Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Temmuz '10

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Onlar artık aile içi iletişim uzmanı...

Onlar artık aile içi iletişim uzmanı...
 

Akdeniz Belediyesi,Eğitim çalışmalarında halka yön veriyor.


Akdeniz Belediyesi ile Mersin Kişisel ve Kurumsal Geliştirme Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Aile İçi İletişim ve Kişisel Gelişim’ kursu sona erdi. Her yaş ve farklı meslek grubundan insanın katıldığı, 4 ay süren kursu başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikaları törenle verildi. Akdeniz Belediyesi, klasik belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra, kişisel eğitim ve gelişime yönelik programlarını da sürdürüyor. Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk’ü makamında ziyaret eden, Mersin Kişisel ve Kurumsal Geliştirme Derneği Başkanı İrfan Demirbilek ve kursiyerler, sertifikalarını Başkan Türk ile Akdeniz Kent Konseyi Genel Sekreteri Mustafa Güler’den aldılar.

Ziyarette konuşan Başkan Türk, aile hayatı ve günlük yaşamda önemli bilgiler ve davranış modelleri kazandıran kursa katılımları ve başarıları dolayısıyla kursiyerleri kutladı. Kursun verilmesinde emeği geçenlere de teşekkür eden Başkan Türk, “Gerçekten de eğitimin yaşı ve zamanı yoktur. Çünkü insan, yaşamının her çağında yeni ve farklı bir şeyler öğrenir. 60-70 yaşında kursa gidip okuma ve yazmayı öğrenen, üniversite sınavını kazanıp fakülte bitiren insanlarımız en güzel örneklerdir. Bu insanların okuma azmi herkese örnek olmalıdır” dedi. Başkan Fazıl Türk, bir toplumun olmazsa olmazları arasında ilk sırada gelen alanın eğitim olduğunun altını çizerek, “Ülkemizin bu konuda son dönemlerde iyiye gittiğini söyleyebiliriz. Nitekim eğitim hizmetiyle ilgili bütçe, yatırım ve projelere ağırlık verildiğini görüyoruz. Günümüzde ülkeler, artık ordularıyla değil, bilimde elde ettikleri güçle anılmaktadır. Bu dünyada büyümek, gelişmek ve ilerlemek isteyen bir ülkenin, eğitimi ve geleceği inşa edecek yeni nesle sahip çıkmasından başka çaresi yoktur” diye konuştu. Kendi iç yolculuklarına çıkma cesareti göstermelerinden dolayı kursiyerleri kutlayan Akdeniz Kent Konseyi Genel Sekreteri Mustafa Güler de, “İnsanın eli boş dönmeyeceği tek yolculuğu, kendi içine yaptığı yolculuktur. Bunu becerenler için gerçekten büyük bir başarıdır. İnsanın kendi iç dünyasına yolculuğa çıkması ve oradan dolu dolu dönmesi kadar büyük bir fazilet olamaz. Tabi insanın buna cesaret etmesi de çok önemlidir. Çoğu zaman kolaya kaçar, hep başkalarını suçlar, iç dünyamıza girmeye cesaret edemeyiz. Ama sizler bu cesareti gösterdiniz, sizleri yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu. ‘Aile İçi İletişim ve Kişisel Gelişim’ kursunun, Akdeniz Belediyesi ile Mersin Kişisel ve Kurumsal Geliştirme Derneği ortaklığında düzenlenen 2’nci kurs olduğunu hatırlatan Dernek Başkanı ve Eğitmen M. İrfan Demirbilek de, kursa destek veren Akdeniz Belediyesi ile Sosyal ve Kültürel İşler Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

Kursa 25 ila 65 yaş arasında ev hanımları, öğrenciler, memurlar, işadamları ve çeşitli meslek grubundan insanın katıldığını belirterek, kursun içeriği hakkında da bilgi veren Demirbilek, “Kişinin zihin ve beden çalışmasının maksimum noktaya taşımak için bir takım tekniklerin öğretildiği bir program. Kursiyerlerimize, aile içinde yaşanabilen sorunların nedenlerinin ortadan kaldırılması ve kişinin iç dünyasına yapacağı yolculuğun tamamlanması, bir takım farkındalıkların yaratılmasıyla ilgili teknik bilgiler aktarıldı” dedi. Sosyal yaşamda etkili olacak bir programdan faydalanma imkânı sundukları için Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk’e teşekkür eden kursiyerler ise, benzeri kursların sürmesini diledi. Konuşmaların ardından Akdeniz Belediyesi ile Mersin Kişisel ve Kurumsal Geliştirme Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Aile İçi İletişim ve Kişisel Gelişim’ kursunu bitiren kursiyerler, Başkan Türk ve Akdeniz Kent Konseyi Genel Sekreteri Mustafa Güler’in elinden sertifikalarını aldılar. Başkanlık makamındaki tören, fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..