Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '14

 
Kategori
Güncel
 

Oy kömürcü oy!

Öncelikle üzücü kazada hayatını kaybeden kömürcülere Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı dileriz.. Kazanın üzerinden 96 saat geçmesine rağmen halen daha içeride kaç madencinin kaldığı net olarak söylenemiyor. Ve nihayet şirket yetkilileri meydana çıkabildi. Herhalde gerekli bütün önlemler alınmış neler söyleneceği hangi soruların geleceği tespit edilmiş ve hazırlıklar tamamlanmış ki beyefendileri nihayet görebildik. Zaten kazanın haberi duyulur duyulmaz Enerji Bakanının ışınlamış gibi orada olması kafamda soru işaretleri oluşmasına sebep olmuştu. İlk etapta aklıma madenin yandaş birrilerine ait olabileceği aklıma gelmişti. Sonuçta da madenin oy madeni olduğu ortaya çıktı.

Daha olayın üzerinden 24 saat geçmeden başbakanımızın açıklamaları insanların acısı sıcakken ortamı yeterince germeye yetti. Hedefimiz 2023 diyen, ülkemizin ekonomisinin Avrupa'nın ilk 10 büyük ekonomisi olduğunu iddia eden başbakan çıkmış 150 yıl öncesinin maden kazalarından örnekler vererek bu işin fıtratında bunlar var diyor. Avrupa da son 10 yılda bırakın ölümü yaralanmalı maden kazası bile olmamışken insanların yüzüne baka baka kader diyen bir başbakan artık kimseye inandırıcı gelmiyor. CHP'nin Soma'daki madenlerle ilgili verdiği önergeyi meclisin çalışmasını engellemek için verilmiş bir önerge olduğunu konuşmanın içinde Soma kelimesinin geçmediğini meclis kayıtlarından okudum diyerek 75 milyona yalan söyleyen bir başbakan. Ama yalancının mumu bu sefer yatsıya kadar da yanmadı. Meclis kayıtlarından CHP'li vekilin önerge konuşmasında 16 defa Soma dediğini bütün Türkiye duydu. 17 Aralık için yalan uydurma montaj diyerek başbakanlarına sahip çıkanlar şimdi ne diyecekler bakalım. Bütün bunlar yetmezmiş gibi Başbakanı protesto eden bir genci yaka paça yakalayan güvenlik güçlerinin yaptıkları yetmezmiş gibi başbakanlık müşavirinin attığı tekme sadece o gence değil bütün Türk halkına atılmış bir tekmedir. Daha sonrasında protestolardan kaçarken bir markete sığınan başbakanın bir gence attığı yumruk hepimizin canını yaktı. Ama açıklamalarından yandaş olduğu beli olan genç yediği yumruktan memnun görünüyordu.

Mısırda meydana gelen olaylarda ölen Rabia için gözyaşıları döken başbakanımız en az 300 canımızı kaybettiğimiz kazanın ardından bırakın gözyaşı dökmeyi bir de bu işin literatüründe böyle kazaların olduğunu olacağını söylerken zerre üzüntü duymuyordu. Çünkü bu kaza onun Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kaybedeceği oyları düşünmesine sebep oluyordu. Ve kalıbımı basarım ki olayı duyduğu anda okkalı bir küfür savurmuştur. Ananı da al git, çapulcu bunlar ve nihayet yumruk......

Ey gerçek Türk halkı artık gözünüzü açın ve 300 cana malolan kömür için oylarınızı satmayın. 

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..