Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '16

     
    Kategori
    Kişisel Gelişim
     

    Özgüven arttırmanın 7 etkili yolu!

    Özgüven arttırmanın 7 etkili yolu!
     

    Özgüven, hayata her zaman olumlu bakış açısı ile bakmayı ve kendinize inanmanızı gerekli kılmaktadır. Kendisine karşı özgüveni olan insanların birçok sorunun üstesinden tek başına geldiği yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkmıştır. Özgüven sizlere güç verip motivasyon kazandırırken aynı zamanda da engellerin üstesinden gelerek mutlu olmanıza yardımcı olmaktadır. Öte yandan özgüveninizin her zaman yerinde olması da her şeyi her zaman başarılı bir şekilde başarmanız anlamına gelmeyeceği unutulmamalıdır. Meydana gelen kötü olayların suçunu kendinizde aramak yerine bu yaşananların sebeplerini araştırıp bir dahaki sefere daha iyi yapacağınıza dair kendinize söz vermelisiniz. Bu şekilde kendinizi iyi bir şekilde motive de etmiş olursunuz. Özgüven eksikliği yaşadığınız taktirde ise birçok sorunla karşılaşabilirsiniz. Bunlar arasında ise boyun eğme, sık sık şüphe duyma ve yalnızlık gibi durumlar yer almaktadır.

    Özgüven yaşanılan çevreye ya da durumlara göre de değişim göstermektedir. Mesela bazı insanlar sahip olduğu özelliklere, kariyere bağlı olarak kendisine tam anlamıyla güven duyarken bazı insanlar da görüntüsü nedeni ile kendisine güven duymayabilir. Bazı insanların ise kendilerine hiç güveni olmadığı görülmektedir. Bu durumda olan kişiler sorunların üstesinden tek başına gelemedikleri gibi mutlu da olamazlar. Ancak bir şeyi yapabileceğine inandıkları zaman kendilerine olan güvenleri de artarak özgüvenleri yerine gelmiş olacaktır.

    Özgüvenin Arttırmanın 7 Yolu

    1 – Her Zaman Olumlu Düşünün: Kendiniz hakkında pozitif düşünceler hissetmeye başladığınız andan itibaren kafanızın içindeki negatif düşüncelerden kurtulmanız mümkün olacaktır.

    2 – Kendinize Bir Hedef Belirleyin: Kendinize gerçekçi bir hedef belirlediğiniz taktirde o hedefe ulaşmak için de bir inanca sahip olursunuz. Kendinize belirlediğiniz bu hedefe ulaşıp gerçekleştirdikten sonra ise bir başka hedef daha belirleyerek yolunuzda ilerlemiş olacaksınız.

    3 – Sizi Destekleyen İnsanlar İle Sık Sık Vakit Geçirin: Her zaman sizin arkanızda durarak destekleyen insanlar ile vakit geçirirseniz kendinize olan inancınız da bir o kadar çok artmış olur.

    4 – Pozitif Özelliklerinizi Hatırlayın: Pozitif özelliklerinizi hatırlarsanız başarabilme inancınızı da hatırlamış olursunuz. Bu sayede de negatifliği kafanızdan atabilirsiniz.

    5 – Hayır Demeyi Öğrenin: Sizin için sonu iyi olmayan isteklere hayır diyebilmeyi öğrendiğiniz zaman kendi fikirlerinizi dışarısıyla kolay bir şekilde paylaşabiliyor olacaksınız. Bu sayede özgüveninizi de arttırmış olacaksınız.

    6 -  Sizleri Motive Eden Aktivitelerde Bulunun: Yapmaktan keyif aldığınız ve kendinizi daha mutlu hissettiğiniz aktivitelerde yer almanız özgüveninizi arttırmanın bir başka yoludur.

    7 – Deneyimlerinizden Ders Çıkartın: Yaşadığınız her deneyimden olumlu sonuç alacaksınız diye bir kural bulunmamaktadır. Kendinizi suçlamak yerine bunlardan ders çıkararak bir daha tekrarlamamayı öğrenmeniz daha sağlıklı olacaktır.

    Bu 7 adımı hayataınıza aktarabildiğinizde değişimleri gözlerinizle göreceksiniz.  Eğer probleminiz özgüven ise siz de bir sosyal fobi sahibi olabilirsiniz. 

    Sağlıcakla Kalın!

     

     
    Toplam blog
    : 1
    : 128
    Kayıt tarihi
    : 14.07.16
     
     

    Üniversite ögrencisiyim. İnsan psikolojisi üzerine araştırma yapıyorum. Araştırma yaptığım konula..