Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '12

 
Kategori
Futbol
 

Ömer Özdamar gözüyle Beşiktaş-Eskişehirspor maçının panoraması…

Ömer Özdamar gözüyle Beşiktaş-Eskişehirspor maçının panoraması…
 

Eskişehirspor Skibbe’nin yerine getirdiği yeni Teknik Direktörü Ersun Yanal adına çok önemli bir maçtır. Çünkü hem ilk maçı olması hem de futbolcularını tanıması için fırsattır.

Maç başladı, Ersun Yenal ruhu esti. İlk 10 dakikada Beşiktaş sahasından çıkamadı. Beşiktaş ceza alanı dışında en az 5-6 Eskişehirli oyuncu pres yaptılar. Ancak bu durum saman alevi gibi çabuk söndü. Beşiktaş ipleri ele geçirdi ve Eskişehir’e maçın büyük bölümünde top göstermedi.

İlk yarıda 5-6 net gol pozisyonu bulan ancak golü bulamayan Beşiktaş, 2. yarıya da hızlı başladı. Kornerden gelen topu Sivok vurduğu kafayla tabelayı Beşiktaş adına 1-0 yaptı. Golden sonra ise ne olduysa oldu, Beşiktaş tamamen kendi sahasına yaslandı. Eskişehir beraberlik golü için geldikçe geliyor, bastırdıkça bastırıyor, tabi orta saha çabuk geçiliyordu. Dakika 75 oldu ve bu maçı ya Beşiktaş 2-0 kazanır ya da berabere kalır öngörüsünü bulundum. Çünkü Eskişehir neredeyse 3 forvetle oynuyor, geriyi tamamen boş bırakıyor… Eskişehir gol kaçırıyor, aynı şekilde kontratakla Beşiktaş gol kaçırıyor… Bu döngü 90. dakikaya kadar sürdü. Mustafa Pektemek golü attı ve maç 2-0 Beşiktaş galibiyetiyle bitti…

Sezon başından beri Beşiktaş’ın forveti Edu’yu hiç tutmadım. Sanki Beşiktaş’a golcü diye yutturulmuş bir menajer hapı diyorum ben… Forvet elbisesi Edu’ya oturmuyor, kısaca EDU ile Beşiktaş gol atmakta çok zorlanır çok…

 

İnönü stadyumu zaman zaman sisin hakimiyetine girse de Beşiktaş koşan, boğan, ısıran yani maçın tek hakimiydi. Eskişehirli oyuncular ise 5’er, 10’ar dakikalık bölümlerle karşılık verdiyse de asla oyuna hakimiyet kuramadı.

 

Maçın hakemi Yunus Yıldırım, genel olarak oyunu kesmeme adına düdüğünü çok az çaldı. Yalnız hızlı oynatacağım derken yüzde 100 faulü görmemesine neden olmamalıdır. Nasıl mı? 51. dakikada Beşiktaş ceza alanı dışında yüzde 100 faulü vermedi, aynı top gitti, kornerden Beşiktaş’ın golü oldu. Bunun dışında hakem iyiydi. Hele ekranların sağında görev yapan yan hakem sise rağmen ofsaytları hiç kaçırmadı.

 

Beşiktaş, bu galibiyetiyle Fenerbahçe’nin 1 puan altında yani ensesinde olduğunu göstermiştir. 

 
Toplam blog
: 689
: 2433
Kayıt tarihi
: 17.01.07
 
 

 2007 yılından beri Milliyet Blog'da yazarım. 2009 yılında 'Normal Ötesi Aşk' ve 'Normal Ötesi Aş..