Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '19

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

ÖTV Değil Geçim

Ya şimdi ÖTV de indirim yapıyorsun satışlar biraz yükseliyor haliyle. Zenginler alıyor yine de, fakir fukara hiç vergi olmasa da alamıyor. Neden ÖTV değil geçim.

Eğer her şeyden böyle vergiyi kaldırırsak devlet iflas eder. Ya ben de karşıyım böyle abuk sabuk vergilere ama ülke olarak zor durumdayız. Devlet işte napsın ondan alacak buna verecek, durumu kurtarmaya çalışıyor.

Ayrıca beyaz eşya tamam da mobilya evlerde zaten artık fazlaca kullanılmıyor, bunun da etkisi var.

“ÖTV’yi indir ÖTV’yi indir” teranesinin nedeni biraz uyanıklık gibi… Artık lüks bunlar; evinizi, arabanızı, beyaz eşya ve mobilyanızı durumu iyi olanlara satacaksınız. Durumu iyi olan yok o zaman, ya da onların da parası yok.

Herkesi konuşmayalım ama bazı sektörlerde işte satış yapamıyoruz, vergiler yüksek gibi itirazlar oluyor. Eskiden düşük müydü vergiler, o zaman nasıl satış yapıyordunuz? Ekonomik kriz var, ondan.

Bazı kesimler gerçekten zor durumdalar, bazıları da krizi fırsata çevirmeye çalışıyorlar; batıyoruz çöküyoruz diyerek teşvik ve vergi indirmek için devlet üzerinde baskı kuruyorlar. Yani bu ÖTV meselesi biraz böyle.

Yöneticilerin hatalı olduğunu düşünüyorum ama ülke bizim. Beş satacağına üç satacaksın, insanlar aç yaşıyor siz de biraz az kazanın.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..