Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '11

 
Kategori
Seçim
 

Oyum kime?

Oyum kime?
 

oyum budur


Alçak, hayâsız, şerefsiz, edepsiz ve daha neler neler, eğer siyasetçilerin birbirine savurduğu bu hakaretler ile bu ülke idare edilecekse vay halimize. Siyaset bu kadar mı müptezel ve süfli insanların işi haline geldi. Bu nedir, neme nem bir şeydir ki insanlar oy kazanmak için rakiplerine olmadık hakareti ediyorlar. 

Biz nasıl bir insan topluluğuyuz ki bu hakaretleri yapan insanların ülkeye faydalı olacağını düşünüyoruz. Bu hakaretleri eden insanların aileleri nasıl ailelerdir ki bunları söyleyen eşlerine “ne yapıyorsun” demiyor, diyemiyor. Ben kime oy vereceğim, nasıl bir Türkiye’ye oy vereceğim? 

Başka bir seçeneğim olmadığına göre bunlardan birine oy vereceğim, bunların hiç biri beni temsil etmiyor. Hele bu küfürlerin hedef olduğu kişiler sahiden namussuz, edepsiz ve hayasız ise iş daha kötü, değilse yine kötü, çünkü topluluklar yönetenlerini örnek alarak yaşıyorlar. Bunun kanıtlarını tartışma programlarında görüyorum televizyonlarda. İnanılmaz hakaretler uçuyor havalarda “reyting” uğruna. Ön teker nereye giderse arka teker oraya gidiyor. 

Bu ne büyük kin ve nefret birikmesiymiş, kardeşlik palavraları altında bu ne büyük düşmanlıkmış birbirimize duyduğumuz. Böyle giderse varacağımız yer pek hoş bir yer olmayacak, kim iktidara gelirse gelsin muhalefet iktidarı kendi memleketinin yöneticisi olarak görmeyecek. Yazık değil mi bizlere, normalde , seçim biter hükümet ülkeyi yönetir vatandaş huzur içinde yaşar, ama bizde öyle olmuyor seçim ve tartışmalar hiç bitmiyor, diyelim ki bitmesin ama seviye düştükçe düşüyor. Toplumdan ahlak ve edep bekleyenler topluma ahlak ve edep örneği olmayınca, toplumun yönetime kurumlara güveni kalmıyor. 

Bugün medya, siyasiler, polis, yargı konusunda güven oylaması yapmak durumunda kalsak sonuç ne olur dersiniz? 

Tekrar soruyorum oyumu kime vereceğim? 

Hangisi ülkenin tüm insanlarını kucaklayacak? 

Hangisi dağda bir çobanın koyunu çalınsa bunun sorumluluğunu hissedecek? 

Hangisi yandaşını kayırmadan refahı yayacak? 

Hangisi, hangisi, hangisi benim cevabım hiç biri. 

Ne yapacağım o zaman? Sandığa gideceğim, oyumu vereceğim. 

Kime vereceğim? 

Hiç birine. 

 
Toplam blog
: 283
: 1304
Kayıt tarihi
: 04.12.06
 
 

Nükleer fizik doktoru, şiir yazmaya çalışıyor, kalite yönetim sistemleri danışmanı, öykü deneme yaza..