Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '09

 
Kategori
Güncel
 

Ötekiler

Ötekiler
 

Bindik alamete, gidiyoruz kıyamete


Bazı konularda yazmak, insana sıkıntı veriyor. Ne kadar çok yazsam da, beynimi boşaltamıyorum. DTP Millet vekillerini, hakim karşısına çıkarmak, başlı başına, siyasi bir sorun oldu. Mahkeme, zorla getirilmeleri için, tebligat çıkarmış. Polis zoru ile, mahkemeye çıkarılacaklar. Elbette, bu durum iç açıcı bir manzara çıkarmayacak ortaya. Elbette, böyle olmamalıydı. Elbette, milletvekillerinin, dokunulmazlıkları, bu kadar sınırsız da olmamalıydı.

Herkesin, konuşma özgürlüğü var. Ama, hiç kimse, konuşarak, başkalarının özgürlüğünü tehdit edemez. DTP Millet vekilleri, işte bunu yapıyorlar. Şöyle olursa, siz kaybedersiniz, böyle olursa, sizi mahvederiz.

Siz kim? Biz kim. Önce buna bir açıklık getirmek lazım. Siz ve biz, aynı milletin fertleri değilmiyiz? Hangi tarafın ölüleri, sizi üzüyor, hangi tarafın ölülerine, seviniyorsunuz? Siz, ölümlerin bitmesini istemiyormusunuz? İstiyorsanız, neden öldürme tehditi ile sorunları çözmeye kalkıyorsunuz. Hadi, gelin öldürün. Hadi tüm ülkeye döşeyin mayınları.

DTP genel başkanı diyorki:" Parlemento, bizi ötekileştird"i. Bence, bunun tersini söylemesi gerekirdi. DTP, bizi, (ötekiler), olarak görüyor. Ötekiler, artık bu tür tehdit içeren söylemlerden vazgeçmelidir.

AKP, iktidarından önce, bizim ülkemizde, etnik ayrışma yoktu. Şimdi her kafadan bir ses çıkıyor. Kürt, ayrı konuşuyor, Çerkes ayrı, Laz ayrı. Başbakanımıza döre, 32 etnik gurubumuz var. Hepsi bir şeylerin peşinde. En önde gelen istekleri, ana dillerinde eğitim ve televizyon. Son günlerde, sesini yükseltenler, Çerkezler, Lazlar ve Gürcüler. Kürtlere ne verirseniz, aynısını bizde isteriz diyorlar. Boşnakların ve Arnavutların, şimdilik sesi çıkmıyor. Bana göre, etnik ayrışmaları, mezhep ve tarikat ayrışmaları takip edecek. Cüppeliler, sarıklılar, çarşaflılar, aleviler, sünniler, peş peşe gelecekler. İşte, AKP nin ülkemize getirdiği manzara bu. Demokratik açılım. Biz beğenmesek de, ABD li artiz, Costner, beğeniyor. Zaten biz ne anlarız, demokrasiden, açılımdan, dinden, imandan. Biz cumhuriyetten, laiklikten ve Atatürkten yanayız. Entel, aydınlarımıza göre, onların da modası geçmiş. Şimdi, demograasi ve açılım moda. Bizim artizlerimiz, sanatçılarımız, köşecilerimiz, hepsi, demograasiden ve açılımdan yanalar. Zaten bizimkiler, bu güne kadar, hep anlamadıkları şeylerden yana oldular. Neden mi? Anlamak istemediklerinden herhalde.
 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..