Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '12

 
Kategori
Güncel
 

Olimpiyat madalyasından utanç çıkarmak...

Olimpiyat madalyasından utanç çıkarmak...
 

Görsel Odatv'den alıntıdır


Olimpiyat gururumuz olan Aslı Çakır Alptekin altın, Gamze Bulut ise gümüş madalya aldı. 1500 metre finalinde sporcularımızın gösterdiği başarının öyküsü ise ilginç.

Altın madalya alan  Aslı, beden eğitimi öğretmeni İsmail Öncü sayesinde atletizme adım atar, ilk madalyasını 9 yaşında alır.

Anadolu lisesini bitirdikten sonra eğitime verilen iki yıllık aradan sonra 2004’te Dünya Gençler Şampiyonası’nda final koşan Aslı’nın kanında yasaklı madde çıkması şok etkisi yaratır. Rahatsızlığı nedeniyle eczanede vurulduğu iğnenin yasaklı madde içermesi genç sporcunun 2 yıl spordan men edilmesine neden olur.

 

Aşk engel tanımaz...

 

Spordan kopma noktasına gelen Aslı Çakır Alptekin’in yardımına şimdiki antrenörü ve eşi İhsan Alptekin yetişir. 8 yıl önce İstanbul’da tanıştıkları ve 6 yıl boyunca arkadaşlık yaptıkları Alptekin, madalyalara sahip milli sporcuydu. Aslı’nın haksızlığa uğradığını her zaman dile getiren İhsan Alptekin, kariyerini genç yaşta noktalar ve Aslı’yı zirveye taşımak için kolları sıvar.

 

2006 yılında cezası biten Aslı 2010’da Barcelona’da koştuğu yarışmayla atletizmde varım der. 2011’de eşi İhsan Alptekin ile evlenen Aslı düğün yapmaya fırsat bulamadan 2012 olimpiyatlarına hazırlanmaya koyulur.

 

Dumlupınar Üniversitesi’nden Beden Eğitimi Öğretmeni olarak mezun olan Aslı, Kütahya’da tartan pist olmadığı için her gün 80 kilometrelik yolu gidip gelerek Eskişehir’de olimpiyatlara hazırlanır.

Eşi İhsan Alptekin’in yaptığı çalışma ve araştırmaların ardından Kenya’da antrenmanlarını sürdürme kararı alırlar.

 

 Aslı, İstanbul’daki Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda Bronz,  Helsinki’deki Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’ye çok değerli bir altın madalya getirir.

 

Ve, Aslı 1500 metrede altın madalyayı ülkemize kazandırır.

***

Gamze Bulut ise Fenerbahçe’de yetişen atlet milli takıma yükselir,

Temmuz 2009’daYıldız Bayanlar Olimpik Yaz Festivali’nde 2.000 m engellide Avrupa üçüncüsü, aynı yıl Yunanistan’da yapılan Balkan Gençler Atletizm Şampiyonası’nda 3.000 metre engellide Balkan Şampiyonu olur. Londra’da düzenlenen 2012 Yaz Olimpiyatları’nda 1.500 metre branşında final yarışına kalmayı başaran en genç sporcu olan Bulut, 4.10.43'lük derecesiyle yine Aslı Çakır Alptekin’in ardından gümüş madalya kazanır.

 

 Aslı ve Gamze’nin ulusal gururumuzu kabartan başarısı medyada hak ettiği yeri alır almasına da Vakit gazetesinin internet sitesinde sporcularımızın fotoğrafları adeta “porno yıldızı muamelesi” yapılarak mozaiklenerek verilir!

 

İnternet sitelerinde haberin veriliş şekli ile malum site yer alınca, aşağıda  verdiğim linkteki gibi kullanılan görsel değiştirilir. Bu yazıda kullandığım fotoğrafın yerine mozaiklenmeye gereği duyulmayacak(!) görsel kullanılır.

 

Sonuç olarak ulusal onurumuzu kabartan Aslı ve Gamze 2012 olimpiyatlarına adlarını altın harflerle yazdırırken, malum site ise basın tarihinde 'olimpiyat başarımızdan utanç çıkarararak' layık olduğu yeri alır.

 İlgili haberin linki; http://www.habervaktim.com/haber/altinin-adi-asli-gumusun-adi-gamze-257655.html

 

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..