın Ay’ı Nunki ve Vega ile etkileşimde. Bu sabitler doğruluk, iyimserlik, konservatif düşünce, artistik yetenekler, politikada şans, geçici şöhretle ilişkilendirilmiş. Güneş ise Sirius ile kavuşumda. Sirius, küçük hareketlerin büyük sonuçlarını, parlamayı anlatırken başarı, zenginlik, ün verir. Dolayısıyla hem karşı cins ilişkilerinde hem duygularda hem de irade gerektiren durumlarda bu özellikler ortaya çıkabilir.

Oğlak burcunda Ay tutulmasının bireysel haritalarda işaret ettiği konular

5 Temmuz’da meydana gelecek Ay tutulmasında günlük hayatı, iş ortamını ilgilendiren gelişmeler, sağlıkla ilgili konular, evcil hayvanlar, gizli düşmanlıklar, bilinçaltı, kayıplar, zorluklar, bağımlılıklar, başkalarından gizlenenler, fedakarlık gerektiren durumlar ana konu başlıkları olarak gözükmekte.

Öncü burçları  8-18, sabit burçların 24-30, 0-2 değişken burçların  dereceleri arasında gezegenleri, önemli kombinasyonları olanlar Oğlan burcundaki Ay tutulmasından öncelikli etkilenmekteler. ( Öncü burçlar: Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak ; Sabit burçlar: Boğa, Aslan, Akrep, Kova ; Değişken burçlar: İkizler, Başak, Yay, Balık)

Tutulma evliliklerde, ailelerde, ortaklıklarda ve bürokratik konularda yaşanan bozulmalar, çözülmeler, yozlaşmalar, değerinden kaybetmelerle ilgili kırılganlıkları gözler önüne sererken, gerek bireysel gerek kolektifte hak hukuk, adalet kavramlarını da beraberinde etkileyerek, çözüme yöneltecek. Tüm bunların temelinde çok yönden tıkanmış iç sorunlar, bölünmeler ve sınırların zorlanmasıyla oluşan travmatik durumlarla kendini tüketmeye gitmiş konular  yatmakta ve çözüm beklemekte ki bazıları  çözümün zor olacağının, tabiri caizse can yakabileceğinin farkında. Adeta ayağınıza pranga olmuşlar karşısında kaçıp gitmek ya da akışa bırakmak yerine mücadele seçilecek. Öyle ki bazı durumlarda hile, yalan, türlü ahlaksızlıklar, yolsuzluklar, finansal problemler, yıkıcı durumlarla  bile yüzleşilebilir. An gelecek bir şeyler sanki bulunduğu noktadan kesilecek ve ciddi bir mücadeleye girişilecek. Hayallerin tükenip, gerçeklerle karşılaşıldığı nokta beraberinde stersi, aşırı tepkiselliği, öfke patlamalarını körükleyebilir. Bu nokta ya tamamen bitirmeyi ya da süregelen şartları iyileştirip, yola devam etmeyi gerektirmekte. Olayları farklı boyutlardan ele almak isterken, geçmişe bağlı duygusallıklar yaşanabilir.  Bağımlı olunanlar, gurur konusu yapılanlar şartları şekillendirirken, belki hala cevap bulmamış soruları ararken, mantık yürütmek kolay olmayacaktır. Unutmayın ki epeydir olması gereken köklü değişimden ve bunun hayatları uzun soluklu etkileyeceğinden bahsetmekteyim. Öyleyse kendi ilkelerinize, sizi başarıya, daha yukarıya çekeceğine inandığınız hedefinize odaklanın ve stratejinizi ona göre kurun. Kaosun içinden çıkabilirsiniz. Doğru strateji yeniden, daha güçlü  doğmuş siz demek.      (Hades, Chiron, Juno, Güneş, Ay, Admetos, Isis, Amor, Psyche, Panacea, Icarus, Lachesis, Siwa, Hebe, Niobe, Sphinx, Hidalgo, Vesta, Athene)

