Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '15

 
Kategori
Magazin
 

ÖNE ÇIKAN YAZ YENİLERİ

ÖNE ÇIKAN YAZ YENİLERİ
 

Yaz pastasından büyük lokmayı kapmak için rekabete hız veren kanallar, imkânları elvermediği için sıcak günleri ekran karşısında geçirmek durumunda kalan izleyici kitlesini çekme gayretinde. Biz de yazın başlayıp geçen dönemlerde olduğu gibi yeni sezona da sarkma ümidiyle yola çıkmaya hazırlanan yapımların neler vaat ettiğine göz atmayı sürdürüyoruz. Bu yazıda da ‘Unutamadım’ ve ‘O Aşk Benim’ dizilerine ön değerlendirmede bulunacağız.

 

EMRAH ‘UNUTAMADIM’ DEDİRTEBİLECEK Mİ?

İstenilen verimliliği elde edemediği için Perşembe’den Pazar’a gün değişikliğinde çare arayan ancak yine başarılı olamayarak bu kez Pazar gecesinin ikinci kuşağına gönderilen ‘Serçe Sarayı’nı 13. bölümde noktalayacak olan Star TV’nin, yaz için umut bağladığı ‘Çilek Kokusu'nu daha önce ele almıştık. Star’ın bir diğer yaz iddiası, Gold Film’in yapımcılığını üstlendiği ‘Unutamadım’

‘Unutamadım’ neden iddialı derseniz… Dizinin ilk kozu, Emrah! Canlandıracağı kaymakam rolü için kilo vermeye başlayan Emrah’ın, uzun bir aradan sonra ekranlarda görünmesi hayranlarını çekme açısından dizinin baş avantajı. Yağmur Yapım-Esin Yağmurdereli’nin 2009’daki dizisi ‘Hicran Yarası’ ile en son TRT ekranlarında yer alan Emrah’ın yüz özleminin yanı sıra ‘Kara Para Aşk’ta da yer alan Tuvana Türkay’ın varlığı da ‘Unutamadım’ın artı hanesinde… Fanlarının Engin Akyürek’le bir dizide başrol paylaşmasını arzuladıkları Tuvana Türkay’ın bu dizideki rolü ne olacak bilemeyiz ama fan çekiciliği bakımından önemli diyebiliriz.

Bunun ötesinde ‘Unutamadım’ın bir başka özelliği, 2002’deki ‘Kınalı Kar’ dizisinden sonra Emrah ile Nurseli İdiz ve Engin Şenkan’ı yeniden bir araya getirecek olması. İki deneyimli oyuncunun Emrah’ın rolüne desteği büyük olacaktır kuşkusuz.

‘Umutsuz Ev Kadınları’ndaki Emel karakterinde başarılı bir performans sergileyen, Pulitzer ödüllü oyun ‘Müziksiz Evin Konukları’yla Sadri Alışık Ödülleri’nde En Başarılı Kadın Oyuncu seçilen Özge Özder ve yönetmenlikten oyunculuğa tiyatro-sinema-dizi üçgeninde başarılı işlere imza atan Hakan Boyav da ‘Unutamadım’ın elini güçlendiren faktörler.

Nihat Durak yönetmenliğindeki dizinin iddiasını gerçekleştirebilmesi için sadece tiyatro kökenli isimlerin ağırlığındaki oyuncu kadrosu yeterli değil tabii ki… Bunun ötesinde ‘Unutamadım’ın öykü olarak verebilecekleri de önemli.

Orhan isimli küçük bir çocuğun anne-babasının amcası tarafından öldürülmesinin ardından öğretmeni tarafından İstanbul’a kaçırılmasını ve acı anılarla uzaklaştığı Milas’a yıllar sonra kaymakam olarak dönüp geçmişin sırlarını ortaya çıkararak intikama odaklanmasını işleyecek olan içerik, izleyicisine ne derece çekici gelecek göreceğiz. Bu noktadaki sonucu da ‘oyunculuk-yönetmenlik-senaryo yaratıcılığı’ üçgenindeki denge belirleyecek!

Sonuçta; Star’ın yeni dizisinin başarıyı yakalayıp izleyicisine ‘Unutamadım’ dedirtebilmesi için Emrah faktörünü çok iyi kullanıp karakterleri en doğalından yaratması ve mantıklı bir akışla işleyip samimiyetini aktarabilmesi gerekiyor.

 

FOX’TAN YENİ BİR SAHİPLENME DİZİSİ DAHA

‘O Hayat Benim’ dizisiyle çalınan bir hayatın yarattığı girdapları ve aşk çatışmacılığını izleyicisine sunan FOX TV, bu türün getirisinden layıkıyla faydalanmakta. İlk bölümlerin bocalamasının ardından kendini kabullendirmeyi başararak zirvelerden inmeyen ‘O Hayat Benim’ her ne kadar sabırları zorlayacak hale gelmiş olsa da yine de ekranın gözde işlerinden.

Bu dramatik yapımın yanı sıra ‘Kiraz Mevsimi’ ile de başarıyı yakalayıp romantik komedi türünün çekiciliğini kullanan kanal, bu yapımları yaz tatiline yollarken boşluklarını hissettirmeyecek bir diziyi ekrana çıkartmaya hazırlanıyor. Hem de her iki yapımın özelliklerini tek bir işte toplayarak!

Pastel Film imzasını taşıyacak olan yeni FOX dizisinin ismi, ‘O Aşk Benim’… Yani hem bir sahiplenme öyküsü, hem de romantik komedi olarak çifte kavrulmuş bir iş izlenimi uyandırıyor ilk etapta.

Bursa’nın zengin ailelerinden birinin varisi olan Ejder’in İstanbul’da tanıştığı Nağme ile jet hızıyla evlenerek onu ailesinin yanına götürmesiyle gelişecek olan öyküsü, bu profiliyle ‘Aşk Yeniden’den esintiler de anımsatmıyor değil aslında!

Piyanist Nağme’nin evlilik üstüne kafa karışıklıkları ve engellere rağmen pes etmeme çabasıyla komedisini yaratacağını düşündüğümüz ‘O Aşk Benim’in kadrosu da tam yaza ve romantik komedilere özel kıvamda…

Müzik yönünün dışında ‘Survivor’ ve ‘Selena’ dizisinden aşina olduğumuz Gökhan Keser’in başrolünde gövde gösterisi yapıp çekiciliğini yaratacak olan yapımda; yer aldığı çeşitli yapımlarda yılların deneyimini konuşturan Güven Hokna, ‘Diğer Yarım’ın Devran’ı Ruhi Sarı, Miss Turkey 2013 birincisi Rüveyda Öksüz ve en son ‘Acil Servis’te karşımıza çıkan Seda Akman gibi isimler de rol almakta… Yani eğlenceli-çekişmeli bir aşk öyküsü için temel elementler hazır.

Neticede; Olay, konusu ve kadrosu sempatik duran dizinin bu harmanını iyi yoğurabilmekte! ‘O Aşk Benim’, her anlamda sahiplenmeyi başarırsa ve kanalı da yeterli özenle yeni dizisini sahiplenirse izleyicinin de sahiplenmemesi için bir sebep yok.

 

Anibal GÜLEROĞLU

guleranibal@yahoo.com

www.twitter.com/guleranibal

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..