Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '14

 
Kategori
Psikoloji
 

Ölüm acısı

Ölüm ne acıdır değil mi? İsmini bile duymak istemeyiz. Tüylerimiz diken diken olur. Yaşamadıkça ne demek olduğunu tam anlamayız. Falancı ölmüş, filancı ölmüş lafları bize sadece “Allah Rahmet Eylesin” lafını söyletir. 

Fakat; 

Bunu içimizde yaşadığımızda işte tam tanımı ortaya çıkar. İlk anda hiçbir şeyin farkına varılmaz. Her an geri gelecekmiş gibi kapılar gözlenir. O soğuk bedeni son kez görünce sanki kafaya bir sert bir cisim yemiş gibi fark edersin artık hiç ama hiç geri gelmeyeceğini… Yine de inanmak istemezsin hep bir umut vardır. Etrafta bir sürü insan vardır herkes konuşur bir şeyler anlatır, teselli vermeye çalışır, anlıyormuş gibi davranır, her şeye kafa sallarsın ama aslında hiçbir şey anlamazsın, hepsi bir kulaktan girip diğerinden çıkar. Ağzında zehir gibi bir tat, yediğinin içtiğinin hiç bir anlamı yoktur. Gözlerin görmez, kulakların duymaz olur. Son yaşadıklarını anlatır durursun. Gözünün önünde hep son dakikalar ve soğuk beden vardır. Birde her an geri gelecekmiş umudu… Artık hiç bir şeyin anlamı kalmamıştır. Vazgeçilmez para, kariyer, hırs önemini yitirmiştir. 

En iyi ama en iyi ilaç ZAMANDIR… Günler geçerde geçer de, sen o son yaşadığın dakikalardan uzaklaşmamak için hiç geçmesini istemezsin günler geçtikçe umutlar tükenir. Yavaş yavaş kabullenme başlar. Hep yaşananlar akla gelir. Önce her her dakika, her saat, her gün sonra haftada bir, ayda bir lafı edilir ama o acı hep bir yerlerde durur. Artık senin için yeni bir hayat başlar. Eğer ders alabiliyorsan bu dönemden sonra dünya malına tamah etmemeyi öğrenirsin. Ölüm acısı yaşamamış olan hiç kimse gerçek hayatı tam anlamıyla farkında olarak yaşamıyordur. Bu acı seni büyütür, olgunlaştırır, farklı bakışlarla seni yeniden doğurur.

İşte şimdi birisi öldü denildiğinde sadece “Allah Rahmet Eylesin” deyip geçemezsin. Yıllar yıllar önce bile ölüm acısı yaşamış olsan bile o gün o dakikayı ve o anı iliklerine kadar yaşamış olursun. 

Tek avutan ise canı veren de alan da Allah’tır. Bize kabul etmek düşer olur. 

http://dilekhorasandagli.blogspot.com.tr/

 

 

 

 
Toplam blog
: 6
: 227
Kayıt tarihi
: 31.10.14
 
 

İlkokula başladığım dönemden tutunda 2013 yılına kadar okula gittim. Bilgisayar Teknolojileri, İş..