Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Orgazm taklidi yapmaktan vazgeçin artık 2

Orgazm taklidi yapmaktan vazgeçin artık 2
 

Orgazm taklidi yapmaktan vazgeçin artık 2


Geçen haftaki yazımdan sonra, sayısız telefon ve mesaj aldım. Hatta bana ulaşanlar arasında erkekler bile vardı. Bu o kadar önemli bir konu ki, eşinin orgazm olamamasını önemseyen, beraberce zevk almak ve sağlıklı bir cinsel hayatı yaşamak isteyen bu erkekleri de ayakta alkışlıyorum.

Geçen haftanın özeti şu aslında: Sağlıklı bir cinsel hayat, sağlıklı cinsel organlar demek. Erkeğin cinsel sorunları üzerinde açıkça durabiliyor ve sonunun çözümü için tedavi planlarını düşünüyorsak, neden aynı konuda kadını dışlıyoruz?

Kadındaki orgazm olamama sorununun altında vajina bölgesinin form kaybetmesi konusunun yattığını geçen hafta yazmıştım. Şimdi sıra bu sorunu nasıl çözümleyeceğimize geldi.

Sorunun temeli

Vajinanın iç bölgesi mukoza adını verdiğimiz bir dokuyla kaplıdır. Farklı sebeplerden dolayı bu tabaka zayıflar hatta bu tabaka doğuştan da sağlıksız olarak gelmiş olabilir.

Östrojen azalıyor

Yaşa bağlı olarak östrojen seviyesinde düşme yaşanır ve bu durum genital bölgenin eski özelliğini kaybetmesine dokuların zayıflamasına ve vajen salgısında azalma, kuruluğa sebep olur. Bölgenin PH’ı yükselir ve doğal olarak bölgede yaşayan laktobasillerin azalması, kaşıntılı bakteri oluşumunu tetikler.

İdrar kaçırma

İdrar kanalının zayıflaması, idrar kaçırma, tutamama ve hatta sık sık idrara çıkma sorununu tetikler. Bakın bunlar geçici şikayetler değildir, her geçen yıl artarak devam edecektir.

Kolajen azalması

Vajinanın iç kısmında epitel dediğimiz vajen kanalı boyunca devam eden bir hücre tabası vardır. Bu dokunun amaçlarından birisi cinsel ilişki sırasında sürtünmeden dolayı oluşacak hasardan bölgeyi korumaktır. Fakat yaşa bağlı olarak bu mukozanın beslendiği kolajen miktarında azalma dolayısıyla yeni bir sorunu daha gündeme getirir.

Gevşeyen vajen kanalı

Bir başka sorun ise, gevşeyen, sıkılığını kaybeden vajen kanalıdır. Genellikle yaşa bağlı ve doğumlardan sonra hemen hemen her kadın bu sorunu yaşar.

Klitoris hemen üzerinde bulunan ve venüs tümseği dediğimiz kıllı alanın sarkması ya da aşırı yağlanması sonucunda, içeri gizlenir ve uyarıları alamaz.

Aslında buraya kadar saydıklarım sadece orgazm olamamayı değil, sağlık açısından da kadını etkileyen konulardır.

Son zamanlarda gündemde olan vajina kararması ise, tüm bu oluşumlardan ve hormonel dalgalanmalardan sonra yaşanan, sadece estetik bir sorun oluşturan bir durumdur.

İşte bu saydıklarımın hepsi, orgazm olmayı engelleyen faktörledir. Gelecek hafta nasıl çözümleyeceğimize bakacağız.

Bedeninize ve ruhunuza iyi bakın…

 Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Op. Dr. Bülent Cihantimur

http://www.bulentcihantimur.com

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 85
: 1037
Kayıt tarihi
: 18.05.15
 
 

28 Haziran 1970 tarihinde Kars'ta dünyaya geldim. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesinin ard..