Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '14

 
Kategori
Güncel
 

Ölümsüzlük Partisi

Ölümsüzlük Partisi
 

Google


Abidik gubudik şeyler için, habire parti kuruluyor, bari ölümsüzlük için parti kurulsun da, siyaset gerçekten bir işe yarasın.

Bugün için Dünya’da ölümsüzlük konusu için siyasal mücadele veren partiler, 4 ülkede mevcutmuş:

ABD, Rusya, İsrail, Hollanda.

http://en.wikipedia.org/wiki/Biological_immortality

http://ieet.org/index.php/IEET/more/konovalenko201207261

http://ieet.org/index.php/IEET/more/longevityparty20120729

Bugün doğada biyolojik olarak ölümsüz olduğu kabul edilen canlılar mevcut.

İnsan içinse (donanım) ölümsüzlük, şimdilik klonlama ve gövde nakli ile mümkün. 2002 gibi insan klonlandığı ve (10 tane falanın) Doğu Avrupa’da yaşadığı haber olmuştu bir zaman. Bu işi yapabilecek olan White ise, gövde naklini yalnızca yasak olduğu için beceremedi, maymunlarda becermişti.

http://en.wikipedia.org/wiki/Head_transplant

Artı: İnsan için yazılım ölümsüzlüğün 2045-2050 gibi mümkün olacağı önesürüldü.

http://blog.milliyet.com.tr/2045_te_insan_beynini_kopyalayip_ilk_e_insani_yaratacagiz/Blog/?BlogNo=307586

Br soru şu olabilir:

İnsanlar ölümsüzlük isterler mi?

Stephen Hawking ve Bill Gates, istemediğini beyan etmişti:  Olabilir, zevk meselesidir.

Rusya’da ise, insanların % 9’u ölümsüzlük istediğini beyan etmiş. (Bakınız yukarıdaki link.) Tabii ki bu % 91’inin ölmek istediğini beyan etmesi anlamına gelmekte.

TC için bu oran, ne olurdu acaba?: % 99’unun Müslüman oldğu öne sürülen ve ölümün Allah’ın emri olduğunu savunan caanım ülkemiz halklarından, % 1’den fazla ölümsüzlük meraklısı çıkacağına bahse girerim şimdiden.

Tabii, Allah mahfaza: Erbakan, Türkeş, Ecevit, Özal, hala sağ olsaymış, ne yaparmışız acaba? Koalisyon kurarlar mıydı AKP’ye karşı mesela?

Geyik bir ölümsüzlük karşıtlığını şimdiden eleyelim:

Diyelim, hiç olmazsa 5 bin yıllığına aynı 10 milyar kişinin yaşamasıyla, bugüne kadarki 5 milenyumluk tarihte yaşamış 100 milyar kişinin yarattığından farklı bir geçmiş-gelecek (geçmiş de) olmayacaktır, buna eminiz: Çünkü, insanlar, başkalarının (özellikle ebeveynlerinin) hatalarından hiçbir halt öğrenmedikleri gibi, kendi hatalarından da hiçbir halt öğrenmiyorlar. Öyle olmasaydı, örneğin TC’de bugün yaşayan 78 milyonun 40 yaş üzerindeki 40 milyonu, o kadar dini, ahlaki, siyasi, hukuki hatayı (yani herzeyi) kezlerce yeniden yeniden onyıllar boyunca yapmazdı o zaman.

Bu, ölümsüzlük partisi için siyasal bir dayanak olabilir pekala.

O nedenle, soru şu olabilir:

Einstein ve onun gibileri yaşasaydı, bugün ne değişirdi acaba?

Örneğin bugün için 100 küsur yaşında olacak bir ölümsüz-Einstein, IŞİD’e atom bombası atılması için, Obama’ya mektup yazar mıydı acaba? Ya da (daha önce reddettiğinin tersine davranıp) direk İsrail cumhurbaşkanı olup, kendi mi (emirle) atardı o bombayı?

Konuyu bağlayalım:

Eratosthenes, Dünya’nın çevresini onun dolaşılmasından 1.800 yıl önce hesapladı ve bu süre içinde bu bilgi inkar edildi, Dünya’nın yuvarlıklığı dahil. Eratosthenes bir şey yitirmedi, onun yerine 80 milyar kişi, b konuda eksi zekalı ve eksi bilgili  yaşadı yalnızca.

Bugün için, ölümsüzlük bilgisinin mümkünlüğünün, bol doktor bulunan sosyal çevremde bile inkar edildiğini, 15 yıldır bizzat yaşıyorum. Global krizler nedeniyle bu bilginin uygulanması, belki 500 yıl daha alabilir. Olsun, ölümsüzlüğün adı üzerinde: Acelesi yok: Kim inkar ederse etsin, bir gün mutlaka.

Dolayısıyla;  küçük / yeni / marjinal / farklı partilere, bir de  ölümsüzlük partileri eklendi ve er veya geç onlar istedikleri sonuca ulaşacaklar, buna emin olabilirsiniz.

Evet:

Gelecek uzun sürer ve hep gelir.

Ancak:

Ölümsüzlük partisinin iktidarı çoook sonra, (o zamanki BM’mside yer alcak) Uzay Devleti’nden bile sonra. Hatta, belki 2. Sanayileşme’nin bitiminden bile sonra.

 
Toplam blog
: 2216
: 514
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Serbest yazarım. 1960 doğumluyum. BÜ İşletme mezunuyum. ..