Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '19

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Öyle Bir Günaydın

Günaydın Dünya. Günaydın bir çizgi film karesini görünce, Cumartesi sabahlarının heyecanını anımsayan, içindeki çocuğa göz kırpanlara. Günaydın geçmişe sünger çekip anı yaşayanlara. Günaydın mutluya mutsuza. Her şeye rağmen yaşamak güzel ve bir şans daha verildi.

Mutlu musun? Dilerim hep mutlu ol. Mutsuz musun? Belki yorgunsun belki üzgün belki dertli... Hepimiz zaman zaman yaşıyoruz yalnız değilsin üzülme emi. İçini ferah tut dilinden duanı eksik etme. Pencereni aç derin bir nefes al geçeceğine inan. Yaramazın biriyle sohbet et gülümsemene neden olur. Olmadı gülümseyen bir çocuğun yüzüne bak istemsiz gülümsersin valla.Tecrübeyle sabit. Çiçeğe, küçük dostlarımızdan birine su ver. Yaşamasına sebep olmak seni mutlu eder payın olduğunu bilmek iyi gelir. Allah ne verdiyse bir iki lokma ye yemeninde mutlulukla bir bağlantısı var kesin. Ama fazla yeme de beni uzmanlarla karşı karşıya getirme:) Renklere odaklan, biliyor musun onlar da huzur verir insana. Mesela gökyüzü. Gri mi? Hissederek bak o bile güzel. Mavi şiddetle tavsiyemdir o çok dinlendirir ruhunu , gökyüzü mevsimden ötürü mavi değil evet ama deniz var. Yakınında yoksa bile internetten ya da bir belgesel kanalından denizi izle. Al kalemi kağıdı eline çok sevdiğin birine gönderecek olsan da olmasan da mektup yaz. Böylece içini dökmüş olursun biraz yükün hafifler. Sonra çık biraz yürü yaşadığını hisset bütün bedenin hareket edince canlanırsın bi parça. Oturduğun yerde misin? Biraz müzik dinle şöyle hareketli içini kıpırdatsın. Belki dans etmek bile iyi gelir o an için. Özlediğin birinin sesini duy terapi olur. Bir ara uğraştıracak bir yemek yap vaktini alır aklın yapım aşamasında iken hüznün dağılır demedi deme düşünmeye fırsatın olmaz.

Çok konuştum sadede geleyim kimsecikler üzülmesin diye dostça tavsiye benimki, öyle bi günaydın. Bil ki hiç birimiz dört dörtlük mutlu değiliz. Ama mutlu olmak için çabalayabiliriz içimizden gelsin dilerim...Bunu okuyan kişi sana da günaydın dilerim hep mutlu ol. Günaydın günaydın.

 

SİBEL YILMAZ

 
Toplam blog
: 145
: 716
Kayıt tarihi
: 22.02.18
 
 

1978 Bursa doğumlu. Kelimelerin Dansı ve Kırmızı Vosvos kitaplarının yazanı. Eşi ve kızları olmaz..