Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '14

 
Kategori
Güncel
 

Ölüm insan olmanın fıtratıdır

Ölüm insan olmanın fıtratıdır
 

BU SUYUN KAYNAĞI FITRATTAN GELMEKTE BİLEMEMEKTESİNİZ.


Yine maden, yine bir facia ve ortadan kaybolan patronlar nerdesiniz? Eminim şu an bu olaydan minimum maddi kayıpla nasıl kurtulacağınızın derdine düşmüşsünüzdür. Ölüm fıtratında var dediydik değil mi? Somada bize beyan edilen üçyüzün üzerinde yuvalar yıkılmıştı. Maden ocağı sahipleri ( Ocakları başlarına yıkılasıcalar demeyeceğim çünkü onların fıtratında yok onlar ayrıcalıklı,  birazcık PATRON olurlar) hala ortalıkta dolanıyor.

Gelelim şu fıtrat meselesine ölüm sadace madencinin fıtratında değil bütün insanların ve canlıların fıtratında vardır. Biz sadece ihmallerle gelenin fıtratmı,kazamı orasını anlayamıyoruz. Ermenek de bir maden kazası,yine madenci olmanın fıtratı diyecekler ama bu fıtratın sorumlusu kim yada kimler? Denetimler bu kadar özensiz itinasız yapılmamalı,sonuçta siz oraya uygundur diye raporun altına imza atarken; burda çalışan yüzlerce çalışanın, madencinin madende ölmesi kaçınılmazdır diyorsunuz. Adamlar bangır bangır bağırıyorlar daha ne yapsınlar? Denetlemeye gelenler madene bile girmeden yedirilip içirilip gönderiliyor bizede fıtratımızı boyun eğmek düşermi desinler. Ne desin bu ömürleri kömür karasına karışanlar, kömüre canını adayanlar bilmiyorum.                    

Ne dedi çalışma bakanımız  bu maden kapatılacaktı. Kapatılmamış. Ne diye; araya elli tane adam girmişmiş. Patron biraz daha madencilerin kanlarıyla canlarıyla köşe olsun, elli tane adamı devreye sokabilecek güce nail olsun. Olsun: İtirazımız yok.Ama çalışanlarının canları pahasına değil, bırakın madencilerde eceliyle ölsün. Sizin sorumsuzluğunuzun sonucu gelen ecel, onların  ne kaderi, nede fıtratı siz imzayı atıyorsunuz. Kadere inanmadığımı düşünebilirsiniz. İnançlı bir insanım,ama böyle birilerinin ihmali ve sorumsuzluğunda gelen ölümler ne kader,nede fıtrat, büyük balık küçük balığı yutar. Bilmezler ama bir gün madencilerin fıtratında olan ölüm onlarada gelecek.

ÖLÜM SADECE İNSANLARIN DEĞİL BÜTÜN CANLILARIN FITRATINDA VAR.(BİLDİĞİM KADARIYLA PATRONLARDA CANLIYDI)

 
Toplam blog
: 173
: 568
Kayıt tarihi
: 15.01.10
 
 

Kamuda çalışıyorum, dünyalar tatlısı üç tane yavrum var. Burda bulunmamın sebebi hayatı sizlerle ..