Kendini öne atmadan, geri plandan mücadele edilecek, yapılması istenenler için hazırlık olarak kullanılabilecek bir tutulma. Şartlar hızlı değişecek olsa da sonuca yansıması beklendiği gibi olmayabilir. Mücadeleye açık, hareketli zamanların işaretçisi. Şartları atak olarak istenildiği gibi yürütmek kolay olmasa da yapmak istediklerinize hazırlanmak için rahatça kullanabilirsiniz. Sizinle birlikte en yakınında hareket edenler arasında arkanızdan iş çevirenlere şahit olabilirsiniz. Aile içinde hak hukuk, adaletli paylaşım yüzünden kırılganlık, sıkıntı yaratmış konular gündeme gelebilir ve bunlarla ilgili araştırmalar, eski anlaşmalar ortaya dökülebilir. Bu dönem verilen sözlerde, anlaşmalarda, sözleşmelerde, ticari konularda, analitik zekanın kullanılması gereken yerlerde sorunlar yaşanabilir. Dikkatli olmakta ve yeni girişimleriniz için 12 Temmuz’dan sonrasını öneririm. Eski, bitmemiş işlerinizi ele alarak değerlendirebilirsiniz. Corona devam etmekte ve açıklanan rakamlar da bunu teyit etmekte. Sonbaharda bu durum daha da dikkati çekebileceğinden tedbirli olmayı, sağlık konularına özen göstermeyi unutmayın. Varsa tahlillerinizi, tedavilerinizi ihmal etmeyin. Kemik, iskelet, diş sorunlarının yanında baş bölgesine de sorunları, yaralanmalar, kazalar da bu dönemde daha belirginleşebilir. Tutulma küçük çocukların sağlıklarına da dikkati çekmekte. Bu süreçte iş kayıpları maalesef beklenebilir. Evlilikler, ortaklıklar da testten geçiyor. Fark edemediğiniz olaylara ışık tutacak tutulma sizi çift taraflı anlaşma yapanlarla karşı karşıya getirebilir ve günlük hayatınızın akışını, işinizi de etkileyecek kurban durumlarını görebilirsiniz. Bu noktada dürtüsel, kontrolsüz çıkışlardan uzak durmanızı, kontrollü olmanızı öneririm. Eğitimle ilgili konularınız varsa araştırmasını, hazırlığını yapın. Para konularında çok daha dikkatli harcanması gereken bir süreçten geçtiğimizi de unutmayalım. Bu süreçte para konusunda, evlilik, ortaklık dahil her türlü ilişkide ya da kendinize kattığınız değerlerle ilgili yönünüzü ilgilendiren gelişmeleri 30 Kasım’da yaşanacak Ay tutulmasıyla birlikte görmeye başlayabilirsiniz.

Oğlak burcunda Ay tutulmasında ana başlıklara göre burçları etkileyecek konular

Oğlak burcundaki tutulmanın yukarıdaki genel özellikler doğrultusunda burçları hangi ana başlıklarda etkileyeceğine bakarsak;

Koç ve yükselen Koçlar için :  İş, kariyer, statümüz, hedefler, anne, annenin genel sağlık durumu, çocukların iş ortamı, sağlığı, eşin, ortağın babası, ailesi.

Boğa ve yükselen Boğalar için :   Yüksek öğrenim, yabancılarla ilişkiler, uluslararası işler, uzun seyahatler, hukuksal konular, hayat felsefesi

İkizler ve yükselen İkizler :  Kredi, borç, vergi, sigorta, burs, nafaka, miras konuları, ortaklıklardan gelen para, kayıplar, ameliyatlar, eşin kazanımları

Yengeç ve yükselen Yengeçler için :  Evlilik, eş, ortak, danışmanlık aldığımız kişiler, anlaşmalar, davalar, açık düşmanlıklar, çocukların eğitimleri

Aslan ve yükselen Aslanlar için :  Günlük işler, yanımızda çalışanlar, iş ortamı, kiracılar, küçük hastalıklar, evcil hayvanlarımız

Başak ve yükselen Başaklar için :  Çocuklar, sanat, spor, yaratıcı yönlerimiz, hobilerimiz, aşk hayatımız, babanın parası, ek işler, orta uzunluktaki seyahatlerimiz

Terazi ve yükselen Teraziler için : Ev, emlak gibi taşınmazlar, aile, atalarımız, köklerimiz, baba, kardeşin parası, eşin işi, statüsü, mülkler, babanın genel sağlık durumu, çocukların başkalarından gizledikleri şeyler, hastane, hapishane gibi kapalı yerlerle ilgili durumları, arınma çalışmaları, zorlukları.

Akrep ve yükselen Akrepler için :  Eğitim, iletişim, yazmak, kardeşler, komşular, kuzenler, yeğenler, kısa yollar

Yay ve yükselen Yaylar için :  Maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verdiğimiz borçlar

Oğlak ve yükselen Oğlaklar için :  Kişinin kendisini ilgilendiren her konu, motivasyonları, karakteri, kendisini dışarıya ifade ve dış dünyayı algılama tarzı, fiziksel görünüm, sağlık, yakın kişiler

Kova ve yükselen Kovalar için :  Bilinçaltı, gizli düşmanlıklar, zorluklar, kayıplar, hastane, hapishane gibi kapalı yerleri ilgilendiren durumlar, başkalarından gizlenilenler, inzivaya çekilme, kaygılar, bağımlılıklar, bunlardan arınma çalışmaları, fedakarlıklar.    

