Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '14

 
Kategori
Haber
 

Otomobil, arabalı vapurdan denize düştü, 5 yaşındaki yavru yaşamını yitirdi

Otomobil, arabalı vapurdan denize düştü, 5 yaşındaki yavru yaşamını yitirdi
 

görsel netten


Bu kaza tahmin edilmeyen bir olay. Arabalı vapurlara binen otomobil sürücülerinin ve Deniz işletmesi görevlilerinin çok dikkatli olması gerekir. Denizcilik şüphesiz riskli bir aktivitedir ve gemi operasyonlarının karmaşık olmasından dolayı yıllardır kaçınılmaz bir şekilde deniz kazaları meydana gelmektedir. Denizcilik teknolojisinde son yıllarda önemli gelişmeler olmasına rağmen, meydana gelen deniz kazalarının sayısında kayda değer bir azalma söz konusu değildir. Bunun da şüphesiz en önemli nedeni kazalarının yaklaşık % 80’ninin nedeninin insan hatası olmasıdır. Deniz işletmelerinde çalışan elamanların iyi eğitilmiş personel olması ve araba vapuruna binen araç sürücülerinin de çok dikkatli, bilinçli olmaları gerekir diye düşünüyorum. Ölen yavruya Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim. Kederli aileye baş sağlığı dileklerimi iletiyorum. İşte aşağıdaki haber.

NAHİDE ÇELEBİ

 

Eminönü'nde arabalı vapura binen kadın sürücünün kullandığı araç, kapak üzerinden denize düştü. Sürücünün 5 yaşındaki kızı hayatını kaybetti.

Eminönü'nde arabalı vapura binen kadın sürücünün kullandığı araç, kapak üzerinden denize düştü. Sürücünün 5 yaşındaki kızının hayatını kaybettiği olayda, sürücüyle birlikte 3 kadın yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Ebru Güleren Yılmaz (40),  34 HS 6408 plakalı otomobiliyle Harem'e geçmek üzere Sirkeci'deki arabalı vapur iskelesine geldi. "Sadabat" isimli vapura son araç olarak binen Yılmaz'ın otomobili, vapurun hareket etmesiyle kapak üzerinden denize düştü.

Bu sırada güvenlik görevlisi Sefer Kalkan da yardım için denize atladı. Sürücü Ebru Güleren Yılmaz ile Mine Dalkılıç, Kalkan'ın çabasıyla denizden çıkarıldı.  

Görevlilerin ihbarı üzerine olay yerine ulaşan deniz polisi, denize düşen araçtaki sürücünün 5 yaşındaki kızı Ece Su Yılmaz'ı ve annesi Şaziye Güleren'i (65) çıkardı.

Anneanne-torun, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, sürücü ile Mine Dalkılıç ise Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Lösemi hastası olduğu öğrenilen 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz, hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Şaziye Güleren'in sağlık durumunun ciddi olduğu, diğer yaralıların ise tedavisinin sürdürüldüğü bildirildi. Denize düşen araç da olay yerine gelen itfaiyenin vinciyle çıkarıldı. Arabalı vapurun kaptanı ve personelinin ifadesine başvurulduğu ve soruşturmanın sürdürüldüğü kaydedildi.

İstanbul Deniz Otobüsleri'nden (İDO) olaya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "15.03.2014 Cumartesi günü saat 15.20 civarında 'Sadabat' isimli gemimizin Sirkeci-Harem seferi için Sirkeci’de araç yüklemesi esnasında 34 HS 6408 plakalı bir araç denize düşmüştür. Araç içerisinde bulunan 4 yolcu denizden kurtarılarak, ambulanslarla hastanelere sevk edilmiştir." Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da kazaya ilişkin, "İstanbul Liman Başkanlığımız gerekli idari tahkikatı başlatmıştır. Yine, Kaza İnceleme Kurulu'na ve Bakanlığın denetim elemanlarına gerekli talimatı verdim. Hemen olay yerine intikal edip gerekli idari tahkikatı yapacaklar" dedi.

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..