Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '16

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Okullar açılırken

Okullar açılırken
 

Neredeyse iki yaşından beri park arkadaşlarıydılar. Koşmayı, konuşmayı, kedi,köpek ağaç , çiçek sevgisini , paylaşmayı birlikte öğrendiler. 
O akşamüstü parka gelmeyen olursa içlerinden, hep birlikte merak ettiler.. Geldiğini görünce sevinç çığlıkları attılar. 5-6 tane kız çocuğu idiler. Ben onlara ‘’çete’’ diyordum.

Dünyanın en saf, en temiz ve en güzel varlıklarıydılar. Koşarlarken attıkları sevinç çığlıkları kenarda oturan biz büyüklere en güzel melodiden daha duygulu, en ünlü senfoniden daha etkileyici, daha coşkulu geliyordu. Öylesine mutluluk vericiydi..

Her sene biraz daha büyüyüp, birbirlerini daha iyi anlıyorlar, oyun şekilleri bile her sene biraz daha değişiyordu. Parkın yan tarafındaki dar ve uzun alanda erkek çocuklarıyla futbol maçı yapacak kadar büyümüşlerdi. Hemen hepsi ana okulundaydı zaten.

Yine böyle okulların açılmasına bir gün kalan bir gündü. 
Neredeyse bebeklikten beri süregelen arkadaşlıklarının da son günüydü. Neşe içinde koşup, oynarlarken elbette bunu anlayamazlardı. 
O sırada gökyüzünde leyleklerin döne döne toplanmaları, bu gizemli vedanın da görsel bir hediyesiydi sanki kainatın ebedi sahibi tarafından. Çocuklar neşe içinde seyrediyordu ama büyükler sonbahar hüznünü bu son günde iliklerine kadar hissediyordu.

Neredeyse hava kararana kadar oynadılar o gün. 
Okula başlamanın bir yerde hayata ilk adım olduğunu anlamadan.

Sonra büyükler vedalaştı. Çarşı pazarda belki rastlaşacaklardı ama birkaç yıllık dostluğun da sonu gelmişti. Küçüklere de birbirleriyle veda ettirildi. Hayat yolunda yönler ayrıldı. 
Kızlar çetesi dağıldı..

O günden bu güne 4 yıl daha geçti. 
Elimize doğan bebek, gözümüzün önünde büyüdü. 
O şimdi ilk okulu bitiriyor. 

Kaydırağa çıkarken elinden tuttuğum, tahtırevalli de destek olduğum, babaanneden gizli dondurma yiyip birlikte suça karıştığımız küçük çocuktan ve parktan aklımda kalan, eve dönüş vaktinde, parmaklarıyla gösterip, yalvarırcasına söylediği o söz;
-‘’Dede n’olur beş dakka daha’’.

Hey gidi zaman .. Nasıl da geçiyor o beş yıllar , beş dakika gibi..

Şairin dediği gibi;
-‘’Gidiyoruz işte be zaman ,üstelik yokuş aşağı. Bari arkadan itme’’

Yarın 2016-2017 Öğrenim sezonu başlıyor. Çocuğu- torunu, canparesi okula giden tüm dostlara hayırlı uğurlu olsun. Kazadan-beladan uzak, başarıyla dolu bir yıl olsun. 
Hepsinin yüreği vatan ve Atatürk sevgisiyle dolsun..

 

 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..