Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

Olmadı başkan!

Olmadı başkan!
 

Galatasaray Başkanı Adnan Polat


Karşılaşma sonrasında bir açıklama yapan Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Galatasaray'ın oynadığı oyunla galibiyeti hak etmediğini belirterek şunları söyledi:

“Galibiyeti hak etmesek de maçı yöneten hakem üçlüsünü eleştiriyorum. Hakem üçlüsü çok kötü bir maç yönetti. Benim bildiğim Merkez Hakem Kurulu (MHK), İstanbul takımlarının İstanbul dışında oynadığı maçlara İstanbul hakemi atamaz. Neden böyle bir uygulama yaptılar, arkasında ne var bilmiyorum. Kötü oynadık ve maçta sinirlerimizi kontrol edemedik. Ancak bu Eskişehirspor'un galibiyetine gölge düşürmemeli. Eskişehirspor galibiyeti hak etti.”

Olmadı Başkan, bu açıklama size yakışmadı. Galatasaray gibi, büyük ve köklü bir kulübün başkanının bu şekilde konuşmaması, lazım. Hakem konusunda keşke hiç konuşmasaydınız. Siz bu açıklamayla, sahada gereksiz yere hakeme itiraz eden Galatasaraylı futbolculardan ne farkınız kaldı. Madem onların yanlış yaptığını kabul edip ceza verdiniz, ki doğrusuda buydu, o zaman bu açıklama nedeniyle kendinize de ceza vermelisiniz. Yaptığınız hakem açıklamasının Galatasaray’a hiçbir yararı olmayacağı gibi, çok büyük zararları olabileceği aşikardır. Hakemler hata yapabilir, hatta kasıtlı bazı davranışlardada bulunabilir, bu durumda hukuki zeminde yapılabilecek bir şey varsa sonuna kadar, hakkımızı arayın, ancak bu şekilde imalı ve provakatif demeçler, gerginliğe ve düşmanlığa yol açmaktan başka hiçbir işe yaramaz. Umarım bu tür söylemleri bir daha duymayız.


Diğer yandan, Eskişehir bozgununun ardından Adnan Sezgin, Haldun Üstünel ikilisi düğmeye bastı. Sarı kırmızılı yönetim sabah idmanının ardından futbolcularıyla toplantı yaptı ve 8 haftada kaybedilen 10 puanın hesabını sordu. Üstünel ve Sezgin ikilisi, "Üzerinizde Galatasaray forması var. Kaybettiğiniz maçları seyredin ve puanı hak edip hak etmediğinize kendiniz karar verin. Hakeme itiraz etmeyi hak edecek bir futbol ortaya koyuyor musunuz? Oynadığınız futbol ve gösterdiğiniz mücadele asla bizlere yakışmıyor, Artık kendinize gelin. Disiplinsizliğe artık taviz yok. Kimse bize Galatasaray olduğumuz için 3 puan vermiyor. Sahaya kazanmak için çıkarız. Bunu aklınızdan çıkarmayın. Ligde hedefimizden uzaklaşmadan toparlanın. Bizi hayal kırıklığına uğratmayın" ifadelerini kullandılar.


Futbolcular sergiledikleri kötü oyun ve hakeme itirazları nedeniyle dün yapılan idman sonrası sert bir dille uyarıldı. Gereksiz kart gördükleri için Ayhan, Ümit, Arda, Meira ve Emre Aşık’a adam başı 5 bin Euro para cezası verildi.

 
Toplam blog
: 61
: 2135
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

İstanbulda yaşıyorum, bir kamu kurumunda memur olarak çalışıyorum. Kitap okumayı, satranç oynamayı, ..