Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

E. Kurmay Yarbay Mustafa Kemal Öztürk

http://blog.milliyet.com.tr/emeklibirsubay

01 Eylül '10

 
Kategori
Dünya
 

onların dünyası niye bizimkine benzemiyor?

onların dünyası niye bizimkine benzemiyor?
 

Bir ulkede, bazi insanlarin gorevi unutmamak olmali!

Biz unuttukca, onlar hatirlatacaklar!

***

Sili denilen bir ulkede gunlerce sonra, toprak altinda kalan 32 madenciye ulastilar! Madende patlama oldugunda, bu madenciler, ancak 32 kisinin sigabilecegi siginak turu bir odada toplanmislar. Burada kendilerine 2 gun yetebilecek su ve yiyecekleri varmis... Gunler sonra buldular. Saglar. Hatta, iscilerle video gorusmesi yaptilar. Bu iscilerin hayatini kurtarmak icin; NASA'dan ve Denizalti personelinden yararlaniyorlar. Iscilere ulasabilecekleri bir kurtarma tuneli acmalari aylar surecek bir calistirma gerektiriyormus.

Aklima, 'kahramanca yapilan calismalardan sonra' toprak altinda biraktigimiz iki iscimiz geldi...

***

Martin Luther King'i bilirsiniz. O'nun 1960'li yillarda verdigi meshur bir nutuk var. "I have a dream. - Bir ruyam var!- Iste bu meshur nutugun verildigi yerde, asiri sagci bir radyo-televizyon spikerinin yaptigi toplantiya binlerce, onbinlerce kisi katildi. Bu spiker; Obama'ya kominist de dedi, sosyalist de... En son olarak da Obama'nin 'Irkci' oldugunu soyledi...

Sessiz sedasiz dagildilar.

Hukumetin savcilari kimseyi iceri atmadi...

***

Bush'un savasi sona erdi. Obama; "kutlayacak bir zaferimiz yok!..." dedi. Yuzbinlerce buruk insan geride kaldi.

Bush'un savasina girmedigimiz icin yirtinan insanlari/buyuklerimizi hatirladim. O zamanda Meclisin cogunlugu 'savas' icin "evet" ciydi. Bush'un bizim Amerikayi ziyarete giden yetkilileri azarlayip, 'Gidin tezkereyi gecirin. Ne ariyorsunuz buralarda?" dedigini gun gibi hatirlarim.

O donemde, tezkereye kim ne demisti? Hatirliyaniniz var mi?

***

New York kentinde, Muslumanlar cami yaptiriyorlar. Ikiz Kulelerin oldugu yerlere yakin. Amerikali sagcilar ayakda: "Baska yere yapsinlar!..." diyerek gosteri yapiyorlar.

New York Belediye Baskani ise; "Muslumanlara cami yeri icin hayir demek, kendimizi inkar olur!.." dedi.

Bizde; yetkililer, Alevilerin iki istegine 'evet' diyemiyormus! "1. Cem evleri icin izin. 2. Din dersi mecburi olmasin!.."

Ne komik degil mi? "sen yetkiyi kimden aldin?" diye boburlenen Kocaman Genel Baskan; Alevilerin bu iki kucuk istegine 'yetki bende!..." diyerek, 'evet' diyemiyormus!

***

Onların dünyası, niye bizimkine benzemiyor?

 
Toplam blog
: 798
: 2506
Kayıt tarihi
: 25.07.06
 
 

Harp Okulu 1974 mezunuyum. 1983'de Kurmay Subay olarak mezun oldum. 1987 yılında Silahlı Kuvv..