Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '22

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

BOTOKS İŞLEMİ

BOTOKS İŞLEMİNE 20’Lİ YAŞLARDA BAŞLAMANIZ İÇİN 5 NEDEN!

Botoksun önleyici tedbir olarak kullanılması, 20’li yaşlar arasındaki kişiler için artık hiç de şaşırtıcı bir durum değil.

Önleyici botoks olarak bilinen bu uygulama estetik cerrahide en yaygın talep edilen ve en etkili yaşlanma karşıtı tedavilerden biridir. Botoks enjeksiyonu cilde enjekte edildiğinde yüz kaslarınızı geçici olarak gevşeten ve istenmeyen kırışıklıkları ortadan kaldıran saflaştırılmış bir nörotoksinden oluşur.

İnvaziv kozmetik prosedürlere göre pek çok avantajı vardır:

·       Ameliyatsız bir uygulama olması

·       Cerrahi riskin olmaması

·       Daha basit ve kısa iyileşme süresi

·       Daha düşük maliyet

20'li yaşlarınızda botoks kullanmalı mısınız?

Birçok insan erken yaşlanma belirtileri geliştirir. Günlük yüz hareketlerinden mimik çizgileri gelişebilir, bu da alında, kaz ayaklarında, kaş çatma çizgilerinde veya gülümseme çizgilerinde kırışıklıklara neden olabilir. 20'li yaşlarınızdaysanız ve bu erken yaşlanma belirtilerini fark ediyorsanız, botoks sizin için uygun bir tedavi olabilir.

20'li yaşlarınızda botoks kullanmanın artıları

Bir uzman tarafından yapıldığında bu yaşlanma karşıtı tedavi çok güvenlidir ve ameliyatsız bir yöntemdir. Tedavi yaklaşık 15 dakika sürdüğü için genç hastaların yaşam tarzına daha uygundur.

Avantajlardan bazıları şunlardır:

1. Kollajen kaybını önleyebilir

Yaşlandıkça, kollajen kaybederiz, bu da cildimizin elastikiyetini kaybetmesine neden olarak sarkmaya neden olabilir. Bu süreç 20 yaşında başlar, ancak botoks tedavisine erken başlarsanız, bu süreci yavaşlatabilir ve normalde olduğundan daha uzun süre genç, kırışıksız bir görünüme sahip olabilirsiniz.

2. Kırışıklık sürecini yavaşlatır

Bazı insanlar cildinin doğal kalitesi nedeniyle erken kırışıklıklar geliştirir. Botoks tedavisine erken başlamak, bu ince çizgilerin gelişmesine yol açan küçük yüz hareketleri yapma yeteneğinizi engelleyerek bu ince çizgilerin görünümünü geciktirmeye yardımcı olabilir.

3. Daha uzun süreli sonuçlar

20'li yaşlarınızda botoks tedavisine başlamak, gelecekte onlara daha az ihtiyaç duyacağınız anlamına gelebilir. Üst yüz kasları botokstan etkilendiğinde, enjeksiyonun ömrü uzar ve daha az uzun aralıklarla rötuşa ihtiyaç duyulabilir.

4. Genç görünümü korur

Genç görünümün en önemli ögelerinden birisi kırışıksız ve gergin bir cilde sahip olmaktır. Önleyici ve koruyucu botoks enjeksiyonlarıyla cildinizin genç görünümünü koruyabilirsiniz. Üstelik ileride yüz germe ameliyatına olan ihtiyacınızı da azaltabilirsiniz.

5. Daha etkili sonuçlar elde edersiniz

Oluşan kırışıklıkları düzeltmektense cildinizi korumak ve kırışık oluşmasını önlemek daha kolaydır. 20’li yaşlardan itibaren hep aynı genç ve gergin görünüme sahip olmak bir anda kaybolan kırışıklıklar gibi dikkat çekmez. Görünümünüze alışık insanlara karşısında kendinizi daha rahat hissedersiniz.

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com.tr

www.instagram.com/drilsunaka

 

 
Toplam blog
: 142
: 25
Kayıt tarihi
: 05.07.19
 
 

1979 yılında Almanya Köln şehrinde doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi memleketim Uşak'ta tamamla..