Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '08

 
Kategori
Eğitim
 

Okullar şıngır mıngır

Okullar şıngır mıngır
 

Okullarımız açılıyor.

Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz okul yolundalar.

Kadrolu öğretmen, sözleşmeli öğretmen, ücretli öğretmen ayrımıyla başlıyoruz eğitim ve öğretime.

Tüm bölgelerimizde okullar aynı gün ve aynı saatte öğretime başlıyor.

Bunun yanlış olduğunu defalarca yazdık ilgili makamlara bildirdik, dedik ki:

Bölgelerimizin iklim durumlarına göre, okullarımızın açılış ve kapanış tarihlerini farklı yapın, bunun trafikten tutunda, ısınma, soğutma, tatil sezonlarının uzaması gibi bir çok nedenlerle ekonomize, trafiğimize olumlu katkıda bullunacağını söyledik. Kimse aldırmadı aynı tas aynı hamam devam ediyoruz.

Müfradat programlarında değişiklik yapılmasını istedik. Çocuklarımız daha çok oynasınlar, spor yapsınlar, Beden Eğitim Derslerinin ders saatı artırılsın, her öğrencimiz yüzmeyi öğrensin istedik ama bu isteğimiz de gözardı edildi.

Köylerimizde okullar kapatılmasın, çocuklarımız hiç değilse üçüncü sınıfa kadar köylerinde okusunlar. Köylerimiz öğretmenlerin ışığından yoksun kalmasınlar. Okullar köylerimizin birer kültür merkezi olarak kalsınlar...

Öğrencilerimizin sosyal kültürel aktivitelerini geliştirici gezi gözlem inceleme alanlarına daha çok önem verilmelidir. Öğrencileri daha fazla sınıfta tutma anlayışından vazgeçilmelidir.

Sınav sistemlerini tekrara gözden geçirmeliyiz. Çocuklarımızı ezbercilikten kurtarmalıyız.

Çocuklarımızın daha çok kitap okuması için bir uğraşı vermeliyiz.

Çoklu zeka anlayışına yönelik eğitim anlayışımızı geliştirmeliyiz. Her öğrencinin birbirinden farklı değerler olduğunu, bu değerlere göre çocuklarımızı yönlendirmeliyiz.

Özellikle duygusal zekanın geliştirilmesi için yapılacak çalışmalar çocuklarımızın gelecekte daha mutlu ve başarılı olmasını sağlayacaktır.

Duygusal zeka doğuştan gelen bir bir özellik değil. İnsan beyninin yapısı gereği, çocuklukta alınan duygusal dersler, yaşam boyunca davranış şeklini belirliyor.

Okullarımızın çevre düzenlemeleri temizlik ve hijyenik durumlar özellikle tuvaletlerin durumları dikkatli bir şekilde gözden geçirilmelidir.

Okul kantinlerinde satılan gıda maddeleri sık sık kontrol edilmelidir.

Okul çevresindeki satıcılar ve kötü amaçlı kişiler kontrol edilmeli çocuklarımızı uyuşturucuya alıştırmak isteyen kötü niyetlilere karşı uyanık olunmalıdır.

Okul servisleri sık sık kontrol edilmeli. Çocuklarımızın okul yolunda güvenliğini sağlayıcı çalışmalar yapılmalıdır.

Devamlı gündeme getirdiğimiz gibi, ödev konusunda yönetmeliklere uyulmalı. Çocuklarımızı yoran, usandıran ağır ödev vermekten kaçınalım.

Sağlıklı ve başarılı bir Eğitim ve Öğretim yılı diliyorum.

 
Toplam blog
: 1410
: 1053
Kayıt tarihi
: 04.11.06
 
 

Emekli öğretmenim ve  emeklemeye devam ediyorum.  Emeklilik yaşamın sonu değil, yaşama yeni amaçl..