Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '11

 
Kategori
Sinema
 

Öyle Bir Geçer Hayrettin Ki!

Öyle Bir Geçer Hayrettin Ki!
 

Kanal D’de ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’ dizisi varsa, Star TV’de de ‘Öyle Bir Geçer Hayrettin Ki’ var! ‘Yaprak Dökümü’nü aratmayacak aile içi fettanlıkları, dönemin öğrenci olaylarıyla karıştırıp ekran başındaki ‘sulu göz’lere sunan ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’ dizisi, ‘Kızsız Adam’ olarak tanıdığımız Hayrettin Karaoğuz sayesinde komediye dönüşüyor. Dizinin saçmalıklarını, beş kişinin elinden kaçmayı başaran Mete üzerinden eleştiren ‘Hayrettin’, her hafta farklı videolarla izleyiciyi kahkahaya boğuyor. Mete’nin evi yakmasını, Ezel’den beri devam edip nihayet noktalanan ‘Yaprak Dökümü’yle birleştiren ‘Hayrettin’, reyting alan dizilerin boşluğunu bize göstermesi açısından dikkate değer! 

‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’ dizisinin abartılı işlenişini ‘Biraz reyting getirsin diye yapıyoruz’ sözleriyle vurgulayan Hayrettin, Mete’yi de ‘Sen ne işsin? Ne saçmalıyorsun?’ diyerek eleştiriyor. Felsefe dersinden kaçıp müzik dersine kapağı atan Mete’yi son olarak ‘Yetenek Sizsiniz’ yarışmasına sokan, komikliği kendinden menkul Hayrettin, hem yarışmanın jürisini hem de ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’nin yangıncı Mete’sini ustaca ‘ti’ye alıyor. ‘Yetenek Sizsiniz’de atlatılan yangın tehlikesini ve küfürlü konuşmaları da, bir elinde mandolin bir elinde benzin bidonuyla sırıtan psikopat Mete eşliğinde, uyarlamasına taşıyan ‘Hayrettin’ yapımlara ayna tutuyor! Sadece dizilerle yetinmeyen, haberlerden reklamlara her türlü ilginç duruma el atan, arada Türk filmlerini de unutmayan ‘Hayrettin’de gündemdeki hiçbir şey gözden kaçmıyor. 

Programları komediye çevirerek ekran başındakilere hoş dakikalar yaşatan ‘Hayrettin’in yıldızı parlıyor. Ancak bu yıldızın ışığını perdeleyen bir olgu var: ‘Yayın saati’! Cumartesi gece yarısından sonra başlayan programı ilgiyle izleyenlerin ortak isteği, daha erken saatte ekrana getirilmesi yönünde… Dikkate alınır mı bilemeyiz ama başarılı montajlarıyla yapımların üstünden öyle bir geçiyor Hayrettin ki, uyku düzenini değişme pahasına seyredenlere zamanı unutturuyor. 

Anibal Güleroğlu 

 

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..