Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Öpüşen çiftlere tıbbi(!) müdahale

Öpüşen çiftlere tıbbi(!) müdahale
 

Bu enteresan ve enteresan olduğu kadar da düşündürücü haberin kaynağı, Doğan Haber Ajansı Zonguldak temsilciliği. Ve Milliyet web sitesinden okuduğumuz haberin tam metni:

“<ı>Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, emekli doktor C.C.(60), dün sahil kenarındaki bankta sevgilisiyle öpüşen 18 yaşındaki A.K.’ya, ‘Neden sokak ortasında öpüşüyorsunuz?’ diyerek tepki gösterdi. A.K.’nın ‘Sen niye karışıyorsun?’ diye karşılık vermesi üzerine ruhsatsız silahını çeken C.C., kurşun yağdırdı. Ağır yaralanan K., hastaneye kaldırılırken, C.C. gözaltına alındı.”

Vallahi gülsek mi, ağlasak mı, yoksa ağlanacak halimize mi gülsek, gülünecek halimize mi ağlasak karar veremedim doğrusu. Burada durum tam anlamıyla iç içe geçmiş sosyal bir örgüdür aslında. Öpüşmeyi ve sevişmeyi bilememenin, bu “kültürü” sağlıklı bir şekilde içselleştirememenin yaptığı dip ile sosyal hoşgörüsüzlük ve sevgisizliğin yaptığı insanlık dışı pikin çatışması sonucu ortaya çıkan iğrenç bir paradigmadır, temelde yaşananlar.

Elbette ki Zonguldak’ta yaşanan bu münferit olayın altında yatan, kendine özgü birtakım özel sebepleri ve unsurları olabilir. Muhtemelen de vardır. Ben bu tespit ve düşüncelerimi, direkt olarak, bu tatsız ve aynı zamanda da sevimsiz olayı zemine oturtarak yapmıyorum. Bu hadisenin altında “<ı>bastırılmış cinselliğin, saptırılmış filimselliği” boyutu vardır.

Geçtiğimiz zamanlarda, direkt bu konularla ilgili olarak kaleme aldığım üç farklı yazımın linkini, aşağıda bilgilerinize sunuyorum. Orada yazdıklarımı, bugün tekrar etmek yerine, linkleri tıklayıp okumanızı rica edeceğim. Yazıları okuduktan sonra; asabi doktorumuzun Fransa Demiryolları İşletmesine tayinini isteyenleriniz çıkabileceği gibi, ilk öpüştüğünüz genci hatırlayıp yüzünüzün kızardığına ve ne hikmetse hafif yollu heyecanlandığınıza bile şahit olabilirsiniz. Bastırılmış cinselliğini, saptırılmış filimselliği ile yaşayanların, aslında ne kadar da içimizde olduğunu bir kere daha hatırlarken diğer taraftan.


@ “Fransa’da Rayların Üzerinde Öpüşmek Yasaktır”: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=26374 ya da http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=168966

@ “Öpüşmek ve Seks Yaşamındaki Derin Anlamı”: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=156990

@ “Bastırılmış Cinselliğin Saptırılmış Filimselliği”: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=25860

Bu blog Milliyet.com.tr sitesinden 619 kez görüntülenmiştir

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..