Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '22

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Otoplasti ile çözüm mümkün

Kulak estetiği genellikle kepçe kulaklı kişilerde tercih edilmektedir. Çıkıntılı kulakların görünümü, genellikle kötü etkilere neden olan bir sorundur. Otoplasti cerrahi ile kolayca tedavi edilebilen ve ortadan kaldırılabilen bir durumdur.

Baştan çıkıntı yapan ve dik duran kulaklara halk arasında kepçe kulak denir. Bir bakışta ters açıdan veya arkadan görülebilen kepçe kulaklar kişinin özgüvenini zedeleyebilir. Özellikle ergenlik döneminde özgüven sorunlarına yol açabilecek kulak kepçesi görünümünü tedavi eder. Ameliyat için en uygun zaman okul öncesi ve 5 yaş sonrasıdır.

Hastanın ihtiyaçlarına göre doğru teknik belirlenmelidir. Bu sayede doğal ve güzel bir görünüm elde edilir. Ameliyattan önce bir uzman kişinin yüzünü ve burun çizgisini dikkatlice incelemeli ve değerlendirmelidir. Doktor, ameliyattan sonra ortaya çıkacak görüntüleri hastaya detaylı bir şekilde anlatmalıdır. Hastanın tercihine göre genel veya lokal anestezi tercih edilebilir. Ortalama işlem süresi 2 saate kadar çıkabilir. Kesi kulak arkasında olduğu için işlem sonrası iz normal iyileşir ve iz zamanla azalır.

Ameliyattan sonra uzmanların tavsiyelerine uymak önemlidir. Bandaj 5 gün kullanılmalı, 10. gün dikişler alındıktan sonra günlük hayata dönülebilir. 4 hafta boyunca geceleri koruyucu bandaj giyilmelidir. 3 ay boyunca ağır egzersizlerden kaçınılmalıdır.

Kepçe kulak ameliyatı düşük risk grubuna girer. Nadir görülen bir problem kulak asimetrisinin oluşmasıdır. Asimetrik gelişme durumunda kişinin ihtiyaçlarına göre yeniden yapılabilir. Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da ameliyat öncesi doğru uzmanı seçmektir. Yüz ve burun hatlarına dikkat edilerek kulak ameliyatı olan hastalar oldukça memnun kalmaktadır.

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com.tr

www.instagram.com/drilsunaka

 
Toplam blog
: 142
: 25
Kayıt tarihi
: 05.07.19
 
 

1979 yılında Almanya Köln şehrinde doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi memleketim Uşak'ta tamamla..