Balık ve yükselen Balıklar için :  Arkadaşlar, sosyal çevre, işten gelen kazancımız, içinde  bulunduğumuz organizasyonlar, gruplar

Ülkemiz ve Oğlak burcunda Ay tutulması

5 Temmuz’da Oğlak burcunda meydana gelecek Ay tutulmasında dış ilişkilerimiz, uluslararası anlaşmalar, hukuki konular, müttefiklik ve düşmanlıkları ilgilendiren gelişmeler, iç işlerimiz, halkı ilgilendiren gelişmeler, güvenlik konuları ve bunların ekonomiye, siyasete yansımaları ana konu başlıkları olarak dikkati çekmekte. Şirketler açısından baktığımızda ise rekabet güçlerinin, ortaklıkların test edildiği, hukuksal konuların görülebileceği, kimliklerini ilgilendiren gelişmelerin öne çıkabileceğini görmekteyiz.

Tutulma ülkemiz haritasının Mars’ı üzerinde olmakta ve güvenlik konularını işaret etmekte. Bu dönemde güvenlik güçlerimizle ilgili konular oldukça öne çıkabilir.  Yeni operasyonlar olabileceği gibi içeride halkı da ilgilendirebilecek, zorlayabilecek gelişmeler olasıdır. Bu noktada kargaşaya, teröre, suikaste, güvenliği dikkat etmekte fayda olabilir. Açık düşmanlıklarla karşı karşıya kalabiliriz. Diplomasinin rahat akmayacağı ya da kapalı kapılar ardında yürütüleceği görünen bu dönemde başka ülkelerle ilişkilerde, finansal anlaşmalarda ki bunlar hem borçlanmayı hem de savunma sanayini ilgilendiren durumlar olabilir, şartlar beklendiği gibi olmayabilir. Konumunda otorite olanların davaları, eski görüşmeleri, anlaşmaları gündem olabilir. Tutulma siyasi arenadaki hareketliliği de arttırmakta. Partiler arası geçişler hız kazanabileceği gibi bu hareketlilik konumunda otorite olanlarla ilgili değişimlere, yönetimlere de yansıyabilir. İllegal yapılanmalar ve bunlarla ilgili gelişmeler görülebilir. Bankaları, finans kurumlarını ilgilendiren beklenmedik  durumlar yaşanabilir. Kredi, vergi, sigorta vs oranlarında değişimler beklenebilir. Corona salgını devam ederken hastaneler, halkın sağlığı gündemimizden düşecek görünmemekte. Tedbirleri gevşetmemekte fayda olabilir. Zira sonbaharla vaka sayısında daha da artış gözlemlenebilir ki bu harita sağlık sektörünün desteğe ihtiyacını da bizlere göstermekte. Tutulma yer hareketlerindeki artışı da tetikleyebilir. Doğu Akdeniz, doğalgaz, petrol konuları, Libya  ve Mısır ile oluşabilecek durumlar dikkati çekmeye devam edebilir.  Yunanistan ile yapılan eski görüşmeler, anlaşmalar, haberler gündemi etkileyebilir.

Oğlak burcundaki Ay tutulması dünyada beklenen krizi de derinleştirici etkiye sahip. Şirketlerin kapanmaları ve işsizliğin artışı dalga dalga yayılabilir ki sonbaharda belirginleşebilir. Beraberinde toplumların üst kesimlerine, yöneticilerine işlemiş ahlaksızlıklara, yolsuzluklara, sosyo-ekonomik problemlerle  birlikte ayaklanmalara  da dikkati çekmekte. Dünya, kendi yetkinliklerini koruyabilmek adına halkını ateşe atmaktan çekinmeyen yöneticileri bile görebilir. Örneğin tutulma ABD haritasının Güneş’inin üzerinde oluyor. Onlara 28 Ağustos 1963’de halkın güneyden yürümeye başlayarak Washington Lincoln Anıtı’na gelmesini ve burada Martin Luther King’in ‘I have a dream’ diye başlayan konuşmasını hatırlatmakta. O dönem ABD’de 200.000 siyah, ırk ayrımcılığına karşı gösteriler düzenlemişti. Gerek etnik gerekse sosyo-ekonomik, politik tabanlı böylesi olaylar, tutulmayla dünya üzerinde kendini göstermeye başlayabilir.

Oğlak burcunda gerçekleşecek olan Ay tutulmasına ait tüm haritaları blogumdaki paylaşımda bulabilirsiniz.

Azade Öksoy

https://azadeoksoy.com/2020/06/27/5-temmuz-oglak-burcunda-ay-tutulmasi/

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..