Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '10

 
Kategori
Dünya
 

Öküzün yatağına dana bağlanmaz !...

Öküzün yatağına dana bağlanmaz !...
 

www.milliyetinternet.com


Milliyet blogda okuduğum haberler ve haber resimleri bana bu ata sözünü hatırattı..

Bu sözde “güçlünün yerini zayıf dolduramaz” anlamı vardır en başta. Eskinin yerini, köklü devletin yerin yeni yetme devletçik dolduramaz.

Başbakan Erdoğan’ın dün AK Parti grubunda yaptığı ve sadece “Türk diplomasi tarihi açısından değil, dünya siyasi tarihi açısından da yeni bir dönem” başlatabileceği ifade edilen konuşması 25 ülke televizyonu tarafından canlı olarak yayınlandı.

Obama, telefonda “Bu konunun uluslararası hukuka ve Türkiye’nin beklentilerine en uygun şekilde bir çözüm için yoğun çaba gösteriyoruz. Göstermeye de devam edeceğiz. Türkiye ile ABD’nin bölge barışı için bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da çok yakın ilişki içinde olacaklarına inanıyorum. Bölgeyle ilgili diğer konuları Toronto’da yapılacak G-20 toplantısında sizinle yüz yüze, ayrıntılı olarak görüşmek istiyorum” demek zorunda kaldı.

İsrail ordusunun Türk kanı akıtacağına öyle pek ihtimal verilmemişti ve Ülkemizi yönetenler halkımız bir büyük şok yaşamıştı.

Obama bunun farkında.

Mavi Marmara’daki insanımıza Akdeniz’de bir şer donanmasının yaptığı kalleş saldırı yenilir yutulur cinsten değildi.

İsrail’in Ortadoğu da tek müttefiki Türk insanına yaptığı bu alçakça saldırıya tez zamanda cevap verileceğine dair ümidimi olayın yaşandığı gün yazdığım yazımda belirtmiştim.

“Belki yarın belki yarından da yakın” demiştim verilecek cevabın süresine.

Katil İsrail Kabinesini, danasını çark ettiren, Öküzün yatağından çözdüren Amerika değil Başbakanımız nezdinde Türk milletinin sarsılmaz iradesidir.

Davutoğlu için “Türklerin milenyum sürümüdür” dediğim zaman alık alık yüzüme bakanlar şimdi ne diyecekler?

İnsanımızı İsrailli katillerin elinden alırken DAVUTOĞLU’NUN çizdiği panoramaya dikkatinizi çekmek isterim.

Birleşmiş milletlerde kararı aldırtıyor, Amerika Birleşik devletlerinde yoğun temaslar sürdürüyor ve İsrailli zorbalara inanılmaz bir baskı ve pres uyguluyor.

“İsrail’e akşama kadar süre verdik dün akşamki görüşmemizde... Bunun üzerine eğer serbest bırakılmaz ise tüm ilişkileri gözden geçireceğiz dedik.”

“Her ne sebep ve gerekçe ile olsun uluslararası sularda bu gemidekiler yargılansa idi bütün İsrail'li yetkiler hakkında dava açacaktık...”diyor Sayın DAVUTOĞLU.

Masada savaşın muhteşem dansı derim ben buna!

Başbakan konuşurken Mekkede namaz kıldıran hoca göz yaşlarına boğuluyordu.

Kabe'nin imamı gündeme uygun ayetler okudu ağlarken.

Başbakan Erdoğan’ın, “tüm dünya sırtını dönse de, biz Filistin’in arkasında duracağız” sözlerinin dünyada ve İslam aleminde nasıl yankılandığını tahmin edebiliyorum.

İsrail’in "Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım" sloganıyla Gazze'ye yardım götüren gemilere gerçekleştirdiği terör saldırısının ardından Türkiye’nin öncülüğünde dünya genelinde bir “vicdan kampanyası” başlatıldı.

Milliyet İnternet sitesinde habere konu ettiğim resimde görüyorsunuz.

Dünyanın her yerinde Türk Bayrakları havalarda idi, gönüllerde idi.

Çünkü bu millet hiçbir dünya milletine zülüm etmedi zalimlik etmedi, hakaret etmedi, hep yardım etti korudu kolladı, adalet sağladı.

Dünya medeniyetinin milletimizin bu birikiminden alacağı çok şey vardır.

Bunu İsrailli yöneticilerden siyasilerden beklemiyorum . Çünkü Moşe Dayan’ın İsrail'in güvenliğinin, İsrail'in rahatsız edilmeye gelmeyen kudurmuş bir köpek olarak görülmesine bağlı olduğuna inandığı söylenir…

Bunu kavramı ezberlemiş İsrailli Katiller Yahudileri temsil etmemektedirler. Ama “başta Türk milletine ve Türk devletine ve insanlığın geri kalanına şu bayağı mesaj verildi: Beni kudurtma, kendimi kaybedebilirim” denilmiştir bu saldırı ile…

Kendini kaybeden zalimler insanımın kanına girdi.

Ülkemizin kararlılığı daha fazla insanımızın zarar görmesini önledi. Ama içimdeki öfke dinmiş değil.

Hitlere küfür etmenin tam zamanı ama yine insanlık bende kalsın.

Ortadoğu’da dünya yeniden kuruluyor.

Ülkemizin yükselen yıldızına gölge etmek isteyen iç ve dış düşmanlar yeni ve derin senaryolarla karşımıza dikiliyor.

O bakımdan çok uyanık ve şuurlu olmak lazım.

Sevgi ve saygılarımla….

 
Toplam blog
: 449
: 609
Kayıt tarihi
: 24.06.08
 
 

Rizede yayınlanan ilk renkli gazete ViraHaberin kurucusuyum 5 sene baş yazarlığını yaptım. İLESAM..